Биткойн се отърси от потъването и се изкачи над 45 хил. долара, тъй като Федералният резерв сигнализира за предстоящо повишение на лихвите през март

Цената на биткойн отново премина 45 000 долара, тъй като пазарите държат търговците нащрек.

Биткойн (BTC) достигна дневно дъно, след което отскочи силно на 2 март, тъй като нови коментари от страна на Федералния резерв на САЩ допринесоха за макроволатилността.

Пауъл: Повишаването на лихвите през март се очаква като „подходящо“

Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView показаха, че BTC/USD се потопи до 43 350 долара на Bitstamp преди отварянето на Уолстрийт на 3 март.

С началото на търговията обаче последва възстановяване, като към момента на писане на статията двойката вече се върна над 45 000 долара.

Волатилността последва публикуването на новото изявление на председателя на Фед Джером Пауъл, който за първи път даде конкретно известие за предстоящо повишение на основната лихва този месец.

„Нашата парична политика се адаптира към развиващата се икономическа среда и ще продължи да го прави“, коментира той.

„Ние постепенно прекратихме нетните си покупки на активи. При инфлация значително над 2% и силен пазар на труда очакваме, че ще бъде уместно да повишим целевия диапазон за лихвения процент по федералните фондове на заседанието ни по-късно този месец.“

Отдавна оценени от пазарите, въпросите относно степента на повишението и колко може да последва през 2022 г. все пак останаха. Конфликтът между Русия и Украйна, добави Пауъл, заплашва с „много несигурни“ последици за американската икономика.

Въпреки това Биткойн се отърси от всякаква нервност във връзка с новината, като се изкачи до почти местен връх малко под 45 000 долара.

За търговеца и анализатор на Rekt Capital имаше причина за оптимизъм, тъй като по отношение на книгите за поръчки BTC/USD вече се намираше в нещо като „gap“, който можеше да предизвика ръст към 48 000 долара – следващата зона на съпротива от страна на продавачите.

Интерес представляваше и въпросът дали 50-дневната експоненциална плъзгаща се средна (ЕМА) може да се обърне към подкрепа.

„Възможен е сценарий, при който отново да тръгнем нагоре при Биткойн, за да хванем в капан късите позиции, да отнемем ликвидността и да се върнем надолу към 42 хил. долара“, продължи сътрудникът на Cointelegraph Михаел ван де Поп в отделна прогноза за деня.

„Наред с това имаме и масивна съпротива в района на 46 000 долара, която се съмнявам, че ще пробием наведнъж.“

Печалбите на LUNA сигнализират за връщане към 100-доларовите исторически върхове

На други места алткойните бяха стабилни, като Ether (ETH) се стремеше отново да превземе границата от 3000 долара.

Тера (LUNA) се открояваше в първата десетка на криптовалутите по пазарна капитализация, продължавайки печелившата си серия, насочена към достигане на 100 долара след първоначалното ѝ отхвърляне в началото на годината.

„Общата стойност, заключена в цялата крипто екосистема, всъщност се справя много добре“, добави Ван де Поппе.

„През последните месеци тя изгуби само около 10-15% от стойността си в щатски долари, докато целият пазар се понижи силно. Следващата вълна на бичата фаза вероятно ще бъде водена от DeFi.“

Научете повече от блога на Crypto365:

Инвеститорите в биткойн „купуват на дъното“, тъй като BTC се приближава до 40 хил. долара и печели 16% за по-малко от 24 часа

Полигон (Polygon) може да достигне $ 3,50 през четвъртото тримесечие, тъй като 20% седмичното рали на MATIC задейства настройката на бичи флаг

Какво е DeFi?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Цената на Ethereum се движи към 3 хил. долара, но професионалните търговци предпочитат да не добавят левъридж

Виж следваща

Законодателите на ЕС се отказаха от проекта за крипто регламент за забраната на Bitcoin

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.