Топ 5 криптовалути, които да следим тази седмица

Индустриалният индекс Dow Jones се понижава в продължение на осем последователни седмици, първата такава загуба от 1923 г. На 20 май S&P 500 за кратко падна на територията на мечи пазар, което показва, че търговците продължават да продават рискови активи в страх от рецесия.

Поради тясната си корелация с пазарите на акции в САЩ, биткойн (BTC) остава под натиск в продължение на много седмици. Биковете се опитват да издигнат биткойн по-високо през уикенда и да предотвратят още по-дълга губеща серия.

Представянето на биткойн през първите пет месеца е най-лошото от 2018 г., което показва, че продавачите контролират. Въпреки това, след няколко седмици на слабост, крипто пазарите може да са на прага на рали на мечи пазар.

Кои са критичните нива, които могат да сигнализират за началото на трайно възстановяване? Нека проучим диаграмите на топ 5 на криптовалутите, които могат да надминат в краткосрочен план.

Биткойн

Биткойн отскочи от решаващата подкрепа на $28,630 на 20 май, което показва силни покупки близо до това ниво. Биковете се опитват да избутат цената над линията на низходящ тренд, което може да е първата индикация, че натискът на продажбите може да намалява.

Над линията на низходящ тренд двойката BTC/Tether (USDT) може да се повиши до 20-дневната експоненциална пълзяща средна (EMA) от $31 887. Вероятно мечките ще защитават това ниво енергично. Ако цената се понижи от 20-дневната EMA, мечките отново ще се опитат да потопят двойката под $28,630.

Ако успеят да направят това, двойката може да падне до $26,700. Това е важно ниво, което трябва да следите, защото пробив и затваряне под него може да отвори вратите за спад до $25,000 и след това до $21,800.

Обратно, ако купувачите издигнат цената над 20-дневната EMA, двойката може да опита да се повиши до нивото на корекция на Фибоначи от 61,8% при $34,823. Ако това ниво се мащабира, двойката може да се изкачи до 50-дневната проста плъзгаща се средна (SMA) от $37,289.

4-часовата графика показва, че цената се притиска между низходящата линия и $28,630. 20-EMA и 50-SMA са изравнени и индексът на относителната сила (RSI) е точно над средната точка, което предполага баланс между търсене и предлагане.

Този баланс може да се наклони в полза на купувачите, ако те тласнат и поддържат цената над линията на низходящ тренд. Ако това се случи, двойката може да започне своя северен поход към 200-SMA.

Напротив, ако цената се понижи от текущото ниво, мечките ще се опитат да потопят двойката под $28,630 и да спечелят надмощие.

Бинанс Койн

Binance Coin (BNB) се възстанови рязко от критичната подкрепа при $211 и достигна съпротивлението над режийните разходи при 20-дневната EMA от $323. Това е важно ниво за защита на мечките, защото пробив и затваряне над него може да означава, че може да има дъно.

Над 20-дневната EMA двойката BNB/USDT може да се повиши до $350 и след това до 50-дневната SMA от $376. Това ниво отново може да действа като твърдо препятствие, но ако биковете тласнат цената над него, двойката може да се вдигне до 200-дневния SMA от $451.

Противно на това предположение, ако цената се понижи рязко от 20-дневната EMA, това ще предполага, че мечките все още не са се отказали и продължават да продават на по-високи нива. След това двойката може да падне до $211. Ако цената отскочи от това ниво, двойката може да се консолидира между $211 и $320 за няколко дни.

Биковете се опитват да избутат цената над режийното съпротивление при $320. Ако успеят, двойката може да се повиши до $350. Мечките вероятно ще защитават това ниво агресивно. Ако цената се понижи от $350, двойката отново може да падне до $320.

Ако цената се отскочи от това ниво, двойката може да остане в диапазона между $320 и $350 за известно време. Възходящата инерция може да се повиши над 200-SMA и двойката може да се покачи до $380 и по-късно до $400.

Обратно, ако цената се понижи от текущото ниво, двойката може да падне до $286 и след това до $272.

Монеро (XMR)

Монеро (XMR) падна под силната подкрепа при $134 на 12 май, но мечките не можаха да издържат по-ниските нива. Това предполага агресивно купуване при спадове. Цената се възстанови рязко до 20-дневната EMA от $179.

Ако биковете тласнат и поддържат цената над 20-дневната EMA, двойката XMR/USDT може да се покачи до зоната на съпротива между 200-дневната SMA от $202 и 50-дневната SMA от $212. Очаква се мечките да изградят силна защита в тази зона

Ако цената се отклони от тази зона, но биковете задържат последващия спад при 20-дневната EMA, това ще предполага потенциална промяна в тренда. Обратно, ако цената се понижи от текущото ниво, мечките ще се опитат да изтеглят двойката до $150 и след това до $134.

4-часовата графика показва образуването на по-високи ниски нива и по-високи върхове. Мечките се опитаха да дръпнат цената под 50-SMA, но биковете защитиха нивото успешно. Това предполага промяна в настроенията от продажба на рали към купуване при спадове.

След това двойката може да се събере до 200-SMA, където мечките могат да окажат силна съпротива. Ако биковете преодолеят тази бариера, двойката може да се повиши до $225. Противно на това предположение, ако цената се понижи и пробие под 50-SMA, двойката може да падне до $150. Пробив под това ниво може да предизвика силната подкрепа при $134

Етериум Класик (ETC)

Етериум Класик (ETC) падна рязко от $52 на 29 март до $16 на 12 май. Биковете се опитват да започнат възстановяване, което може да срещне съпротива при 20-дневната EMA от $23.

Ако цената се понижи от 20-дневната EMA, мечките отново ще се опитат да възобновят низходящия тренд чрез изтегляне на двойката ETC/USDT под критичната подкрепа при $16.

Напротив, ако купувачите издигнат цената над 20-дневната EMA, това ще предполага началото на по-силно облекчение. Положителната дивергенция на RSI също сочи възможността за възстановяване в краткосрочен план. След това двойката може да се покачи до нивото на корекция на Фибоначи от 38,2% при $30, където мечките могат да установят силна съпротива.

Цената се търгува между $19 и $23 от известно време. Това предполага, че биковете се опитват да формират по-високо дъно, но мечките продължават да представляват силно предизвикателство на по-високи нива. Изравняващите се 20-EMA и 50-SMA не дават явно предимство нито на бикове, нито на мечки.

Ако купувачите повишат цената над $23, това ще предложи началото на нов ход нагоре. Двойката може първо да се увеличи до 200-SMA и след това до $33. Като алтернатива, ако цената се понижи и падне под $19, мечките ще спечелят надмощие. След това те ще се опитат да понижат двойката до $16.

Мана

Decentraland (MANA) отказа от 20-дневната EMA от $1,24 на 16 май, но положителен знак е, че биковете не позволиха на цената да се поддържа под психологическото ниво от $1,00.

Купувачите отново ще се опитат да избутат цената над 20-дневната EMA. Ако успеят, двойката MANA/USDT може да се вдигне до 50-дневната SMA от $1,72. Мечките може отново да установят твърда съпротива на това ниво, но ако биковете преодолеят това препятствие, двойката може да започне своя северен поход към 200-дневния SMA от $2,72.

Противно на това предположение, ако цената падне под $1,00, мечките ще се опитат да потопят двойката до решаващата подкрепа при $0,60. Пробив и затваряне под това ниво може да започне следващия етап от низходящия тренд.

Двойката е заседнала между $0.97 и $1.36, което показва, че биковете купуват спадове под $1.00, а мечките продават на ралита. 20-EMA и 50-SMA са изравнени, което показва, че консолидацията може да продължи още известно време.

Ако купувачите задвижат цената над 50-SMA, двойката може да се повиши до съпротивата на диапазона от $1,36. Възходящата инерция може да се засили, ако купувачите преодолеят тази бариера. Обратно, мечките могат да спечелят надмощие, ако цената се обърне надолу и падне под подкрепата при $0,97.

Възгледите и мненията, изразени тук, са единствено тези на автора и не отразяват непременно възгледите на Cointelegraph. Всеки инвестиционен и търговски ход включва риск, трябва да проведете собствено проучване, когато взимате решение.

Още интересна информация от блога на Crypto365.bg:

За първи път от юли 2021 година: Биткойн падна под $30 000
Германия взе важно решение: Без данъци върху Биткойн и Етериум
Готов ли е Биткойн за рали до $150 000? За сега не изглежда така

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Германия взе важно решение: Без данъци върху Биткойн и Етериум

Виж следваща

Защо доларът спира растежа на биткойн?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.