Топ 5: Kои криптовалути да следим до края на 2022г.

Кои криптовалути да следим?

В света на криптото често се случва да инвестираме в проекти, които да ни спечелят 500% печалба и отгоре.

Но за всеки такъв проект има още един, който фалира, когато пазара стане прекалено волатилен.

Това ни стимулира да направим дълбок анализ на крипто проектите, за да разберем дали са стабилни и дълготрайни, което води до въпроса – Кои криптовалути да следим?

Затова ние от Crypto365 ще ви спестим време и труд като ви споделим няколко от най-обещаващите проекти на пазара, които сме проучили и тествали в дългогодишния ни опит. 

Протокол NEAR (NEAR) – Кои криптовалути да следим?

Според CoinGecko цената на протокола NEAR (NEAR) е $3,37 с 24-часов обем на търговия от $271,163,368 към момента на писане. Въпреки това, NEAR се е увеличил с близо 1,6% през последните 24 часа.

Освен това протоколът NEAR (NEAR) разполага с токени в циркулация от 717 120 059 NEAR. В момента NEAR Protocol (NEAR) се търгува на борси за криптовалути като Binance, WhiteBIT, Bitrue, Huobi Global, DigiFinex, FMFW.io, KuCoin, AEX, OKX и HitBTC.

кои криптовалути да следим, следене на крипто, следене на криптовалути

Какво представлява протоколът NEAR (NEAR)?

NEAR е родната криптовалута на протокола NEAR. Стартиран е през 2020 г. NEAR Protocol е блокчейн с доказателство за дял (Proof of Stake) от ниво 1 (layer 1), който работи с нов механизъм за консенсус, Nightshade.

Този механизъм  е създаден, за да позволява да се поддържа високо развиващ се обем, както и стабилни нива на трансакции.

Протоколът NEAR служи като децентрализирана платформа за разработка на децентрализирани приложения (dApps) и подобрява тяхната мащабируемост, докато е удобен за потребителя.

За да постигне тази мисия, проектът използва четими от човек имена на акаунти, в сравнение с досегашните криптографирани адреси на портфейлите. Също така позволява на потребителите да използват децентрализирани апликации (dApps) и умни договори без да има нужда да имате портфейл.

 • Първо NEAR token предоставя на потребителите правата за управление на блокчейна чрез своя собствен DAO, като ги включва в системата за гласуване за бъдещи решения.
 • Второ, валидаторите залагат NEAR токени, за да участват в валидирането на блокове и по този начин да осигурят функцията на блокчейна.
 • Трето, служи като такси за транзакции в мрежата. Освен това токените NEAR се дават като награди за залагане на потребителите.

Ценова прогноза на протокола NEAR (NEAR) за 2022 г

Протоколът NEAR (NEAR) държи 26-та позиция на CoinGecko в момента. Ценова прогноза NEAR за 2022 г. е обяснена по-долу с дневна времева рамка.

кои криптовалути да следим, следене на крипто, следене на криптовалути

Сегашните ценови движенията показват пробив в ценовия тренд към възход нагоре. В момента инерцията на низходящия тренд се забавя.

В момента протоколът NEAR (NEAR) е от порядъка на $3,3. Ако моделът продължи, цената на NEAR може да достигне нивата на съпротива от $5,279, $6,662, $9,679 и $13,212. Ако тенденцията се обърне, тогава цената на NEAR може да падне до $3,283 и $1,925.

Нива на поддръжка и съпротива на протокола NEAR (NEAR) – Кои криптовалути да следим?

NEAR (NEAR) е показал възходяща тенденция през последния месец. Ако тази тенденция продължи, NEAR може да върви заедно с биковете, надминавайки нивото на съпротива от $6,21.

Съответно, ако инвеститорите се обърнат срещу криптовалутата, цената на протокола NEAR (NEAR) може да падне рязко до почти $2,43, мечи сигнал.

Междувременно индексът на относителната сила (RSI) на NEAR е 27,99. Това означава, че протоколът NEAR (NEAR) е в състояние на свръхпродаденост.

Това обаче означава, че през следващите седмици може да настъпи голямо обръщане на цената на NEAR. Така че ако сте търговци трябва да търгувате внимателно.

Ценова прогноза на протокола NEAR (NEAR) за 2023 г

Ако низходящото ценово действие напълно се забави и тенденцията се обърне, протоколът NEAR (NEAR) вероятно може да достигне $17 до 2023 г.

Ценова прогноза на протокола NEAR (NEAR) за 2024 г

С няколко надстройки в мрежата, протоколът NEAR (NEAR) може да влезе във възходяща траектория. Ако монетата привлече вниманието на големите инвеститори, NEAR може да се повиши до $35 до 2024 г.

Ценова прогноза на протокола NEAR (NEAR) за 2025 г

Ако протоколът NEAR (NEAR) поддържа значителни нива на поддръжка (support) и продължи да се признава като по-добра инвестиционна опция сред инвеститорите през следващите 3 години, NEAR ще се повиши до $48.

Ценова прогноза на протокола NEAR (NEAR) за 2026 г

Ако протоколът NEAR (NEAR) поддържа значителни нива на съпротива и продължи да се признава като по-добра инвестиционна опция сред инвеститорите през следващите 4 години, NEAR ще се повиши до $55.

Ценова прогноза на протокола NEAR (NEAR) за 2027 г

Ако протоколът NEAR (NEAR) поддържа значителни нива на съпротива и продължи да се признава като по-добра инвестиционна опция сред инвеститорите през следващите 5 години, NEAR ще се повиши до $62.

Ценова прогноза на протокола NEAR (NEAR) за 2028 г

Ако протоколът NEAR (NEAR) поддържа силна позиция като по-добър вариант за инвестиция за следващите 6 години на фона на тенденциите на силно нестабилния крипто пазар. Чрез стимулиране на значително покачване на цените NEAR ще достигне $71 през 2028 г.

ApeCoin Token (APE) – Кои криптовалути да следим?

Един от най-търсените метавселена проекти в пространството на криптовалутите от стартирането му на 17 март 2022 г. Тази година ApeCoin Token достигна най-високото си ниво за всички времена от $27,76 след параболичното рали на 28 април.

Подобно на много други алткойни, ApeCoin сега се коригира 89% от върха на пазарния си цикъл. ApeCoin Token отпечата суинг-ниско ниво до $3,04 на 15 юни и оттогава отскочи с над 39% до цени от $4,30. Днес той поддържа нива от $5.

кои криптовалути да следим, следене на крипто, следене на криптовалути

Прогноза за цената на ApeCoin Token за 2022 г

Към момента на писане на тази статия ApeCoin търгува в рамките на гигантски симетричен триъгълник. Откакто Биткойн премина 200-седмичната пълзяща средна, имаше силна възможност за натрупване.

Ако ApeCoin Token успее да пробие горната тренд линия на съпротива от $5,26, техническата цел ще бъде около $7,51. Въпреки че е вероятно да видим отхвърляне при $5,26 поради мечите настроения на пазара в момента.

Текущите цени все още могат да предложат на търговците добра възможност да се възползват от дълга позиция към тренд линията на съпротива, ако ApeCoin Token постигне по-положителен ценови импулс. $4,18 е ключово ниво на поддръжка, което ApeCoin Token трябва да спазва, за да избегне по-нататъшно движение надолу.ашваганда

Приближавайки се до модела на симетричен триъгълник, ApeCoin Token наскоро излезе от разширяващ се низходящ канал. Можем също да видим, че последната червена свещ има много голям долен фитил. Това отразява нестабилността и големия натиск за купуване на тренд линията на подкрепа. Все още можем да видим продължаване нагоре тук за ApeCoin Token.

Какво е ApeCoin Token? Кои криптовалути да следим?

ApeCoin е създаден през 2022 г. на 16 март като токен за екосистемата на NFT колекцията Bored Ape Yacht Club.

ApeCoin е ERC-20 токен за управление, който подхранва екосистемата на APE, за да помогне за укрепването на децентрализирана общност. Според екипа на ApeCoin WEB3 е в главите им предвидена за близкото бъдеще.

кои криптовалути да следим, следене на крипто, следене на криптовалути

В допълнение към това ApeCoin има различни приложимости, като например даването на възможност на притежателите да участват в управлението на DAO (децентрализирана автономна организация).

Това позволява на потребителите на мрежата ApeCoin да имат достъп до изключителни функции на екосистемата като игри, услуги, стоки и други.

Ние вярваме, че ApeCoin има огромно предимство, защото е изкован от динамична общност и някои от най-влиятелните заинтересовани страни в блокчейна. Още от самото начало ApeCoin беше листван на повечето големи централизирани борси и започна с параболично рали.

Тъй като web3, metaverse, DeFi, play-to-earn и чадърът на NFTs се разширяват, толкова по-вероятно е потребителите в метавселената да използват ApeCoin, което също ще увеличи стойността на монетите.

кои криптовалути да следим, следене на крипто, следене на криптовалути

Има хибрид от добри причини да инвестирате в ApeCoin Token по време на мечия крипто пазар. ApeCoin Token може да се използва и за плащания, NFT награди, достъп до изключителни функции в екосистемата.

Едно нещо, което бихме отбелязали е, че само 30% от общото предлагане в момента е в обращение.

Кои криптовалути да следим – Рolygon

В края на Q1 2022 Polygon обяви нови функции в своя Twitter (@0xPolygon) – възможности за мобилно записване за MATIC токени и въвеждането на нова услуга Token List. Това означава, че конзолата за запис на MATIC вече е налична за пакета мобилни портфейли на Polygon, заедно с нов интерфейс.

Въпреки скорошните актуализации на пътната карта и подобрения, цената на Polygon (неговата родна монета MATIC) се коригира с над 50% през 2022 г., отваряйки годината на $2,5 и в момента се търгува на $1,1 – $1,2 в края на третото тримесечие (Q3 2022).

През април 2022 г. той загуби 36% от стойността си въпреки възходящите новини. Скорошният дъмп част от стандартна корекция на крипто пазарите ли е? Ще поскъпне ли монетата Polygon през 2022 г.? MATIC добра инвестиция ли е?

В това ръководство ще спекулираме с прогнозата за бъдещите цени с нашите собствени прогнози за цените на Polygon.

Надстройки на Polygon – Последни новини

Polygon е активен в създаването на партньорства в цялата крипто индустрия и е в крак с технологичните тенденции в блокчейн. Последните съобщения за новини на Polygon включват следните актуализации:

 • Стартиране на алфа и бета версиите на Polygon Mainnet
 • Поддръжка за депозити и тегления на всички базирани на Ethereum активи
 • Поддръжка на ERC721 към ERC20, ERC20 към ERC20 и ERC721 към ERC721 транзакции са активирани
 • Увеличаване на броя и възможностите на валидаторите на Proof-of-Stake
 • Предлагане на API и SDK инструментариум за разработка на dApp инфраструктура
 • Пускането на нова блокчейн мрежа, Supernets и Polygon ще инвестира 100 милиона долара в компании, които я използват

История на цените на Polygon – Кои криптовалути да следим?

От стартирането си през 2017 г. проектът MATIC (който се преименува на Polygon през февруари 2021 г. за по-глобално разпознаване на марката) е нараснал с над
100 000%. Неговата родна криптовалута все още има тикер символа MATIC. Първоначалната цена на монетата MATIC беше $0,002, когато за първи път започна да се търгува на крипто борси.

Откакто Coinbase започна да проследява цената си – има леко забавяне в добавянето на проследяване от Coinbase, след като даден проект за първи път започне да търгува – тя е нараснала с 33 000%, както показва ценовата диаграма на MATIC по-долу.

По-голямата част от това покачване на стойността се случи по време на бичия пазар през 2021 г., когато общата крипто пазарна капитализация нарасна до $3 трилиона, биткойн до $69 000 и Ethereum до $4 800.

MATIC има обща пазарна капитализация от 9 милиарда долара със среден дневен обем на търговия от 700 милиона долара.

Всички MATIC монети бяха пуснати в обръщение до декември 2022 г., така че максималното общо предлагане от 10 000 000 000 MATIC токена е равно на циркулиращото предлагане.

В миналото Polygon имаше два пъти по-висока пазарна капитализация, например 18,5 милиарда долара през декември 2021 г. след новината, че dApp (децентрализирано приложение) Uniswap е онлайн на Polygon и интернет браузърът Opera интегрира Polygon, включително в крипто портфейл.

Прогноза за цените на MATIC за 2022 г

Надграждането на EIP-1559 на Polygon през януари 2022 г. направи MATIC дефлационен с изгаряне на токени, подобно на EIP-1559 на Ethereum.

Това изгаряне на токени в предлагането с течение на времето, съчетано с общото предлагане, което е отключено и в обращение, трябва да помогне да се предотврати по-нататъшен низходящ тренд на цената и в дългосрочен план да бъде възходящ или поне да поддържа цената по-стабилна.

Ако продължи да отскача (bounce) крипто пазара, други алткойни като MATIC също трябва да го направят. Възможно е до края на 2022 г. цената на Polygon да се върне над нивото от $1,50.

В мечи сценираий за Polygon, дефлационният ефект на Polygon EIP-1559 може да не е достатъчен, за да доведе до покачване на цената.

Ценова прогноза на MATIC 2023 – 2024 г

В бичия случай за Polygon, следващото преполовяване на биткойн е през 2024 г. и предишното преполовяване предизвика бизия пазар на биткойн до $69k от $10k.

Общите крипто пазари също нараснаха в оценка до $3 трилиона, повишавайки цените на USDT на повечето големи алткойни, които са сини чипове (най-скъпите проекти).

Ларк Дейвис има 488 000 абонати в Youtube и 970 000 последователи в Twitter. Въпреки че един търговец не може да мести пазара въпреки последователите си, той туитна, че е оптимистичен в дългосрочен план за $MATIC, очаквайки да достигне $10 в дългосрочен план.

Дългосрочна прогноза за цената на Полигон – 2025 г

Най-оптимистичните инвеститори в Polygon спекулират, че един ден може да преобърне Ethereum. Това може да не е реалистично, но се основава на високите такси за газ на Ethereum. Polygon има по-ниски транзакционни разходи.

Докато в един момент Ethereum имаше високо почти 100% доминиране в DeFi пространството, това все повече намаляваше от възхода на Layer-2 DeFi проекти като Polygon, Solana, Polkadot и други.

Текущата пазарна капитализация на Ethereum е над $350 милиарда, почти 40 пъти по-висока от пазарната капитализация на MATIC. Така че, ако MATIC обърне ETH от текущата си ценова точка, без спад в цената на Ethereum, това ще постави цената на MATIC на около $40 – $50.

Бъдещето на Polygon – какво следва за MATIC?

Мрежата Polygon трансформира децентрализираното финансиране (DeFi) и NFT, тъй като е бързо, ефективно и евтино решение за мащабиране за блокчейна на Ethereum. Той има опростен и разширен достъп до NFT, някои от които са базирани на Polygon NFT.

Тъй като повече хора се впускат в DeFi и NFT, потребителската база на Polygon ще се разширява поради евтините такси за транзакции.

Този скок в включването ще бъде чрез L2 мрежи като Polygon, тъй като институциите започват да надграждат върху тях. Най-големият NFT пазар, Opensea, има общо над 350 000 регистрирани акаунта. Потенциалният брой участници на пазара за NFT е много по-голям.

Един от най-големите недостатъци на мрежата Ethereum, който често отблъсква потенциалните купувачи, са таксите за транзакции. Решенията на L2 за таксите за газ бяха неизбежни.

кои криптовалути да следим, следене на крипто, следене на криптовалути

Ethereum – Кои криптовалути да следим?

Ethereum е втората по големина криптовалута по пазарна капитализация. Това е най-големият алткойн и той започна огромен възход през 2021 г., достигайки най-високата си стойност за всички времена (ATH). Оттогава монетата отбеляза нови спадове, но бъдещето на проекта даде надежда на инвеститорите за нов скок на цената.

В това ръководство правим прогноза за цената на Ethereum въз основа на историята на монетата и потенциала за бъдещи проекти. Ще ви покажем също как да инвестирате в Ethereum с ниски такси за търговия.

История на цените на Ethereum

 • Ethereum е разработен през 2013 г., а мрежата е активна през 2015 г
 • Цената варираше през останалата част от 2015 г. преди нарастване от 1300% през 2016 г.
 • Цената падна до $8 до края на 2016 г., преди да достигне ATH от $1430 през януари 2018 г.
 • Глобалните блокирания през март 2020 г. сринаха цената до $97
 • Формира се V-дъно и Ethereum скочи до ATH от $4840 през ноември 2021 г.
 • Цената загуби 64% от стойността си след ATH.

Добра инвестиция ли е Ethereum? Когато биткойнът възобнови възхода си в края на 2020 г., Ethereum последва примера му. Повечето алткойни бяха в застой, но разширяващият се случай на използване на Ethereum накара инвеститорите да видят огромния му потенциал.

Повечето инвеститори не очакваха Ethereum (ETH) да скочи толкова високо, колкото се случи, но той се повиши повече от 2 пъти от ATH, зададен през 2018 г. Тъй като ETH имаше висока волатилност, нека погледнем неговата история.

кои криптовалути да следим, следене на крипто, следене на криптовалути

През 2013 г. програмистът Виталик Бутерин разработи Ethereum. Разработката и груповото финансиране започнаха през 2014 г., а мрежата беше активна през следващата година. Ethereum е отворен блокчейн с функционалност на интелигентни договори, дом на цифрови пари, глобални плащания и приложения. Бутерин също гарантира, че платформата позволява на хората да създават децентрализирани приложения (DApps). Намерихме няколко страхотни DApps, в които да инвестираме за в бъдеще.

Ethereum се движеше настрани през цялата 2015 г., но имаше огромен скок от началото на следващата година. Инвеститорите се радваха на възход от 1300% от малко над $1 до $15,20 от януари до март 2016 г.

Последва значителна корекция, като цената загуби повече от половината от стойността си и ETH приключи годината на малко над $8.

От януари до март 2017 г. цената на Ethereum се консолидира. Но последва скок през март 2017 г., след което последва още покачване, когато цената достигна $53 през април.

Цената продължи да се покачва до края на 2017 г., срещайки значителни корекции от 40%. Но това не попречи на Ethereum да достигне нов ATH от $1430
през януари 2018 г.

След ATH през 2018 г.

Ethereum навлезе в многогодишен мечи пазар. По време на глобалните блокирания през март 2020 г. монетата падна рязко до $97. По това време инвеститорите бяха в изключителен страх, но спадът беше временен, тъй като Ethereum направи V-дъно и започна да се изкачва през септември 2020 г. до $481.

Цената варираше до края на ноември 2020 г. Цената на Ethereum започна да се покачва през декември, след което достигна 4300 долара през май 2021 г. и по-късно до $4800.

От установяването на ATH Ethereum е в низходящ тренд. Той загуби 64% от стойността си, достигайки $1715 през май 2022 г. Видяхме лек скок в цената в края на май, но е възможен по-нататъшен спад. Т

ова би имало смисъл, защото крипто пазарът показа, че има тенденция да тества отново предишните си върхове. Като се понижи до $1400, Ethereum ще тества отново връхната стойност, която постави през януари 2018 г.

Прогноза за цените на Ethereum за 2022 г

Предсказването на цената на който и да е актив е трудно, особено за човек на нестабилен пазар като криптовалута. Знанието, че волатилността е вероятна в криптовалутата, може да бъде добра новина за инвеститорите, след като станат свидетели на спад на портфолиото им с повече от 60%.

На това ниво цената ще намери силна подкрепа. Инвеститорите не бива да се изненадват да видят задържане на това ниво, тъй като е от повече от година.

Ако това ниво се задържи, нашата прогноза за цената на Ethereum за 2022 г. ще скочи до $2000, където ще срещне силна съпротива до края на годината.

кои криптовалути да следим, следене на крипто, следене на криптовалути

Прогноза за цената на Ethereum за 2023 г. – Кои криптовалути да следим?

Да се ​​направи дългосрочна прогноза за цената на Ethereum означава да се разгледат основите. Колкото повече приемане получава Ethereum, толкова по-вероятно е цената да се покачи.

Merge на Етериум е факт, а очаквания резултат е платформа, която поддържа 1000 транзакции в секунда, по-евтини транзакции и по-бързи приложения.

Това ще катапултира цената на Ethereum до ATH, който беше постигнат през ноември 2021 г. и ще преодолее тази съпротива.

Най-вероятното нещо, което ще се случи след пробива, е повторно тестване на новата подкрепа, която ще се формира на около $4,840. Монетата ще продължи да нараства и ще направи нов ATH, вероятно достигайки около $6000.

Освен потенциалната актуализация до Ethereum 2.0, много незаменими токени (NFT) се съхраняват в блокчейна на Ethereum. Пазарът на NFT се разшири бързо през последните няколко години, като някои NFT се продават за милиони долари. По-нататъшното разширяване на пазара на NFT означава повече приемане на Ethereum и по-висока цена.

Дългосрочна прогноза за цената на Ethereum – Прогноза за 2025 г

Графиката на цените на Ethereum показа, че това, което се покачва, трябва да се понижи. След всеки възход, крипто пазарът навлезе в многогодишен мечи пазар. От създаването на биткойн през 2009 г. имахме три големи покачвания: 2013, 2017 и 2021 г. Очакваме спад през следващата година, след което монетите ще достигнат нови ATH.

След като крипто пазарът достигне върха, историята показва, че цената прави по-ниски дъна през следващите няколко години. Разбира се, корекции се случват по пътя и инвеститорите се хващат погрешно, мислейки, че това е помпа, но тези ходове са част от мечи пазар.

И така, какво ще се случи с цената на ETH при мечи пазар?

Трудно е да се определи точната година, в която Ethereum ще достигне дъното на предстоящия мечи пазар, но 2022-2023 изглежда вероятно ще бъдат годините на мечката в крипто.

Историята на крипто мечия пазар разкри, че цената достига няколко нива на подкрепа, пробивайки повечето от тях. За Ethereum това означава връщане към региона от $1400 (2018 ATH). Ако инвеститорите смятат, че това е агония, те трябва да се подготвят за по-нататъшен спад.

На крипто мечите пазари повечето монети се сриват с 90%. Ако Ethereum достигне нов ATH от $6000, той ще падне до $600. Това може да изглежда невъзможно, но ETH загуби 94% от стойността си през март 2020 г. след ATH през 2018 г.

кои криптовалути да следим, следене на крипто, следене на криптовалути

Крипто зимата може да бъде брутална, така че купуването на Ethereum на върха означава загуба на по-голямата част от стойността му. След това трябва да изчакате няколко години, докато цената отново достигне това ниво.

Някои анализатори прогнозират, че Ethereum ще достигне $12 000 до 2025 г. Това ще означава, че възходът на Ethereum ще продължи най-малко четири години, тъй като започна през 2021 г. Всичко е възможно, но трябва да използваме историята на крипто пазара, за да се базираме нашето решение. И крипто пазарът никога не е бил в четиригодишен период на възход и без масивни сривове.

За какво се използва Ethereum?

Някои крипто начинаещи вярват, че повечето криптовалути са еднакви. Случаят на употреба ги разделя и тъй като Ethereum е втората по големина монета, много потребители са я приели по няколко причини. Някои инвеститори дори печелят лихва от Ethereum.

Децентрализирани финанси

Иначе известно като DeFi, децентрализираното финансиране позволява на потребителите да извършват финансови транзакции, използвайки блокчейн мрежи. Ethereum позволява плащания peer-to-peer, без да се разчита на трети страни, като борси, банки или брокерски компании.

Пазарът на DeFi е винаги отворен и потребителите могат да изпращат пари в световен мащаб, да търгуват токени и да купуват застраховки. Можете да закупите и DeFi токени.

Таксите за транзакции в Ethereum зависят от няколко фактора. Обикновено е повече от $3, но наскоро таксата падна до $1,56. Това може да не звучи много, но ако вашата транзакция е $10, тези такси са 20% или повече.

Незаменими токени (NFT)

Някога чудили ли сте се как да харчите Ethereum? Видеоклиповете, изкуството и музиката са дигитализирани чрез NFT. Те са токени, прикрепени към активи, които им придават стойност. NFT станаха изключително популярни и много известни личности ги одобриха и притежават.

Пазарът на NFT струваше 41 милиарда долара през 2021 г. и беше готов за ръст от 147 милиарда долара до 2026 г. NFT са защитени в блокчейна Ethereum и имат само един собственик. Те са съвместими с всичко, изградено на платформата на Ethereum. По-широк пазар на NFT означава повече приемане на Ethereum. Налични са няколко места за закупуване на NFT.

Децентрализирани автономни организации

Известни още като DAO, децентрализираните автономни организации използват интелигентни договори за вземане на съвместни решения в мрежите. Членовете на DAO ги притежават и управляват и имат вградени трезори, достъпни само след като групата даде разрешение.

DAO кодовете се състоят от правила, които управляват разходите им, и са напълно прозрачни. Решенията се вземат чрез гласуване и предложения, за да се гарантира, че всички членове имат глас. Гласовете се пресмятат автоматично – по същия начин в една демократична система. Никаква трета страна не участва в обработката на гласовете.

Примери за DAO проекти включват набиране на средства за благотворителни организации и начинания.

Какво движи цената на Ethereum?

Някои крипто скептици смятат, че цената на Ethereum се движи единствено от спекулации. Виждали сме това да се случва, но няколко фактора последователно са определяли колебанията на цените и са повлияли на прогнозата за цената на ETH.

полезност

Благодарение на NFT, затруднените художници са дигитализирали работата си, а някои са направили състояние. Интелигентните договори на Ethereum направиха това възможно, което доведе до скок в броя на потребителите. Тъй като повече хора се присъединяват към платформата на Ethereum за транзакции, нейните портфейли и цена се увеличиха.

Предимство на първия ход

Предимството на първия ход е подобно на лоялността към марката. Притежателите на Ethereum са осигурили позиционирането на своята монета на пазара, като използват само нея, дори ако съществуват по-евтини и по-бързи алтернативи. Общностният бай-ин на Ethereum може да гарантира, че монетата ще запази стойността си в близко бъдеще, но ще се повиши в дългосрочен план. Кои криптовалути да следим?

Конкуренция

Нарастването на популярността на Ethereum направи таксите за транзакции скъпи. Другият проблем, пред който е изправен Ethereum, е огромната мощност и енергия, необходими за извършване на транзакции. Това е вредно за околната среда.

Конкурентите се намесиха и създадоха допълнителни решения към блокчейна на Ethereum, правейки го по-ефективен и по-евтин. Примамването на клиенти от Ethereum може да намали стойността му.

Quant (QNT) – Кои криптовалути да следим?

През последните няколко години блокчейн проекти се появиха на тълпи, като всички те се опитваха да решат проблемите с мащабируемостта, които уж спират криптото да навлезе в мейнстрийм технологиите.

кои криптовалути да следим, следене на крипто, следене на криптовалути

От бавни транзакции до високи такси, проблемите, свързани с мащабируемостта на блокчейн, са много. Едно от основните опасения, което преследва повечето блокчейн технологии, е невъзможността за добра интеграция с наследени технологии (предишни).

Quant е един от многото проекти, които се стремят да разработят инструменти за преодоляване на тази празнина. Родният токен QNT се представи сравнително добре от стартирането си през юни 2018 г. и първата половина на 2021 г. беше изключително успешна за мрежата.

След като осигури листвания в Coinbase и Binance, QNT вдъхна доверие сред инвеститорите и стойността му скочи до $428,38 през септември 2021 г.

Токенът до голяма степен се понижи, следвайки най-високото си ниво за всички времена, до най-ниски стойности от $41,16 до средата на юни 2022 г. Въпреки това, скорошно ценово рали доведе до търговия на токена на $76,44. Как тези данни могат да повлияят на прогнозата за цена на Quant?

Преди да разгледаме прогнозите, нека направим бърз преглед на компанията.

Какво е Quant (QNT)? Кои криптовалути да следим?

Quant предоставя редица блокчейн решения чрез операционна система, разработена от компанията, която се нарича Overledger. Проектът твърди, че предоставя достъпни, лесни за използване plug-and-play решения за свързване на корпоративен софтуер и блокчейн платформи.

Различни блокчейни могат да се свързват и взаимодействат чрез шлюза на Quant’s Overledger API. Въпреки че технологията може да изглежда сложна, API шлюзът твърди, че създава маршрути за свързване на всички видове технологии, така че фирмите не трябва да променят цялата си технологична екосистема, за да включат блокчейн в нея. Кои криптовалути да следим?

Компанията се описва на уебсайта си като „свързваща всички разпределени счетоводни книги в света за по-бърз и по-ефективен растеж“ и казва, че иска да предостави своите решения за оперативна съвместимост на правителства, фирми и физически лица.

От бялата книга на QNT

Quant Overledger е публикуван през януари 2018 г. и е дълъг 48 страници. Белият документ гласи: „Предлагаме дизайна на нова операционна система, способна да увеличи оперативната съвместимост между различни DLT технологии. Операционната система Overledger предлага подход, както за подреждане, така и за управление на блокчейн блоковете, които са част от приложението Overledger. Прави това, за да елиминира проблемите с двойното харчене.

„Ние решаваме предизвикателствата, като въвеждаме както BPI (интерфейс за програмиране на блокчейн), така и блока за проверка. Тези решения, когато са съчетани с 2-Phase-Commit, могат да улеснят транзакциите между главни книги, както на транзакционен, така и на слой за съобщения.

„Накрая, документът описва, че чрез използване на функции в рамките на основната функционалност на DLT, те могат да бъдат използвани за налагане на модел на CQRS архитектура. След това това може да се съхранява и управлява външно за интерфейс не само между DLT, но и за интегриране с наследени системи и външни източници на данни.“

QNT токен – Кои криптовалути да следим?

QNT е родният токен на Quant. Това е полезен токен, предназначен да поддържа набор от функции в екосистемата Quant.

Например, разработчиците и предприятията трябва да закупят лицензи във фиатна валута, за да използват предложението на платформата. След това плащанията във фиат се използват за закупуване на QNT монети, които са заключени за 12 месеца в системата на протокола.

Основател на Quant – Кои криптовалути да следим?

Гилбърт Вердиан е главният основател и главен изпълнителен директор на Quant. Базиран в Лондон, Verdian получава бакалавърска степен по бизнес от Технологичния университет в Сидни, преди да завърши магистърска степен по бизнес администрация в същата институция. Преди да основе Quant, Verdian работи в редица позиции, свързани с управление на богатство, киберсигурност и разпределени счетоводни книги. Кои криптовалути да следим?

Как тази информация влияе върху прогнозата за цените на Quant за 2022 г. и след това?

Преди да преминем към прогнози, нека да разгледаме скорошното представяне на монетата.

Развитието на монетите QNT

Цената на монетата Quant се повиши бавно, но значително след пускането й, като се покачи от $0,3941 на 30 август 2018 г. до $4,2372 на 9 февруари 2019 г. – почти 11-кратно покачване. През 2019 г. цената на Quant се повиши до върхове от $11,58 на 7 юли, преди да падне през 2020 г.

На 19 март 2020 г. QNT падна до $2,3731, преди да скочи до $15,46 на 15 ноември 2020 г. През 2021 г. цената на монетата се повиши, достигайки $92,64 на 25 юни 2021 г., след което падна до $66,27 на 19 юли 2021 г. След това цената отново скочи до $178,44 на 4 август 2021 г., коригирана до $153,20 на 10 август 2021 г. На 11 септември 2021 г. цената на монетата Quant достигна рекордно високо ниво от $428,38.

След това цената на монетата падна до $166,37 на 14 декември 2021 г., преди да достигне дъно от $98,10 на 29 януари 2022 г. Цената се повиши леко, оставайки на $133,63 на 5 февруари 2022 г. Движейки се като цяло в съответствие с по-широките крипто пазари, QNT след това продължи слизането си , откакто достигна дъно от $49,08 на 12 май и още едно разочароващо дъно от $41,16 на 13 юни.

Към 11 юли токенът в момента се търгува на $76,44. Има циркулиращо количество от почти 12,1 милиона Quant монети и максимално количество от 14,6 милиона монети. Quant има текуща пазарна капитализация от $919 милиона и е 49-ата най-голяма криптовалута по този показател.

кои криптовалути да следим, следене на крипто, следене на криптовалути

QNT ценова прогноза: Експертно мнение – Кои криптовалути да следим?

Важно е, когато разглеждате прогнозите, да запомните, че докато те могат да бъдат полезни като индикатор за това в каква посока може да се движи цената, те трябва да се разглеждат като възможности, а не като абсолютни. Кои криптовалути да следим?

Имайки предвид това, WalletInvestor – в низходяща прогноза за цената на монетата QNT – смята, че токенът може да достигне $54,20 след една година.

Gov.capital дава по-възходяща прогноза за цената на Quant за 2022 г. и предполага, че токенът ще приключи годината на около $160. Сайтът предполага, че през юли 2023 г. монетата може да пробие границата от $200 и предоставя много възходяща петгодишна прогноза от $1386,32.

DigitalCoinPrice смята, че QNT трябва да струва около $103,63 през август 2022 г. Сайтът прогнозира общ възходящ тренд на годишна база, нарастващ до средно $113,21 през 2023 г. и $116,59 през 2024 г. Прогнозата на Quant за цената на уебсайта за 2025 г. възлиза на $152,98, прогнозира повече възходящи тенденции и достигайки средно $357,82 през 2030 г.

Друга прогноза за цените на Quant за 2030 г. може да бъде намерена на PricePrediction.net, която предлага най-възходящата прогноза от нашите избрани прогнозисти, което предполага, че монетата може да достигне средно $1673,69.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Всички от изборените проекти са компании с голяма стойност, които се очаква да преодолеят крипто зимата и да се изкачат до нови върхове. Полезността на проектите е определящата за тяхното развитие. Това са проекти с огромен персонал, които са технически иновативни и предвиждат възможността да променят света. Високите цени винаги следват тези, които побеждават на пазара и допринасят за идеята на блокчейн технологиите. Това не е финансов съвет и е съставено с образователни цели, бъдете внимателни ако търгувате съответните токени. Ако имате нужда от съвети обърнете се към екипа на Crypto 365.

Още статии от Crypto365:

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Kриптовалути прогнози 2022г. – 10 валути на бъдещето 

Виж следваща

Биткойн затваря юли в зелено, Polkadot (DOT) скача със 7% всеки ден: Наблюдение на пазара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.