Елон Мъск откупи акциите на Twitter! Какво значи това за света на криптовалутите?

Елон Мъск официално придоби популярната социална медийна платформа Twitter за 43,4 милиарда долара. Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX отдавна използва платформата за популяризиране на крипто активи.  Той често публикува мемове за Dogecoin и Биткойн и си създава проблеми със SEC (Security and Exchange Commission).

Мъск има за цел да пусне „нови функции“, „увеличи доверието“, като направи „алгоритмите с отворен код“, победи спам ботове и „удостовери всички хора“. Но какво точно означават тези думи за общността, наричана любовно „крипто Twitter“ или накратко CT? И какво може да означава това за пазара след толкова драматично разтърсване на публичното изложение?

Елон Мъск ще използва огромния потенциал на Twitter, за да въведе промени

„Twitter има огромен потенциал – с нетърпение очаквам да работя с компанията и общността от потребители, за да го развием“! Това каза Елон Мъск в туит, публикуван на платформата, която сега притежава. В забележителна сделка с ливъридж Мъск – с помощта на подкрепата на Morgan Stanley – купи Twitter за приблизително $54,20 на акция.

Мъск е типът човек, който изстрелва ракети в космоса и произвежда специализирани огнехвъргачки за тунелиране. Той често публикува мемове, които ядосват общността. След това го приветства в момента, в който туитовете му се насочат към Dogecoin. Но тази сделка може да означава големи промени за общността на крипто Twitter – както добри, така и лоши.

Положителната страна е, че може да има по-малко спам ботове. Това означава по-малко кражби и измами, опетняващи крипто индустрията. Направата на алгоритъма с отворен код за изграждане на доверие е стъпка към крипто-подобни концепции. От отрицателна страна, принуждаването на човешка автентификация по някакъв начин отнема ли поверителността и анонимността, които правят платформата за социални медии уникална от нейните конкуренти? Ами ако отминаха дните на псевдо анонимни герои, скрити зад анимационен филм или аватар на NFT?

Само времето ще покаже какво е подготвил Мъск за общността, компанията и др. Сделката все още чака одобрение от регулаторните органи.

Как сделката може да промени тенденцията на крипто и фондовия пазар?

Сделката може да има по-големи последици за фондовия пазар и крипто по отношение на поскъпването на цената. Пазарът е мечи повече от година. Това се случи горе-долу в момента, в който Мъск за първи път разкри, че Tesla ще купува BTC. Поемането на толкова много лостове за възстановяване на бизнес може да се приеме като знак в целия пазар, че цикълът все още не е завършен. С толкова много мечи настроения, къси позиции и пазар, който няма да го види, всичко, което ще е необходимо, е една искра, за да запали друг бичи импулс.

И Илон Мъск е точно човекът, който да го направи. Главният изпълнителен директор на Tesla и Space X е отговорен за изпомпването на цените на активите, използвайки платформата си в Twitter от известно време. „Dogefather“ доведе мемовата монета почти до 1 долар. Той помогна за изтласкването на биткойн от $30 000 на $65 000 за по-малко от няколко месеца. Тогава той беше този, който хвърли първия камък и даде началото на мечата фаза в акциите и крипто.

Ами ако сега той е този, който стартира следващия бичи импулс? Американският фондов пазар (на снимката по-горе) видя сред най-големите си еднодневни обръщания от известно време. Биткойн, който се очакваше да падне под $30 000, сега се върна над $40 000 след кратък тласък до $38 000.

Ако оттук нататък започне обрат, крайъгълната сделка с Twitter на стойност 43 милиарда долара може да сложи край на неотдавнашните фондови пазари и крипто касапницата.

В най-скоро време се очаква компанията на Мъск Tesla да започне копането на Биткойн на слънчева енергия. Как и къде ще се случи това може да научите от нашата статия тук.

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Тесла, Block и Blockstream обединяват сили – ще копаят Биткойн чрез слънчева енергия в Тексас

Виж следваща

Algorand става новият блокчейн партньор на Световното първенство в Катар през 2022 г.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.