Крипто китовете се възползват от потъването, навлизат в Ethereum (ETH) и четири алткойна: Аналитичната компания Santiment

Компанията за анализи Santiment прави преглед на криптопазарите, докато светът реагира на продължаващата война на Русия с Украйна.

В нова публикация в блога Insights фирмата предоставя данни, които проследяват действията по покупко-продажба на повече от 50 цифрови актива.

Сред най-натрупаните алткойни са игралните токени Enjin Coin (ENJ) и Axie Infinity (AXS), както и водещата платформа за интелигентни договори Ethereum (ETH).

Крипто китовете също така поглъщат децентрализирания протокол за крипто кредитиране и заемане Compound (COMP) и децентрализирания крос-верижен оракул Band Protocol (BAND).

„При ENJ, AXS, COMP, BAND и ETH се наблюдава голямо натрупване, тъй като китовете са се включили на по-ниските цени.

Очевидно е, че цените вече са се възстановили доста бързо, но това не означава непременно, че нещата ще продължат“.

Пазарите в редица класове активи отбелязаха спад в отговор на военния конфликт, но според Santiment цените вероятно ще се повишат, когато инвеститорите преодолеят първоначалния шок.

„В случая с конфликта между Украйна и Русия очевидно разбираме, че има голяма доза истина зад становището, че войната тласка надолу криптовалутите, акциите и други пазари.

Но както научихме от пандемията през последните две години, след като първоначалният шок отшуми, много често се наблюдава голямо възстановяване на цените.“

Понастоящем Enjin Coin се е повишила с 4,69% до 1,43 долара. Криптоактив номер 77 по пазарна капитализация бе поевтинял до 1,21 долара в четвъртък.

Axie Infinity също отскочи от нощното дъно от 42,84 долара и се повиши с още 2,31% за деня до 50,46 долара.

Етериум се срина от 2 746 долара до най-ниското си ниво от 2 336 долара в сряда, но почти напълно възстанови предишното си ниво. Криптовалута номер две е на цена от 2711 долара.

Compound също понесе удар в средата на седмицата, като падна до 96,26 долара, преди да си проправи път обратно до 112,37 долара към момента на писане на статията.

Band Protocol се повиши с 2,79% и се оценява на 3,64, след като в четвъртък се потопи до 3,16 долара.

Santiment завършва, като обсъжда все още несбъдналата се надежда сред привържениците на криптовалутите, че цифровите активи ще се присъединят към благородните метали като актив „сигурно убежище“ по време на нестабилност.

„Дълго време златото беше „сигурното убежище“, към което инвеститорите се насочваха в периоди на криза. А с появата на Биткойн се увеличава надеждата, че криптовалутата ще може да заяви претенциите си като „сигурно убежище“.

Това обаче все още предстои да се случи в макроперспектива.“

Научете повече от блога на Crypto365:

Топ 5: Kои криптовалути да следим тази седмица: BTC, ETH, SOL, MATIC, FTM

Крипто зима? Coin Bureau казва, че цифровите активи са напълно различни от последния мечи пазар – ето защо

Какво е DeFi?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Инвеститорите в биткойн „купуват на дъното“, тъй като BTC се приближава до 40 хил. долара и печели 16% за по-малко от 24 часа

Виж следваща

Цената на Ethereum се движи към 3 хил. долара, но професионалните търговци предпочитат да не добавят левъридж

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.