Waves нарушава мълчаниетo за разследването на DAXA. USDN губи 1$ peg

В момента WAVES се търгува за около 2 долара, след като спадна с 12 % през последната седмица, тъй като спекулациите относно устойчивостта на USDN се увеличават.

Годината беше трудна за алгоритмичните стабилни монети (algorithmic stable coins). Исторически погледнато, тези токен не успяват да задържат така нареченото peg на 1 USD, особено при силен натиск от продажби.

Сривът на Тера беше катастрофален, а вълнообразните ефекти оказаха решаващо въздействие върху останалата част от пазара.

Седем месеца по-късно друг алгоритмичен стабилкойн има проблеми с поддържането на обвързаността (peg) си с долара. Всъщност това е петият път, в който подкрепеният от Waves Neutrino Dollar (USDN), който понастоящем се търгува на цена от 0,84 USD, се депегира от долара.

Южнокорейските борси издадоха предупреждение, че това се е отразило на токена Waves, който попадна под скенер заради очевидните колебания в стойността му.

Waves адресират FUD

В последната публикация Waves поддържа, че USDN е отделен проект, който използва WAVES като обезпечение и не е „вътрешно“ свързан с местния токен.

„USDN е отделен проект, изграден върху блокчейн на Waves, който използва WAVES като обезпечение; той не е вътрешно свързан с токена WAVES“

Предупредени да не инвестират в Waves

Всичко започна, когато Асоциацията на борсите за цифрови активи (DAXA), която се състои от петте най-големи криптоборси (Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit и Gopax) в Южна Корея, предупреди потребителите да не инвестират в WAVES, позовавайки се на високата волатилност, причинена от депегирането на USDN.

Една от платформите на DAXA – Upbit – обяви, че платформата смята да спре двойките WAVES/KRW и WAVES/BTC и добави, че ще наблюдава токена в рамките на следващите две седмици, за да определи следващия си ход на действие.

Waves разкри, че сътрудничи на разследването, за да облекчи „сериозните и очевидно вредни недоразумения“ на отношенията между WAVES и USDN. Екипът зад платформата с отворен код също така заяви, че е изключително уверен в постигането на решение в рамките на двуседмичния период на разследване.

DAXA се насочва към друг токен

Сривът на Terra и последвалото падане на FTX накараха южнокорейските регулатори да действат предпазливо.

Съобразявайки се с тези настроения, Централният oкръжен съд на Сеул постанови решение, с което обоснова решението на DAXA да делистне токените Wemix (WEMIX) на Wemade от основните криптоборси в страната.

Според съдебните документи DAXA обвини Wemede, която е подкрепена от технологичния гигант Microsoft, че не е разкрила броя на токените в обращение. Разработчикът на играта отхвърли обвиненията и заяви, че ще продължи съдебната битка срещу криптоборсите.

Четете Биткойн новини и още в блога на Crypto365:

Има ли регулации за БИТКОЙН в България?

Законодателите на ЕС се отказаха от проекта за крипто регламент за забраната на Bitcoin

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Отскокът на Dogecoin от Bitcoin може да е лоша новина за пазара

Виж следваща

Какво е стагфлация и как тя може да повлияе на пазарите на криптовалути?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.