Публикациите за работа в областта на криптовалутите в LinkedIn са се увеличили с 395% през 2021 г.

Обявите за работа с термини като „биткойн“, „етериум“, „блокчейн“ и „криптовалута“ нарастват с 395% в САЩ през миналата година.

Миналата година не беше просто бичи пазар за цените. Кариерите в крипто сектора изпревариха движението на цените през 2021 г., тъй като търсенията на работа в сектора се увеличиха с 395% само в Съединените щати, според LinkedIn.

От решаващо значение е, че криптоиндустрията изпревари по-широката технологична индустрия, която също отбеляза забележително развитие, като почти удвои броя на обявите за работа. Въпреки това, с ръст от 98%, тя е нищожна в сравнение с криптоработите, които са се увеличили с огромните 395%.

Освен това през 2021 г. нито една индустрия не беше защитена от „криптотизацията“. Публикацията в LinkedIn News предлага ценен поглед върху влиянието на крипто върху други индустрии:

Макар че повечето обяви за работа са в областта на софтуера и финансите, в други отрасли също се наблюдава нарастване на търсенето на крипто таланти. Сред тях са професионалните услуги като счетоводството и консултантските услуги, както и секторите на персонала и компютърния хардуер.

За 2022 г. тенденцията на растеж изглежда ще продължи. Най-големите борси в крипто сектора преливат от обяви за работа; Coinbase има над 250 свободни позиции, Kraken – над 300, а най-активната борса в света, Binance, изброява над 600 обяви за работа.

За биткойнърите и биткойн (BTC) максималистите има нов ресурс – Bitcoiner jobs.

Услуга, посветена на подпомагането на свързването на Биткойнъри с компании, работещи само с Биткойн, сега предлага почти 100 кариери.

За тези, които не могат да сменят работата си с крипто, по-широка тенденция в областта на човешките ресурси е крипто възнаграждението. Кметовете на Ню Йорк и Маями обявиха, че през 2021 г. ще вземат част от заплатата си в BTC, а седем играчи от НФЛ са избрали крипто пред паричните заплати до момента.

Въпреки това, макар че смяната на крипто кариерата изглежда набира скорост, аудиторията на LinkedIn не е убедена в това. Повечето коментари към публикацията в LinkedIn са от смаяни зрители, които се чудят защо криптовалутата има стойност, а един потърпевш копирайтър репликира измамния характер на индустрията.

Освен това, като се има предвид, че ценовото действие на биткойна все още не е направило впечатление през 2022 г., криптоиндустрията може да се бори да поддържа такива високи нива на растеж на човешките ресурси.

По време на мечия пазар през 2018 г. няколко компании за криптовалути съкратиха персонал. В обобщение, активността на BTC трябва да се повиши, за да продължи да подкрепя създаването на работни места.

Още от блога на Crypto365:

Polkadot очаква пробив до $75, след като DOT установи класически бичи обрат

Ето какво ще сигнализира за ново рали на Bitcoin (BTC) според анализаторската компания Santiment

4 причини да не инвестирате в ETF за фючърси върху Bitcoin

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Какво научи светът за Биткойн през 2021г.

Виж следваща

След слабия старт на годината на Bitcoin, анализаторите прогнозират увеличение на цената

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.