Инвеститорите в биткойн „купуват на дъното“, тъй като BTC се приближава до 40 хил. долара и печели 16% за по-малко от 24 часа

Купувачите се завърнаха на пазара на Биткойн (BTC), откривайки междинни възможности за ръст, тъй като цената отскочи до почти 40 000 долара на 25 февруари, печелейки 16% за по-малко от 24 часа.

Инвеститорите увеличават наличностите си от Биткойн

Броят на Биткойн адресите със салдо, по-голямо от 0,01 BTC (~400 USD), достигна рекордно високо ниво от 9,51 милиона, сочат последните данни на Coin Metrics. Същевременно броят на адресите, които притежават поне 0,1 BTC (~3 850 USD), също достигна 3,34 милиона за първи път в историята.

Като цяло мрежата на Биткойн добави малко над 24 500 адреса с ненулев баланс в четвъртък, което съвпадна с колебливите ценови движения на BTC – от около 37 200 долара до под 34 500 долара, последвани от възстановяване към 40 000 долара.

Ресурсът за данни Ecoinometrics раздели адресите на две групи – едната, която държи по-малко от 1 BTC, и другата, която държи някъде между 1 000 BTC и 10 000 BTC – като отбеляза, че и двете групи са „купували дъното на Биткойн“ и каза:

„Вероятно това е умен ход, ако имате дългосрочен инвестиционен хоризонт.“

Разгръщането на кризата в Украйна

Перспективите за по-висока инфлация също могат да нараснат, тъй като украинско-руският конфликт води до по-високи цени на суровините в световен мащаб, въпреки че Федералният резерв на САЩ се готви да затегне политиката си през следващия месец.

Но Мохамед Ел-Ериан, главен икономически съветник в Allianz, заяви, че представителите на централната банка няма да продължат агресивните си планове за повишаване на лихвените проценти на фона на влошаващите се геополитически перспективи.

„Това сваля напълно от масата увеличението на лихвения процент с 50 базисни пункта“, каза той пред CNBC, като добави:

„Това изключва осемте или деветте повишения, за които се говореше през тази година. Не мисля, че американската икономика би могла да понесе такова натискане на спирачките на паричната политика. Това означава, че Федералният резерв ще трябва да бъде още по-внимателен и да търпи инфлацията.“

Майкъл Сейлор, главен изпълнителен директор на MicroStrategy, коментира прогнозата на Ел-Ериан за Фед, като заяви, че продължаващият конфликт между Украйна и Русия може да доведе до инфлация и „да направи Биткойн убедителен“.

Фирмата на Сейлър държи в съкровищницата си над 125 000 BTC на стойност около 4,84 млрд. долара, според Bitcoin Treasuries.

Следващата стъпка на Биткойн под 30 хил. долара?

Въпреки възходящата перспектива на Сейлър, която се появи след отскока на Биткойн в рамките на деня към 40 000 долара, оценката на индекса на страха и алчността на пазара излезе 27, което показва безпокойство сред инвеститорите и трейдърите в краткосрочен план.

Ник, анализатор в Ecoinometrics, също така отбеляза, че цената на Биткойн може да претърпи корекция под 30 000 долара, въпреки че има силна възходяща перспектива в дългосрочен план.

Посочената причина е дисбалансът между мечите и бичите позиции на пазара на опции за Биткойн на Чикагската стокова борса (CME), който е наклонен повече към първите.

„Съотношението между put и call позиции на пазара на опции за Биткойн на CME остава на ниво три put позиции за всяка call позиция“, пише той в доклад, публикуван на 23 февруари, като добавя, че „50% от put позициите са на страйкове“, които сега са под 30 000 щатски долара.

„Така че това ви дава представа за това какво очаква пазарът в краткосрочен план“.

Научете повече от блога на Crypto365:

Крипто зима? Coin Bureau казва, че цифровите активи са напълно различни от последния мечи пазар – ето защо

Етериум – История и поглед към бъдещето

Топ 5: Kои криптовалути да следим тази седмица: BTC, ETH, SOL, MATIC, FTM

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

200 милиарда долара заличени от пазарната капитализация на криптовалутите след нахлуването на Русия в Украйна

Виж следваща

Крипто китовете се възползват от потъването, навлизат в Ethereum (ETH) и четири алткойна: Аналитичната компания Santiment

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.