Спорът за мрежата PI: Ето всичко, което трябва да знаете

С милиони членове на общността Pi Network привлича голям интерес както от борсите, така и от инвеститорите.

Проектът за добив на блокчейн, базиран на смартфони, Pi Network публикува поредното си разяснение относно неразрешеното включване на монетите Pi, като заяви, че те все още не са достъпни за търговия.

Pi Network съществува от 2018 г. и през март 2019 г. стартира своята Pi coin за добив от членовете на общността, наречени „Pioneers“. Тези активи ще могат да се търгуват, след като Pi Network премине към Open Mainnet.

Отказ от отговорност на Pi Network

В момента мрежата е в състояние на затворена мрежа (Enclosed Mainnet), което прави взаимодействието ѝ с която и да е трета страна „технически невъзможно“.

Блокчейн проектът издаде подобен отказ от отговорност на 29 декември, в който заяви, че е наясно с докладите, че няколко неоторизирани борси се опитват да листват Pi или други продукти, за които се твърди, че са местна криптовалута.

„Важно е да се повтори, че в момента Pi се намира в затворената мрежа и не е одобрена от Pi Network за листване на която и да е борса или за търговия, а Pi Network не е участвала в нито едно от тези предполагаеми публикувания или листвания“, се казва в съобщението от 29 декември.

За какво е цялата тази суматоха?

Pi Network, която твърди, че има около 35 млн. членове, които добиват Pi монети чрез своето приложение за добив на блокчейн, базирано на смартфони, е планирано да премине към Open Mainnet. В момента тя обработва KYC на своите членове, за да ги включи в надградената мрежа, където ще могат да търгуват със своите Pi монети.

Напоследък членовете на Pi Network и инфлуенсърите промотират агресивно предстоящата Open Mainnet в социалните медии, като предизвикват голям интерес както сред криптоборсите, така и сред инвеститорите. На 15 ноември мрежата съобщи, че е надхвърлила два милиона последователи в Twitter, което е знак за нарастващата ѝ популярност.

Но официално монетите Pi не са налични нито за листване, нито за закупуване. Заинтересованите трябва да се присъединят към мрежата и да ги добиват.

В очакване на по-добри перспективи за монетата Pi, някои криптоборси съобщиха, че са включили актива в своите платформи. Съобщава се, че Huobi на Джъстин Сун е една от тях, както разкрива криптожурналистът Джъстин Ву в туитър.

Неоторизирано вписване

В изявлението си от 6 януари екипът зад проекта още веднъж подчерта, че в състоянието си на затворена мрежа (Enclosed Mainnet) мрежата е защитена от защитна стена и никоя трета страна или борса не може да взаимодейства с нея, освен ако не е оторизирана, което не е било така.

„… Мрежата Pi няма връзка с нито една от тези крипто борси, които действат без съгласието, правомощията или участието на мрежата. Освен това продуктите, които се търгуват на тези борси, не са истинските Pi токени“, се допълва в съобщението.

Още от блога на Crypto365:

$11k или $9k: очакваното дъно на BITCOIN според предишни мечи пазари

Ripple подава окончателно заявление срещу SEC с приближаването на края на знаково дело

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Биткойн удари месечен връх! Ripple скочи с 5% | Наблюдения

Виж следваща

Разследване на NEXO в България за милиарди | Истина или политическа игра?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.