Готов ли е Биткойн за Ралито до 150К долара?

След три вълни надолу и три вълни обратно нагоре, въпросът сега е дали коригиращият отскок вече е приключил или можем да очакваме да стане по-сложен.

Биткойн анализ на вълната Елиът

В края на март открихме, че биткойн (BTC) в идеалния случай трябва да е насочен към $55 000. За съжаление, криптовалутата не достигна по-високо от $48 200 и падна до $38 600. Очакванията бяха за по-типично изтегляне до около $44 400. Дали това е случай на „разочарования нагоре и изненади надолу в мечите пазари“? Най-вероятно е, защото според принципа на вълната на Елиът (EWP), BTC е в голяма 4-та вълна (първична IV). Четвъртата вълна е една от най-трудните, ненадеждни и най-малко разумните ценови структури, през които всеки клас активи може да премине.

Както много от нашите първокласни членове за търговия с криптовалути знаят, корекциите винаги се състоят от поне три вълни: A-B-C. Всяка от тези вълни може да се раздели по няколко начина: 5-3-5 (зиг-заг), 3-3-5 (плоски) и 3-3-3 (триъгълници). Предвид това:

  • Зиг-заговете могат да бъдат единични, двойни или тройни;
  • Има шест различни плоски корекции;
  • Най-малко три триъгълни модела (симетрични, възходящи, низходящи), които могат да се разделят;

Почти невъзможно е да се знае предварително кои от тези 12+ коригиращи модели ще избере пазарът. По този начин всичко, което човек може да направи, е да „предвиди, наблюдава и коригира“. По този начин окончателният модел в крайна сметка ще се появи. Започнете с най-основната форма A-B-C като зиг-заг и след това вижте в какво се превръща, или както винаги казваме, „след три вълни надолу, винаги очаквайте поне три вълни обратно нагоре“.

Освен това фокусирането върху гората (Forest), а не върху дърветата, ни позволява да видим по-голямата картина и да не “зацикляме” прекалено на ежедневните драсканици, които по своята същност са много по-променливи в многомесечен коригиращ модел, отколкото по време на бичия пазар.

Фигура 1. Биткойн седмични графики с подробен брой EWP и технически индикатори.

Какъв модел се появява?

Въпреки че досега пропуснахме точката къде в идеалния случай бих искал да видя BTC на върха ($55 000 срещу $48 000), моля, знайте, че още в началото на януари търсехме „последно падане до около $32+/ -2 000”. И тогава „Очаквахме тази b-вълна да предизвика зоната на съпротива от $57 500 до $60 000.

Какво се случи оттогава? BTC падна до $32 900 и се повиши до $48 200. Сега, когато възходящата цел не беше постигната, се основава просто на първоначално предположение, което е фазата на „очакването“. Честно казано, не знаем друг наличен инструмент, който може да прогнозира подобни движения на цените месеци по-рано.

По този начин, след три вълни надолу и три вълни обратно нагоре, въпросът сега е дали коригиращият отскок вече е приключил или можем да очакваме да стане по-сложен. Фигура 1 по-горе показва двете основни опции в момента на масата.

В крайна сметка биткойн ще избере един от тях и ние ще бъдем готови:

Най-простият вариант е, че (черната) основна вълна a и b на (синьо) Primary-IV са завършени и вълната c от IV вече е в ход. С-вълните често се състоят от пет по-малки вълни, които виждате на фигура 1А за това как в идеалния случай трябва да се развиват. Крайната целева зона е $25 500 -28 000, което трябва да е в съответствие с 200w SMA (лятото на тази година). Как да разберем, че този път ще бъде поет?

Алтернативата е, че Primary IV става все по-сложен и се превръща в триъгълник (Вижте Фигура 1B). Рали на контратренда, вълна b, се подразделя на сложен модел a-b-c. Червените междинни вълни a, b са завършени и вълната c е в ход. В идеалния случай трябва да се насочи към ~$59 800 и накрая да изпълни първоначалното ни „виждане“  отпреди четири месеца. Как да разберем, че този път ще бъде поет? Докато вчерашните ниски нива се задържат и цената на BTC се покачва отново над най-високото ниво от края на март.

Най-ниска линия и прогноза за цената на биткойн

BTC е в многомесечна първична-IV корекция от същата степен като вълната Primary-II, която приключи през 2018 г. след върха на Primary-I през 2017 г. Четвъртите вълни са трудни и могат да се трансформират в поне 12 различни модела.  Да се знае предварително кой от тези модели „ще потръгне“ е невъзможно. Сега, когато станаха достъпни повече данни за цените, изглежда, че остават две опции и BTC скоро може да определи пословичния „последен изправен човек“.

  • Покачването до около $44+/-1 000 и спадът под вчерашното дъно отваря вратата до $25 500 – 28 000 за Primary-IV. И откъдето може да започне ралито Primary-V до $150K+.
  • Задръжте днешното ниско ниво, пробийте най-високото ниво от края на март и се вдигнете до около $69+/-1 000, преди да се върнете до около текущите нива за Primary-IV. И откъдето може да започне ралито Primary-V до $150K+

Така сцената е подредена. Очакваме следващия ход и можем да го наблюдаваме, за да видим коя от тези две опции ще избере BTC.

Анализатори очакват много по-голямо завишение в цената на Биткойн, готви се ретест

За първи път тази година: Трудността за добив на Биткойн спадна

Как федералният резерв завиши цените на Биткойн

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Парламентът на ЕС гласува за правила, нарушаващи неприкосновеността на Биткойн

Виж следваща

Тесла, Block и Blockstream обединяват сили – ще копаят Биткойн чрез слънчева енергия в Тексас

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.