Тесла, Block и Blockstream обединяват сили – ще копаят Биткойн чрез слънчева енергия в Тексас

Blockstream обяви, че си партнира с Block на Джак Дорси (бивш Square) и Tesla на Илон Мъск за изграждане на съоръжение за добив на биткойн. То ще бъде с отворен код, захранвано от слънчева енергия в Тексас.

„Развълнувани сме да споделим нашите съвместни усилия с @Blocks. Ще изградим напълно захранвано от слънчева енергия съоръжение. @Tesla photovoltaics & Megapack ще захранва съоръжението с 30 PH/s (Petahash per second). Целта е да покаже на света, че добивът на #Bitcoin в мащаб със 100% нулеви емисии е възможен“. Това написаха в своя Twitter акаунт от Blockstream на 8 април.

Blockstream каза, че строителството е започнало. „Заедно планираме да осигурим обществена прозрачност. Ще споделяме икономиката на проекта и знанията, които сме придобили от изграждането на биткойн мина, захранвана от възобновяема енергия“.

Компанията добави още. „В крайна сметка се надяваме да демонстрираме как добивът на биткойни във връзка с възобновяемата енергия може да помогне за прехода към чиста енергия“.

План за изграждане на съоръжението

Blockstream предоставя инфраструктурата за добив и експертиза за изграждане и надзор на проекта. Целта е съоръжението за добив на биткойн да бъде завършено по-късно тази година. През юни Block (тогава Square) вече обяви, че ще инвестира 5 милиона долара в Blockstream, както GOBankingRates съобщи по-рано.

Компанията заяви, че ще предоставя редовни отчети за икономиката на проекта. Публично достъпно табло за управление ще показва точни показатели в реално време за производителността на съоръжението, като изходна мощност и добивани биткойни. По този начин ще могат анализатори и ентусиасти да наблюдават. „По-късна версия на таблото за управление също ще включва слънчева енергия, точки от данни за производителността на съхранение и показатели за работоспособност“.

Таблото за управление има за цел да бъде достъпно 24/7 от всеки браузър. То ще предоставя на индустрията реален казус в реално време на биткойн мина с нулеви емисии.

„Чрез нашите партньорства за Blockstream Mining ние правим огромни крачки, за да покажем, че добивът на биткойн може да финансира енергийна инфраструктура с нулеви емисии“, добавят от компанията.

Каква е целта на Blokcstream

Blockstream каза, че ключова цел е укрепването на биткойн мрежата чрез диверсификация на енергийните източници на криптовалутата, според CNBC.

„Като си сътрудничим по този пълен стек, 100% захранван от слънчева енергия проект за копаене на биткойни с Blockstream, използвайки слънчева и технология за съхранение от Tesla, ние се стремим да ускорим допълнително синергията на биткойн с възобновяеми източници“, Нийл Йоргенсен, глобален ESG ръководител в Block и ръководител на проекта за Инициативата за чиста енергия за биткойни на Block каза.

В последните години Тексас е една от най-желаните дестинации за „копачите“ на Биткойн. Как и защо това се случва може да научите от нашата статия по темата.

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Готов ли е Биткойн за Ралито до 150К долара?

Виж следваща

Елон Мъск откупи акциите на Twitter! Какво значи това за света на криптовалутите?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.