Очаква се ретест, но повечето анализатори очакват цената на Биткойн да се повиши много повече

Анализаторите очакват цената на Биткойн да тества отново зоната от 45 000 долара като ниво на подкрепа, след което трейдърите предвиждат по-силно движение към клъстера на съпротива при 54 000 долара.

Настроението на целия пазар на криптовалути отбеляза забележимо подобрение през последната седмица, тъй като цените се повишават, като Биткойн (BTC) вече се търгува близо до 48 000 долара, а Етер (ETH) се опитва да се задържи над 3400 долара.

Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView показват, че цената на Биткойн се колебае около 48 000 USD, откакто проби над 45 000 USD в началото на 28 март, а биковете сега обсъждат дали е на дневен ред бичи ръст до 80 000 USD.

Ето какво казват няколко анализатори на пазара за перспективите пред BTC занапред и кои нива да следим в случай на отдръпване на цената или на друг пробив нагоре.

Биткойн пробива над 1-годишната си пълзяща средна стойност

„Поддържането на простота често е най-доброто“, смята независимият пазарен анализатор Филип Суифт, който публикува следната графика, показваща цената на Биткойн спрямо 1-годишната ѝ пълзяща средна (ПС).

Суифт каза,

„Сега цената се връща над 1-годишната средна стойност. В исторически план това е важно ниво за Биткойн, което сигнализира за началото на бичи тренд.“

Възможен вход при 45 000 USD

Прозрение за възможна точка на вход в случай на отдръпване на цената на Биткойн беше засегнато от криптотрейдъра и псевдонимния потребител на Twitter „Phoenix“, който публикува следната графика, очертаваща възможна траектория, по която BTC може да поеме през следващите няколко седмици.

Феникс каза,

„Онези, които са пропуснали лодката, могат да се надяват на перфектен вход с повторен тест в средата на 45 000 долара. Но BTC често не дава перфектни влизания. Според мен след този чист пробив над диапазона има ясно изразени бичи настроения“.

Малка съпротива между 47 500 и 57 000 долара

Що се отнася до областите, за които трябва да се внимава, ако BTC продължи да се покачва, пазарният анализатор и псевдонимният потребител на Twitter „Rekt Captial“ публикува следната графика, която предполага, че цената скоро може да се насочи към 57 000 долара, ако няма големи препятствия.

Rekt Capital каза: „В момента на пазара на ценни книжа се наблюдава тенденция към увеличаване на цената на бита,

„От техническа гледна точка, ако BTC обърне черното месечно ниво от около 47 000 долара в подкрепа през март тази година… Има малко голяма месечна съпротива до около 57 000 долара (червено).“

Общата пазарна капитализация на криптовалутите сега възлиза на 2,151 трилиона долара, а процентът на доминиране на Биткойн е 42,1%.

Научете повече от блога на Crypto365:

Законодателите на ЕС се отказаха от проекта за крипто регламент за забраната на Bitcoin

Публикациите за работа в областта на криптовалутите в LinkedIn са се увеличили с 395% през 2021 г.

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Крипто пазарът се върна над 2 трилиона долара, тъй като Bitcoin и Ethereum се възстановяват

Виж следваща

Как предложението на SEC за промяна на една дефиниция може да „убие“ DeFi

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.