Биткойн затваря юли в зелено, Polkadot (DOT) скача със 7% всеки ден: Наблюдение на пазара

Filecoin отново се представя най-добре от алтернативите с по-ниска капитализация, докато Polkadot се повиши най-много от по-големите капитализации

Биткойн най-накрая успя да прекъсне дългомесечната си негативна серия със 17% увеличение през юли.

Алтернативните монети се успокоиха от началото на уикенда и последните 24 часа преминаха по подобен начин. Polkadot е сред малкото изключения със значително увеличение на цената. Дот успя да стигне нивата от 9 долара, след като пречупи низходящия тренд, който го държеше от месеци на ниски нива.

Биткойн се задържа на $23K

Последните няколко дни преминаха доста добре за основната криптовалута, особено след като Федералният резерв на САЩ повиши лихвените проценти със 75 базисни пункта и президентът Байдън преоткри значението на рецесията. Фактически САЩ измениха определението на рецесия, кото доскоро се определяше като две поредни тримесечия с негативен растеж, и това се случи точно преди да отчетат второто негативно тримесечие.

Тези развития тласнаха актива на север, който премина от под $21 000 до над $24 500 за броени дни. Последният дори се превърна в най-високата цена на BTC за повече от месец. Криптовалутите бяха силно поведени от пазара на акции, който направи няколко значителни седмици с ръст, който изглежда сякаш е отбелязал дъното на пазара, но предстои да видим дали ще задържат по-високите нива.

Заключение

Биткойнът обаче не успя да издържи това ниво и малко след това се върна под $24 000. Той прекара уикенда предимно там, с изключение на едно кратко изпомпване и изхвърляне, което го доведе до $24 200 и $23 400. По този начин bitcoin затвори юли със 17% увеличение – най-добрият месец, който активът е виждал от октомври 2021 г.

Прочетете още от Crypto365:

Кои криптовалути да следим до края на 2022 година

Защо доларът спира растежа на биткойн?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Топ 5: Kои криптовалути да следим до края на 2022г.

Виж следваща

Най-доброто крипто под $1 за 2022 г

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.