Етериум – История и поглед към бъдещето

От началото на 2021г. Ethereum, втората по големина криптовалута по пазарна капитализация (ETH), се е увеличила с повече от 300%. Той се изкачи от $ 775 на 1 януари до над $ 3000 в края на септември. Това скорошно покачване е разбираемо предвид високото ниво на корелация между ценовата история на Ethereum и Bitcoin и ценовите колебания на Bitcoin. Силата на Етериум обаче произтича и от нейната основна визия, технология и история на това, че са на върха на интелигентните иновационни договори. Но какво е етериум?

Тук ние от Crypto365 ще разгледаме подробно историята на Ethereum. Ще спекулираме и как би могло да изглежда бъдещето на Ethereum и дали си струва да си купим Ethereum.

Какво е Етериум (Ethereum) ?

Струва ли си наистина да купите Ethereum? Виталий Дмитриевич „Виталик“ Бутерин, млад руско-канадски програмист, призна необходимостта от еволюция отвъд цифровите парични средства до платформа, способна да служи като нещо повече от платежна система.

Според бялата книга на Ethereum, Ethereum е блокчейн с вграден пълноценен език за програмиране по Тюринг. Тя позволява на всеки да пише интелигентни договори и децентрализирани приложения, където може да създаде свои собствени произволни правила за собственост, формати на транзакции и функции за преход на състояния.

Ethereum е платформа с отворен код, която използва технологията блокчейн, за да позволи сигурно интелигентни договори и търговия с криптовалута без никаква нужда от посредник. Освен това Ethereum поддържа два типа акаунти: външно притежавани (управлявани от частни ключове, засегнати от човешки потребители) и базирани на договори акаунти. В резултат на това Ethereum дава възможност на разработчиците да създават голямо разнообразие от децентрализирани приложения. За да финансира целта си, компанията проведе краудсорсинг кампания през юли и август 2014 г., в която на участниците бяха издадени токени Ethereum, наречени ether или ETH. Ether е основното вътрешно крипто гориво на Ethereum и се използва за плащане на такси за транзакции.

Цените на Ethereum скочиха нагоре от самото си създаване, главно благодарение на своите Dapps и технологията за интелигентни договори. „Можете да мислите за Ethereum като Интернет, а етерът като Facebook, YouTube или Twitter, които са приложения, изградени на върха на Интернет“, казва Майкъл Загари, инвестиционен съветник от Монреал в Бърлингтън.

Какво е Етериум – История (Ethereum)

Ethereum постигна огромен напредък за шестте години преди да бъде извлечен блокът Genesis. Ethereum е основан като отговор на недоволството на Виталик Бутерин от ограниченията на Биткойн и оттогава се превърна във втората най-ценна криптовалута, съществувала по времето на писането. Биткойнът е създаден с една единствена цел: да предложи децентрализирана алтернатива на утвърдената финансова индустрия. Виталик Бутерин призна потенциала на блокчейн да се използва за други цели и се застъпи за скриптов език за биткойн, който да даде възможност за разработването на приложения за блокчейн. Предложението му беше отхвърлено.

И така, в края на 2013 г. той предложи създаването на нова платформа, която да улесни по -обобщените скриптове и разработването на приложения. Бутерин публикува бялата книга на Ethereum, обясняваща предложената технология през ноември 2013 г. Разработката на платформата Ethereum започна публично през януари 2014 г. Виталик Бутерин, Михай Алиси, Антъни Ди Йорио и Чарлз Хоскинсън съставляваха първия екип за разработка на Ethereum. Платформата Ethereum първоначално е разработена от швейцарска компания, наречена Ethereum Switzerland GmbH, а Ethereum Foundation, организация с нестопанска цел, е създадена през юни 2014 г., за да насърчи развитието на платформата за криптовалута Ethereum.

Днес Ethereum се разшири и разклони, за да включи класическия Ethereum, самостоятелния добив и двойния добив на Ethereum. В допълнение, закупуването на Ethereum беше много по -лесно.

Какво е Етериум Класик (Ethereum Classic)?

Ethereum Classic позволява управление на цифрови активи без трети страни като банки или други финансови организации. ETC доставя неудържими програмируеми пари, като позволява създаването, внедряването и изпълнението на нецензурирани интелигентни договори. Ethereum Classic е вилица на оригиналната верига Ethereum, която поддържа историята на веригата в нейната цялост. Мрежата ETC съществува, за да поддържа философията „Кодексът е закон“. Ethereum Classic съхранява оригиналната, неподправена история на мрежата на Ethereum.

какво е етериум

На 30 юли 2015 г. основната мрежа на проекта Ethereum първоначално беше внедрена чрез Frontier. Въпреки това, поради хакването на проект на трета страна, Ethereum Foundation пусна нова версия на Ethereum Mainnet на 20 юли 2016 г. Тази версия включва необичайна промяна в състоянието, която ефективно изтрива кражбата на DAO от историята на блокчейна на Ethereum. Фондацията Ethereum регистрира търговската си марка на новата, модифицирана блокчейн на Ethereum, Ethereum (код: ETH). Ethereum Classic, по-ранната, непроменена версия на Ethereum, е ребрандирана и ще продължи да съществува (код: ETC). Нативният Ether жетон на Ethereum Classic е криптовалута, която се търгува на борси за цифрова валута под символа ETC. Ether се генерира като награда за мрежови възли, участващи в процес, наречен „добив“.

Етериум (Ethereum) и Етериум Класик (Ethereum Classic) – копаене и добив

Добивът е методът за придобиване на криптовалути чрез използването на мощни компютри за решаване на криптографски уравнения. Процесът на решаване на математическото уравнение включва проверка на блокове от данни и добавяне на записи на транзакции към публична книга, наречена блокчейн. Добивът може да бъде постигнат чрез:

Самостоятелно копаене
Двойно копаене

Облачен добив

Солово извлечение на Етериум Класик

Соловото извличане на Ethereum classic включва независимо добив, което не изисква колективно участие в пула. Самостоятелното добив на Ethereum classic стана модерно в първите дни на хардфорка на Ethereum, тъй като соловото копаене е от полза за новосъздадените криптовалути.

Двойно копаене на Ethereum и Ethereum Classic

Двойното копаене на Ethereum и Ethereum Classic стана видно поради повишената сложност на Ethereum. Двойното копаене е колективно копаене на пул, при което изчислителният капацитет на множество миньори се обединява заедно. Това е разпределена изчислителна мрежа, която участва активно в разработването на нови блокове.

Ethereum Outlook

В началото на септември Ethereum достигна максимум от 3 841 долара. Дигиталната монета скочи над ценовия праг от 3500 долара, който се бореше да пробие през по-голямата част от август. От началото на август, когато Ethereum се продаваше на около 2500 долара, криптовалутата е спечелила около 50%, според данните за проследяване на цените на CoinDesk. Въпреки това, след новината за забраната на китайската криптовалута, изглежда, че корекция на Ethereum предстои много скоро. Очаква се цената на Етериум да падне между $ 2602 и $ 2917, според най-новата прогноза и прогноза за цените на Ethereum. През август нивото от 3 350 долара оказа значителна съпротива. Вече може да действа като ниво на поддръжка, като осигурява минимална цена.

какво е етериум

Прогноза и прогноза на цените на Ethereum

Репресиите на Китай оказват сериозно влияние върху Ethereum, като властите затварят над 10 000 минни пръстена

  • Цената на Ethereum ще се определя от тези „мрежи за покупка“
  • Deutsche Bank: „Ако Bitcoin е цифрово злато, Ethereum е цифрово сребро“
  • Заедно с Bitcoin, Ethereum, Litecoin и Dogecoin, Ethereum Classic скочи по -високо в неделя: Какво следва?
  • Анализ на цените на ETH: Забавящата се мечка тенденция в средносрочен план показва бичи обрат за Ethereum
  • Върджил Грифит, разработчик на Ethereum, се признава за виновен по делото за санкции на Северна Корея
  • Вторият по големина пул за добив на Ethereum е преустановил работата си изцяло.

Заключение

Новината за срив на недвижими имоти в Китай предизвика срив на крипто пазара. Китай забрани използването на всички криптовалути няколко дни по-късно. Пазарът продължи да намалява, тъй като Ethereum падна до $ 2,651. Ethereum се възстанови в неделя, 26 септември. Цената се увеличи до близо $ 3000. Увеличението обикновено се дължи на нарастващия интерес на институционалните инвеститори към криптовалутите. Според анализатор на JP Morgan институционалните инвеститори предпочитат ETH пред BTC. Докато Ethereum набира интерес и в същото време управлява графиката на историята на цените на Ethereum и биткойни, той изглежда е жертва на успеха си, тъй като продължава да бъде измъчван от проблеми с мащабируемостта до пускането на ETH 2.0.

Още от Crypto365:

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Polkadot очаква пробив до $75, след като DOT установи класически бичи обрат

Виж следваща

Полигон (Polygon) може да достигне $ 3,50 през четвъртото тримесечие, тъй като 20% седмичното рали на MATIC задейства настройката на бичи флаг

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.