Топ 5: Kои криптовалути да следим тази седмица: BTC, ETH, SOL, MATIC, FTM

В днешно време пазарът на криптовалути се развива изключително бързо. Това се дължи до голяма степен на огромния интерес от страна на хора по целия свят. Но кои криптовалути да следим тази седмица? В тази статия ние от Crypto365 ще поговорим по темата.

BTC/USDT

Отдръпване на Биткойн увеличава перспективата за нов исторически максимум в краткосрочен план и алткойните като ETH, SOL, MATIC и FTM могат да се повишат по-високо, докато BTC се подготвя за следващия си ход.

Биткойн скочи над съпротивата от 58 000 долара и психологическата отметка от 60 000 долара на 15 октомври. Това предполага, че търговците не затварят позициите си след неотдавнашното възходящо движение, защото очакват нов крак нагоре.

И двете пълзящи средни (moving averages) са наклонени нагоре и индексът на относителната сила (RSI) е в зоната на свръхкупуване, което показва, че биковете контролират. Ако цената се покачи от текущото ниво и пробие зоната на съпротива от $ 62,933 до $ 64,854, двойката BTC/USDT може да се повиши до $ 75,000.

Непосредствената поддръжка (Immediate support), която трябва да гледате, е 58 000 долара. Пробив и затваряне под това ниво може да подтикне краткосрочните трейдъри да отчетат печалби, като издърпат цената до 20-дневната експоненциална плъзгаща се средна (54 336 долара).

Отказ от 20-дневната EMA ще подскаже, че настроенията остават положителни и търговците купуват на спад. След това биковете ще направят още един опит да възобновят възходящия тренд. Напротив, пробив и затваряне под 20-дневната ЕМА ще подскаже, че бичият импулс е отслабнал.

Двойката се покачва в постоянен възходящ тренд на 4-часовата графика. Мечките не са в състояние да потънат и да поддържат цената под 50-простата пълзяща средна, откакто двойката се счупи над симетричния триъгълник.

Ако цената се възстанови от 20-EMA, възможността за пробив над $ 62,933 може да се увеличи, защото това ще подскаже, че търговците не чакат по-дълбока корекция за покупка. Това бичи предположение ще се обезсили, ако мечките потънат и поддържат двойката под 50-SMA. Такъв ход може да отвори вратите за спад до $ 54,000 и след това до $ 52,290.

Кои криптовалути да следим: ETH/USDT

Прекъсването и затварянето на Етер (ETH) над деколтето на 14 октомври завърши обратния модел на главата и раменете. Дългият фитил на свещника от 16 октомври предполага, че мечките се опитват да забавят възходящото движение в зоната от $ 4,000 до $ 4,027.88.

кои криптовалути да следим

Ако цената се понижи от текущото ниво, двойката ETH/USDT може да падне до нивото на пробив на деколтето. Това е важна подкрепа за защита на биковете. Ако цената отскочи от това ниво, биковете отново ще се опитат да отстранят препятствието над режийните разходи.

Пробив и затваряне над $ 4,027.88 може да изчисти пътя за рали до историческия максимум на $ 4,372,72 и до целта на модела на $ 4,657. Обратно, пробив под пълзящите средни може да понижи цената до $ 3,257. Мечките ще спечелят, ако тази опора бъде нарушена.

кои криптовалути да следим

Мечките защитават психологическата съпротива на 4000 долара, докато биковете се опитват да запазят цената над 20-EMA. RSI е паднал близо до средната точка и 20-EMA се изравнява, което предполага възможна консолидация в близко бъдеще.

Пробив и затваряне над $ 4,000 може да сигнализира за възобновяване на хода нагоре. Обратно, пробив под деколтето на настройката ще бъде първият знак, че инерцията може да отслабне. След това двойката може да намалее до $ 3,400.

SOL/USDT

Solana (SOL) избухна и затвори над низходящата линия на 15 октомври, което е първият знак, че биковете се опитват да се върнат. Мечките се опитаха да изтеглят цената обратно под линията на низходящия тренд на 16 октомври, но не успяха.

Ако биковете поддържат цената над низходящата линия, двойката SOL/USDT може да се повиши до съпротива от 61.80% до $ 177.80. Това е важно ниво за защита на мечките, защото ако биковете преодолеят това препятствие, двойката може да се издигне до нивото на корекция от 78,6% при $ 194,60 и по-късно да тества отново най-високото ниво до $ 216.

кои криптовалути да следим

Противно на това предположение, ако цената се понижи от текущото ниво или резистентното съпротивление и се счупи под плъзгащите се средни, това ще подскаже, че търговците затварят позициите си при отдръпване. След това двойката може да падне до критичната подкрепа на $ 116.

4-часовата диаграма показва, че двойката се търгува между $ 156.36 и $ 165.61, откакто излезе от линията на низходящия тренд. Ако купувачите стимулират и поддържат цената над $ 165,61, възходящият тренд може да се възобнови.

Първата цел е режийната зона между $ 174.86 и $ 177.79. Като алтернатива, пробив и затваряне под $ 156.36 може да отвори вратите за спад до $ 147.11. Дотогава двойката може да продължи да се консолидира в тесния диапазон.

Кои криптовалути да следим: MATIC/USDT

Polygon (MATIC) се търгува в голям диапазон между $ 1 и $ 1,80 през последните няколко дни. 20-дневната EMA ($ 1.32) започна да се покачва и RSI се издигна на положителна територия, което показва, че биковете се опитват да спечелят.

Двойката MATIC/USDT може да се повиши до $ 1.80, което вероятно ще действа като трудно препятствие. Ако цената се понижи от тази съпротива, двойката може да падне до 20-дневната EMA.

Силен отскок от тази подкрепа ще подскаже, че настроението се е превърнало в положително и търговците купуват на спад. Това ще увеличи възможността за пробив и затваряне над $ 1,80.

Ако това се случи, двойката може да започне нов възходящ тренд до $ 2.40 и след това да тества рекордно високото ниво за $ 2.70. Обратно, ако цената се понижи от текущото ниво и пробие под пълзящите средни, двойката може да се плъзне до $ 1,20 и след това до $ 1.

И двете пълзящи средни са наклонени нагоре и RSI е в положителната зона, което предполага, че биковете имат превес в краткосрочен план. Биковете изтласкват цената над зоната на съпротива срещу режийни разходи от $ 1.45 до $ 1.50, но продажбата на по -високи нива издърпа цената обратно в зоната.

полигон

Ако цената отскочи от 20-EMA, биковете ще направят още един опит да възобновят възходящото движение. Пробив и затваряне над $ 1,63 може да изчисти пътя за рали до $ 1,80. Тази положителна гледна точка ще бъде обезсилена, ако цената се понижи и пробие под $ 1.45.

Кои криптовалути да следим: FTM/USDT

Fantom е в силна възходяща тенденция. Биковете успешно защитиха нивото на пробив при $ 1.94, което показва, че настроенията остават положителни и търговците купуват на спад.

Нарастващите плъзгащи се средни показват предимство за купувачите, но отрицателното разминаване на RSI предупреждава, че бичият импулс може да отслабне. Ако биковете изтласкат цената над $ 2.45, възходящият тренд може да продължи, като следващата целева цел е $ 3.20.

От друга страна, ако цената се понижи от $ 2.45, двойката FTM/USDT може да падне до $ 1.94 и да се консолидира между тези две нива за няколко дни. Пробив и затваряне под 20-дневната EMA ($ 1.85) може да сигнализира за началото на по-дълбока корекция.

В момента биковете се опитват да поддържат цената над низходящия канал. Ако успеят да направят това, двойката може да се повиши до $ 2.45. Това ниво може да действа като твърда съпротива, но ако биковете го преодолеят, възходящият тренд може да се възобнови.

кои криптовалути да следим

Като алтернатива, ако цената не успее да се задържи над канала, това ще предложи търсенето да изсъхне на по -високи нива. След това двойката може да продължи да търгува вътре в канала. Пробив и затваряне под канала може да издърпа двойката до $ 1,50.

Още статии от Crypto365:

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Етериум – История и поглед към бъдещето

Виж следваща

Полигон (Polygon) може да достигне $ 3,50 през четвъртото тримесечие, тъй като 20% седмичното рали на MATIC задейства настройката на бичи флаг

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

bitcoinBTC/USD
$ 28,873.00
ethereumETH/USD
$ 1,768.28
tetherUSDT/USD
$ 1.00
solanaSOL/USD
$ 42.81
cardanoADA/USD
$ 0.462485
xrpXRP/USD
$ 0.386105
polkadotDOT/USD
$ 9.42
terra-lunaLUNC/USD
$ 0.000086
matic-networkMATIC/USD
$ 0.589107
chainlinkLINK/USD
$ 6.51
axie-infinityAXS/USD
$ 18.56
decentralandMANA/USD
$ 0.959285