Защо доларът спира растежа на биткойн?

Докато биткойн продължава да се движи в тесен диапазон, вниманието се измества към щатския долар.

Това се дължи по-специално на впечатляващото покачване на индекса на щатския долар през последните няколко месеца, което го докара до най-високите си нива от 20 години.

Доларът e на най-високите си нива от 20 години насам.

NASDAQ

В момента обаче той показва признаци на слабост. Това накара мнозина да се чудят дали Мечата корекция на индекса на долара може да предизвика възходящо рали на биткойн.

Биткойн и крипто пазарът като цяло бяха силно понижени през последните няколко седмици. Такъв е случаят и с пазара на ценни книжа.

8 поредни седмици на спад за акциите и криптовалутите

Всичко това се случва на фона на повишаването на лихвите, насочено към ограничаване на инфлацията и икономическия спад.

„Повечето участници прецениха, че увеличението с 50 базисни точки в целевия диапазон вероятно ще бъде подходящо на следващите няколко срещи“,

ФЕДЕРАЛЕН РЕЗЕРВ

Облигациите традиционно са най-важните, когато лихвените проценти се покачват, но дори и те се представят зле, оставяйки инвеститорите да бягат към долара.

Ще допринесе ли спадът на доларовия индекс за рисковите условия?

Доларът ще падне?

Тази седмица донесе предстоящи разговори, че индексът на долара може да преживее значителна низходяща корекция след впечатляващото си рали.

Доларът се оказа най-добрата застраховка срещу скорошните сривове на криптовалути и акции. Въпреки това, доларовият индекс наскоро се понижи от 104 на 102, което доведе до леко възстановяване на DOW.

Към дата 26 Май

Настоящите очаквания са, че понижаващото представяне в DXY ще измести прилива в полза на рискови активи като щатския долар. Докато DOW отговори положително на лекия спад на DXY (доларовия индекс), крипто пазарът и биткойн не бяха засегнати.

Източник: coionmarketcap – Цена на долара за 26 МАЙ

Потребителят на Twitter @tedtalksmacro поясни, че ястребовите (hawkish) настроения на Европейската централна банка са предизвикали лек спад на щатския долар. Той също така отбеляза, че това не означава непременно повишаване на апетита за риск. Това може да обясни защо криптовалутите не са реагирали досега.

Може ли достатъчно голямо потапяне в DXY да предизвика крипто-рали?Вълна от купувачи на Биткойн

Някои водещи криптоаналитици и инвеститори смятат, че индексът на долара ще предизвика вълна от купувачи на BTC, ако падне по-ниско.

Това се основава на очакването, че инвеститорите ще искат да преместят богатството си в активи, които ще ги застраховат срещу спада. Биткойн и акции вече се търгуват на намалени цени, което ги прави привлекателни кандидати.

Резултатът в крайна сметка ще зависи от това дали инвеститорите ще увеличат своя апетит към риск. Такъв резултат ще проправи пътя за притока на биткойн, като по този начин ще му позволи да излезе от текущия си диапазон.

Въпреки това, инвеститорите все още са предпазливи по отношение на потенциалното увеличение на лихвите, което може да насърчи хората да се пазят допълнително от рискови инвестиции. Това от своя страна би довело до повече спадове.

Още интересни новини от Crypto365.bg:

Германия взе важно решение: Без данъци и такси върху Биткойн и Етериум

Algorand вече е официален спонсор на Световното първенство по футбол в Катар

Топ 5 валути, които да следим тази седмица

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Топ 5 криптовалути, които да следим тази седмица

Виж следваща

3 милиарда долара в биткойни бяха продадени в последен опит да се спаси UST stablecoin от колапс

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.