Блус на мечия пазар: Миньорите и дългосрочните притежатели се отказват от своя Биткойн

Миньорите все още продават около 8000 BTC на месец, докато дългосрочните притежатели предават монетите си на загуба.

Миньорите на биткойн продължават да работят на загуба, докато дългосрочните притежатели продават на загуба, според анализ от Glassnode.

Фирмата изчислява, че играчите в бранша все още продават приблизително 8000 BTC на месец, за да покрият деноминираните си в щатски долари бизнес разходи.

Миньорите на червено

Както беше съобщено в Туитър от Glassnode в сряда, балансите на миньорите са отбелязали големи изходящи потоци след неуспешния повторен тест на 24 500 USD от страна на Биткойн през август. Цената се покачи заедно с Етериум в очакване на сливането, но след това спадна, след като ъпгрейдът действително влезе в действие.

„Това предполага, че съвкупната рентабилност на миньорите все още е подложена на известен стрес, като ~8 хил. долара BTC/месец се изразходват за покриване на деноминираните в щатски долари разходи“, заявиха от фирмата.

Графиката, предоставена от компанията, показва, че изходящите потоци са били по-големи на 22 септември, отколкото във всеки друг момент през последните 2 години. Следващите най-високи изходящи потоци са били в началото на 2021 г., също след корекция в цената на Биткойн.

Биткойн миньорите печелят фиксиран брой Биткойн (6,25) всеки път, когато изкопаят блок за мрежата. Успешното добиване на блок изисква консумиране на енергия и трябва да се използват високоспециализирани машини, наречени ASIC, за да се свърши работата изгодно.

Разходите за машини и енергия представляват косвени разходи за добив на всяка монета. Затова, за да останете печеливши, е необходим евтин достъп до двата ресурса – заедно с добре функциониращ пазар на биткойн.

Поради това миньорите на биткойн бързо бяха принудени да продават монетите си, тъй като печалбите им значително намаляват в щатски долари. През юни публичният миньор Core Scientific продаде над 7000 BTC, като по това време в баланса му останаха по-малко от 2000.

Миналата седмица фирмата за добив на биткойн North Compute подаде молба за обявяване в несъстоятелност. 

Дългосрочните притежатели капитулират

Междувременно изглежда, че дългосрочните притежатели на Биткойн също продават монетите си на загуба.

Според Glassnode рентабилността му е спаднала до нива, наблюдавани за последен път в дъното на мечия пазар през 2018 г.

„Дългосрочните притежатели продават $BTC при средна загуба от 42%, което показва, че похарчените LTH монети имат себестойност около 32 хил. долара“, заяви фирмата.

Много високопоставени криптоинвеститори, включително Раул Пал и Майк Новограц, смятат, че връщането на Биткойн на територията на бичия пазар ще бъде до голяма степен продиктувано от макроикономическата политика. Въпреки това мнозина, включително главният изпълнителен директор на FTX Сам Банкман Фрид, прогнозираха, че най-лошото от крипто мечия пазар вероятно вече е преминало.

Досега през третото тримесечие Биткойн се представи по-добре от повечето други финансови активи, освен от щатския долар.

Още от Crypto365:

Биткойн анализ цена – $19k. Лихвения процент в САЩ се вдига

Сливането на Ethereum е завършено, с което се открива нова ера за втората по големина блокчейн

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Какво е Proof of stake (PoS)? Значение за начинаещи

Виж следваща

Още една победа за Ripple: Съдията нарежда на SEC да предаде документите за речта на Хинман

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.