Крипто пазарът се върна над 2 трилиона долара, тъй като Bitcoin и Ethereum се възстановяват

Пазарната капитализация на целия крипто пазар се върна над 2 трлн. долара за първи път от началото на март.

След като цената на Биткойн (BTC) за кратко се върна над 43 000 щатски долара във вторник сутринта, по-широкият крипто пазар показва все повече признаци на възстановяване, като пазарната капитализация на цялата индустрия вече възлиза на 2,018 трилиона щатски долара.

Както сочат данните на CoinGecko, последният път, когато крипто пазарът е бил оценен толкова високо, е бил на 3 март.

По-рано днес водещата криптовалута достигна интрадневен връх от 43 079 долара, преди да отстъпи до 42 779 долара по време на пресата. Това все пак е 3,5% увеличение на стойността на Биткойн през последните 24 часа, който за последно се търгуваше на тези нива на 9 март.

Етериум (ETH) също даде тласък на пазара, тъй като цената на актива се покачи над 3000 долара за първи път от 2 март насам. Втората по големина криптовалута поскъпна с 3,8% през последния ден, като по данни на CoinGecko към момента на публикуване на пресата се разменяше за около 3 007 долара.

Доста впечатляващо е, че ETH поскъпва и с 16,4% през последните седем дни, което го прави третата най-добре представяща се криптовалута от десетте най-големи актива след Avalanche (AVAX) и Cardano (ADA).

AVAX, макар и да се търгува странично през последния ден на ниво от около 88,59 долара, все пак е нараснал с 28,9% през последната седмица, докато ADA е нараснал с 5,7% днес и със 17,6% за седмичния период.

Крипто пазарите реагират

Въпреки последното възстановяване, крипто пазарът все още до голяма степен е в състояние на несигурност поради войната в Украйна.

Според неотдавнашния доклад на Glassnode пазарът на Биткойн вече повече от 130 дни е в спад от ноемврийския си връх от над 69 000 долара, а цените са се консолидирали в настоящия търговски диапазон в продължение на повече от два месеца.

През последните седмици криптовалутите също бяха подложени на нов контрол, тъй като продължава дебатът около това дали могат да се използват за избягване на санкции.

Следователно всяко значително развитие както на геополитическия, така и на регулаторния фронт може да повлияе на пазара, като е възможно цените да се движат в двете посоки.

Научeте повече от блога на Crypto365:

Русия признава криптовалутите като форма на валута

Инвеститорите в биткойн „купуват на дъното“, тъй като BTC се приближава до 40 хил. долара и печели 16% за по-малко от 24 часа

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Зеленски от Украйна подписа закон за виртуалните активи, с който легализира криптовалутите

Виж следваща

Очаква се ретест, но повечето анализатори очакват цената на Биткойн да се повиши много повече

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.