Акциите на Coinbase паднаха с цели 16% за първото тримесечие на 2022 година

Обемът на търговия на американската крипто борса намаля с 44% спрямо четвъртото тримесечие (Q4) на 2021 година.

Coinbase Global (COIN) отчете приходи за първото тримесечие, които пропуснаха оценките на анализаторите, докато общият ѝ обем на търговия спадна с 44% спрямо четвъртото тримесечие на изминалата 2021 година. Акциите поевтиняха с 15,67% след пазарна търговия. В тази статия ние от „Crypto365“ ще разгледаме именно промените, които настъпиха за борсата Coinbase в последната година.

Първо тримесечие (Q1) на 2022 година

Приходите за първото тримесечие бяха 1,17 милиарда долара, в сравнение със средната оценка на анализаторите от 1,5 милиарда долара, според FactSet. Coinbase също отчете тримесечна нетна загуба от 430 милиона долара, в сравнение с печалба от 840 милиона долара през четвъртото тримесечие миналата година.

Обемът на търговия беше 309 милиарда долара през първото тримесечие (Q1), липсващи оценки за 331,2 милиарда долара и спад от 547 милиарда долара през четвъртото тримесечие (Q4). Месечните потребители на транзакции (MTU) са били 9,2 милиона в сравнение с 11,4 милиона през четвъртото тримесечие и оценки на анализаторите от 9,9 милиона.

Второ тримесечие (Q2) на 2022 година

За второто тримесечие Coinbase заяви, че очаква по-ниски MTU и по-нисък общ обем на търговия от цифрите от първото тримесечие. Борсата също така вижда, че приходите от абонамент и услуги са „подобни до сравнително по-ниски“ през второто тримесечие в сравнение с първото тримесечие.

Акциите на Coinbase паднаха със 71% за последната година

Отделно, от Coinbase също подадоха документи за регистрация в SEC, казвайки в публикация в блога си, че „макар че нямаме непосредствени планове да предлагаме ценни книжа в момента, като подадем декларацията за регистрация сега, ще можем да предлагаме и продаваме ценни книжа в бъдещето, ако изберем да го направим.“

От Coinbase добавиха, че подаването на документите дава на компанията шанс да емитира ценни книжа в по-бърз период от време, потенциално въпрос на дни, което ѝ дава възможност да се възползва от волатилността или „в кратките прозорци на благоприятни пазарни условия, в случай че решим да го направим“.

Перспективата на компанията

В изявление, придружаващо печалбите си, Coinbase каза, че перспективите им за 2022 г. остават до голяма степен непроменени и че ще продължат да инвестира значително в „изграждането на бъдещето на криптовалутите“.

„Докато се ориентираме в несигурни и нестабилни пазари, имаме десетилетие опит, от който да черпим и ще продължим да инвестираме разумно, за да стимулираме дългосрочен растеж“, казаха от компанията.

500 милиона загуби от Оперативната печалба

„Продължаваме да очакваме това по време на продължителен и стресиращ сценарий за нашия бизнес, ние ще се стремим да управляваме нашите потенциални загуби от коригирана EBITDA* (печалба преди лихви, данъци, такси и амортизация) за 2022 г. до приблизително 500 милиона долара на база на цялата година.

*EBITDA на местно ниво означава „Оперативна печалба“.

Wall Street понижаваше очакванията си за Coinbase да се насочи към оповестяването на печалбите, тъй като борсата по-рано заяви, че очаква по-ниски обеми на търговия през първото тримесечие поради спад в волатилността на крипто активите и макроикономически фактори.

При анонсирането на печалби (earnings call) Coinbase заяви, че работи по свързването на своя NFT продукт с приложението си за търговия на дребно и портфейла на Coinbase.

Освен това, Coinbase каза, че в крайна сметка иска да позволи на потребителите да завършат NFT дропове, да секат свои собствени токени и да децентрализират цялостното NFT изживяване.

Акциите на Coinbase паднаха със 71% през годината до момента и спаднаха с повече от 50% само през последния месец, тъй като цените на криптовалутите паднаха.

Още от блога на Crypto365:

Биткойн изненада всички и падна под $30 000 за първи път от юли 2021 година

Цената на Polkadot ще скочи до $75 – Но кога?

Етериум – История и подглед към бъдещето!

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Биткойн изненада всички и падна под $30 000 за първи път от юли 2021 година

Виж следваща

Германия взе важно решение: Без данъци върху Биткойн и Етериум

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.