Германия взе важно решение: Без данъци върху Биткойн и Етериум

Германското финансово министерство заяви, че частните лица няма да трябва да плащат данъци при продажба на BTC или ETH. Единственото условие е, ако държат активите повече от година.

Промените в Германия са факт

Германското министерство на финансите направи определени промени в политиките си за криптовалути. Властите разкриха, че продажбата на придобити биткойни и етериум няма да се облага с данък. Единствено физическите лица трябва да държат активите повече от една година.

  • Министерството на финансите на Германия публикува писмо, фокусирано върху третирането с данък върху доходите на цифрови активи, като биткойн (BTC) и етериум (ETH).
  • След като си сътрудничиха с най-високите данъчни власти на федералните щати, законодателите решиха да направят продажбата на BTC и ETH без данъци. Просто тези активи трябва да са били притежавани повече от 12 месеца. Политиката ще се прилага дори, ако криптовалутите са били използвани за залагане/отдаване на заем.

„За частни лица продажбата на закупени биткойни и етериум е освободена от данъци една година след закупуването им“.

етериум
  • Преди това цифровите активи, използвани в подобни дейности, трябваше да се държат в продължение на десет години. Едва тогава те биваха освободени от данъчно облагане.
  • От министерството посочиха, че това е първият път, когато темата се разглежда с единна за цялата страна административна инструкция.
  • Длъжностните лица обещаха да продължат да се занимават с политиката за данъчно облагане на цифровите активи. След време се очаква да премахнат всички възникнали проблеми. За целта те ще работят в тясна координация с федералните данъчни власти и държавните институции.

Какво още казват от министерството?

„Разбира се, предстоящото официално публикуване на писмото на БМФ не е краят на нашата дискусия по темата. Това е междинен резултат. Бързото развитие на „крипто света“ гарантира, че няма да останем без теми. Вече е в процес на изготвяне на допълнително писмо за задълженията за сътрудничество и протокол“, завършват от министерството.

  • Германия напоследък е в светлината на прожекторите на сцената на криптовалутите. Неотдавнашно проучване на Concub изчисли, че европейският окръг е най-благоприятната към крипто нация в света за първото тримесечие на 2022 г.
  • Компанията наблегна на положителния подход на Германия към сектора и нарастващия брой местни парични институции, готови да скочат на коефициента.
  • Такъв пример е намерението на Sparkasse (водещата финансова група в страната) да предоставя услуги за криптовалута на своята потребителска база, състояща се от приблизително 50 милиона души.

Още от блога на Crypto365.bg:

Акциите на Coinbase се сринаха с 16% за първото тримесечие на 2022 година!

Algorand е новият официален спонсор за Световното първенство по футбол в Катар!

След като Елон Мъск откупи акциите на Twitter – Какво значи това за света на криптовалутите?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Акциите на Coinbase паднаха с цели 16% за първото тримесечие на 2022 година

Виж следваща

Топ 5 криптовалути, които да следим тази седмица

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.