Ripple подава окончателно заявление срещу SEC с приближаването на края на знаково дело

Двугодишната битка между SEC и Ripple наближава своя край, като на 2 декември Ripple подаде окончателното си становище по делото срещу американския регулатор.

Най-обсъжданото криптосъдебно дело, в което участват Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) и Ripple, се приближава към своя край след двугодишна битка.

На 2 декември SEC и Ripple подадоха редактирани отговори на възраженията си срещу исканията за обобщено съдебно решение.

В документа с искането си Ripple твърди, че SEC не е успяла да докаже, че предлагането на XRP между 2013 г. и 2020 г. е било предлагане или продажба на „инвестиционен договор“ и следователно ценна книга съгласно федералните закони за ценните книжа.

Ripple завършва документа, като заявява, че „съдът следва да удовлетвори молбата на ответника и да отхвърли молбата на SEC“.

Стюарт Олдероти, главен юрисконсулт на Ripple, заяви в Twitter на 3 декември, че това е „окончателното изложение“ на Ripple, в което се иска съдът да „предостави“ решение в нейна полза.

Той също така заяви, че Ripple се гордее със защитата, която е организирала „от името на цялата криптоиндустрия“, като отбеляза, че Ripple „винаги е играла честно със съда“, като деликатно замахна към SEC, казвайки, че „не може да каже същото за нашия противник“.

В друг пост в Twitter Алдероти продължи да удря SEC на 5 декември и го нарече „скачащ регулатор“, цитирайки две изявления, които той предполага, че са в края на краищата помежду си.

Продължаващият правен спор между SEC и Ripple започна през декември 2020 г., когато SEC започна съдебни действия срещу Ripple, твърдейки, че е набрала 1,3 млрд. долара, като е предложила родната криптовалута на Ripple XRP като нерегистрирани ценни книжа.

В по-ранна тема в Twitter от 30 ноември бившият федерален прокурор Джеймс Филън заяви, че по делото SEC срещу Ripple са останали за решаване само три въпроса.

Това включва исканията за съкратено съдебно решение, оспорването на експерти и въпросите за запечатване на „експертните доклади“, документите на Хинман и други материали, на които SEC и Ripple се позовават в своите искания.

Документите на Хинман се отнасят до речта, която Уилям Хинман произнесе на срещата на върха на Yahoo Finance All Markets през юни 2018 г., където заяви, че Ether не е ценна книга.

Филан смята, че съдия Торес няма да се занимава с трите големи въпроса „поотделно“, а вместо това тя ще“ реши всичко заедно и след като се произнесе по молбите за съкратено съдебно решение, ще бъде публикувано „едно голямо писмено решение“ – вероятно „на или преди 31 март 2023 г.“.

Четете Биткойн новини и още в блога на Crypto365:

$11k или $9k: очакваното дъно на BITCOIN според предишни мечи пазари

Има ли регулации за БИТКОЙН в България?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Крипто портфейл – същност и предназначение

Виж следваща

Отскокът на Dogecoin от Bitcoin може да е лоша новина за пазара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.