Още една победа за Ripple: Съдията нарежда на SEC да предаде документите за речта на Хинман

Комисията трябва най-накрая да предаде имейлите на Хинман относно речта му от 2018 г. за това, че Етер не e ценна книга.

Нюйоркският съдия Аналиса Торес нареди на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) да предаде вътрешни документи, включително имейли и чернови, свързани с речта на бившия комисар Уилям Хинман през 2018 г.

Заповедта бележи голяма победа за Ripple в правната му битка с регулатора, тъй като историята зад речта може да се окаже ключът към разбиването на основния правен аргумент на SEC.

Съдия отхвърля решението на SEC

Според писмото, подадено от съдия Торес в четвъртък, магистратът е отхвърлил и трите възражения на комисията срещу споделянето на вътрешните документи от речта на Хинман.

„Съдът прегледа останалата част от задълбочените и добре обосновани постановления за явна грешка и не откри такава. Съответно Съдът ОТХВЪРЛЯ възраженията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси и нарежда на Комисията по ценните книжа и фондовите борси да се съобрази със заповедите.“

Съдия Аналиса Торес

Първоначално SEC беше призована да предаде документите от съдия Сара Нетбърн през януари, като установи, че те не са защитени от привилегията на съвещателния процес (ПСП).

През следващия месец SEC възрази срещу заповедта, като заяви, че документите за вътрешна реч не са от значение за нито едно искане или защита по делото. Тя също така твърди, че ПСП в действителност защитава документите за вътрешна реч, както и адвокатската тайна.

Въпреки това съдът застава на страната на Ripple по този въпрос, като се съгласява, че документите за изказвания „могат да бъдат използвани за получаване на потенциални доказателства за оневиняване или за оневиняване на свидетели по време на процеса“, включително Хинман.

Освен това Торес отново потвърди, че ПСП не се прилага, тъй като исканите документи не са свързани с решение, позиция или политика на SEC – само с личното мнение на Хинман. И накрая, съдът няма да защити документите с привилегията „адвокат-клиент“, тъй като те очевидно не са били предназначени за „тълкуване и прилагане на правни принципи за насочване на бъдещо поведение или за оценка на минало поведение“.

Какво представлява речта на Хинман?

Речта на Хинман е добре известна с това, че съдържа коментари относно правния статут на Етер, като комисарят изразява мнението си, че активът – наред с Биткойн – не е ценна книга. По подобен начин правната битка на Ripple със SEC се отнася до това дали продажбата на XRP от компанията преди години е представлявала нерегистрирано предлагане на ценни книжа.

Вътрешните имейли на Хинман се смятат за релевантни към делото, тъй като някои смятат, че Хинман е имал конфликт на интереси, свързан с Етериум. Преди назначаването си в SEC той е работил в Simpson Thacher – адвокатска кантора, която има място в про-етериумския “ Enterprise Ethereum Alliance“. Оттогава той се е върнал на позицията си в тази фирма.

Още от Crypto365:

Какво е Proof of stake (PoS)?

Пенсия в биткойни?! Защо регулативния Crypto Bill на САЩ е благодат за биткойн и гибел за алткойните?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Блус на мечия пазар: Миньорите и дългосрочните притежатели се отказват от своя Биткойн

Виж следваща

Aкциите AAPL и TSLA спадат с над 4,5%. Паундът се срива

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.