Тесла, Block и Blockstream обединяват сили – ще копаят Биткойн чрез слънчева енергия в Тексас

Blockstream обяви, че си партнира с Block на Джак Дорси (бивш Square) и Tesla на Илон Мъск за изграждане на съоръжение за добив на биткойн. То ще бъде с отворен код, захранвано от слънчева енергия в Тексас.

„Развълнувани сме да споделим нашите съвместни усилия с @Blocks. Ще изградим напълно захранвано от слънчева енергия съоръжение. @Tesla photovoltaics & Megapack ще захранва съоръжението с 30 PH/s (Petahash per second). Целта е да покаже на света, че добивът на #Bitcoin в мащаб със 100% нулеви емисии е възможен“. Това написаха в своя Twitter акаунт от Blockstream на 8 април.

Blockstream каза, че строителството е започнало. „Заедно планираме да осигурим обществена прозрачност. Ще споделяме икономиката на проекта и знанията, които сме придобили от изграждането на биткойн мина, захранвана от възобновяема енергия“.

Компанията добави още. „В крайна сметка се надяваме да демонстрираме как добивът на биткойни във връзка с възобновяемата енергия може да помогне за прехода към чиста енергия“.

План за изграждане на съоръжението

Blockstream предоставя инфраструктурата за добив и експертиза за изграждане и надзор на проекта. Целта е съоръжението за добив на биткойн да бъде завършено по-късно тази година. През юни Block (тогава Square) вече обяви, че ще инвестира 5 милиона долара в Blockstream, както GOBankingRates съобщи по-рано.

Компанията заяви, че ще предоставя редовни отчети за икономиката на проекта. Публично достъпно табло за управление ще показва точни показатели в реално време за производителността на съоръжението, като изходна мощност и добивани биткойни. По този начин ще могат анализатори и ентусиасти да наблюдават. „По-късна версия на таблото за управление също ще включва слънчева енергия, точки от данни за производителността на съхранение и показатели за работоспособност“.

Таблото за управление има за цел да бъде достъпно 24/7 от всеки браузър. То ще предоставя на индустрията реален казус в реално време на биткойн мина с нулеви емисии.

„Чрез нашите партньорства за Blockstream Mining ние правим огромни крачки, за да покажем, че добивът на биткойн може да финансира енергийна инфраструктура с нулеви емисии“, добавят от компанията.

Каква е целта на Blokcstream

Blockstream каза, че ключова цел е укрепването на биткойн мрежата чрез диверсификация на енергийните източници на криптовалутата, според CNBC.

„Като си сътрудничим по този пълен стек, 100% захранван от слънчева енергия проект за копаене на биткойни с Blockstream, използвайки слънчева и технология за съхранение от Tesla, ние се стремим да ускорим допълнително синергията на биткойн с възобновяеми източници“, Нийл Йоргенсен, глобален ESG ръководител в Block и ръководител на проекта за Инициативата за чиста енергия за биткойни на Block каза.

В последните години Тексас е една от най-желаните дестинации за „копачите“ на Биткойн. Как и защо това се случва може да научите от нашата статия по темата.

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Готов ли е Биткойн за Ралито до 150К долара?

Виж следваща

Елон Мъск откупи акциите на Twitter! Какво значи това за света на криптовалутите?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

bitcoinBTC/USD
$ 29,035.00
ethereumETH/USD
$ 1,797.46
tetherUSDT/USD
$ 1.00
solanaSOL/USD
$ 43.00
cardanoADA/USD
$ 0.464202
xrpXRP/USD
$ 0.387609
polkadotDOT/USD
$ 9.46
terra-lunaLUNC/USD
$ 0.000085
matic-networkMATIC/USD
$ 0.590669
chainlinkLINK/USD
$ 6.54
axie-infinityAXS/USD
$ 18.54
decentralandMANA/USD
$ 0.958808