Биткойн удари месечен връх! Ripple скочи с 5% | Наблюдения

Ripple е най-добре представилият се днес алткойн с по-голяма капитализация.

Биткойн продължава постепенно да увеличава стойността си и преди часове достигна нов месечен връх при малко над 17 500 долара.

Повечето алткойни също са леко в зелено днес, водени от 4% ръст на Ripple.

Биткойн достигна 17,5 хил. долара

Началото на годината беше доста благоприятно за основната криптовалута, тъй като на 1 януари тя се търгуваше на цена около 16 500 долара, но в края на първата седмица се доближи до 17 000 долара. Въпреки че мечките спряха актива при първата му среща с тази линия през уикенда, той най-накрая се предаде в понеделник сутринта.

За разлика от някои предупреждения, BTC все още не е погледнал назад, откакто си възвърна 17 000 долара. Точно обратното, той се търгуваше с няколкостотин долара над нея през следващите няколко дни, преди да се изстреля още по-високо през последните 24 часа.

Това доведе до увеличение на цената до малко на север от 17 500 долара за първи път от 16 декември насам. Въпреки че оттогава насам леко се възстанови, пазарната ѝ капитализация е над 335 млрд. долара.

Доминиращата му позиция спрямо алткойните е нараснала до 39,2%. Това означава, че оттогава насам тя се е повишила с 0,2%, но е спаднала с почти 1% през последната около седмица.

BTCUSD | източник: TradingView

XRP добавя 5%

Както беше загатнато по-горе, алтернативните монети са още по-впечатляващи от началото на годината, което е видно от свиването на доминацията на BTC. Солана и Кардано бяха начело на тази офанзива, като и двете скочиха до многомесечни върхове.

Повечето от алтите сега са по-спокойни, с незначителни дневни повишения. Етериумът е над 1300 долара, въпреки че има някои предложения, че ETH може да спадне скоро преди обновяването на Шанхай.

Binance Coin, Dogecoin, Polygon, OKB и Litecoin се увеличиха с до 2% за един ден. Ripple е добавил най-голяма стойност през последните 24 часа. XRP скочи с около 5% и се намира близо до 0,37 долара.

LDO на Lido DAO се възстанови силно след неотдавнашното си поскъпване и се понижи с 8% в дневен мащаб.

Като цяло обаче пазарната капитализация на криптовалутите все още е доста над 850 млрд. долара.

източнии: Quantify Crypto

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

Пропадането на „Краля на криптовалутите“ Сам Банкман-Фрид. Краят на FTX

Крипто пазарите днес: Съосновател на пирамидалната схема OneCoin се признава за виновен; пазарният индекс на CoinDesk спада

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Прогноза за цената на Етериум 2023 – 2025

Виж следваща

Спорът за мрежата PI: Ето всичко, което трябва да знаете

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.