Отскокът на Dogecoin от Bitcoin може да е лоша новина за пазара

В миналото големите печалби на DOGE са проправяли пътя за по-широки пазарни разпродажби.

Въпреки че Биткойн (BTC) и по-широкият криптопазар изглежда са намерили опора въпреки повишения кредитен риск, пред който са изправени основните играчи в индустрията след срива на FTX, все още има един фактор, който предполага, че низходящият тренд не е приключил.
Мемориалната криптовалута dogecoin (DOGE) нарасна с 40% през последните 10 дни, изпреварвайки 18% ръст на Етериум (ETH) и 8% ръст на Биткойн. Общата пазарна капитализация се е увеличила с 10% до 808 млрд. долара, сочат данни на CoinDesk.
Разликата е значителна, тъй като в исторически план извънредно големите печалби на DOGE и други мемори монети като шиба ину (SHIB) са предвещавали разпродажба на целия пазар.

„Всеки път, когато [цената на] DOGE започне да се покачва бързо, само миг по-късно следва срив на целия пазар“, заяви фирмата за блокчейн анализи Santiment в бележка за пазарните прозрения. „В момента наблюдаваме такова покачване. Сега въпросът е дали този път е различен?“

През последните 12 месеца скоковете на цената на DOGE последователно предвещаваха спадове на цената на BTC. | изт: Santiment

Графиката показва, че ралитата при DOGE, които започнаха като шега през 2013 г., се превърнаха в контраиндикатори през последните 12 месеца, което накара инвеститорите да орежат бичите позиции в биткойн и други криптовалути. Най-забележителният пример би бил скокът на DOGE в края на октомври, който предвещаваше предизвиканото от FTX слизане на биткойн до 24-месечно дъно в средата на ноември.

Дали историята ще се повтори, предстои да разберем.

Още от блога на Crypto365:

Как Quant Network ($QNT) защитава мащабируемостта в бъдеще

ЕС с нови регулации: повратна точка за криптопазара в Европа и за данъците на Bitcoin

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Ripple подава окончателно заявление срещу SEC с приближаването на края на знаково дело

Виж следваща

Waves нарушава мълчаниетo за разследването на DAXA. USDN губи 1$ peg

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.