Как поток от стейбълкойни към борсите могат да сигнализират за следващия бичи пазар: Анализ

Движението на стабилни монети към и от CEX (една от големите борси) често е предвестник на пазарния импулс, така че може да се използва за сигнализиране на края на мечия пазар.

Когато стейбълкойните се изпращат на борсите в големи количества, това обикновено е сигнал, че институциите се готвят да купуват.

USDC къде са най-големите суми?

На 8 октомври главният изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йонг Джу отбеляза, че 94% от предлагането на USDC е извън борсите, а голяма част от него се държи от традиционни финансови институции.

„Следващият параболичен бичи ръст на Биткойн може да започне, когато огромни потоци USDC се насочат към борсите“

В очакване на регулациите за стейбълкойни

Изглежда, че и други crypto-native стабилни монети се вливат в борсите, а количеството, съхранявано на тях, е малко по-голямо.

По данни на CryptoQuant около 25% от предлагането на Tether се намира в платформите за търговия.

За Binance USD числото е много по-високо – 70%, и това вероятно се дължи на възможностите за доходност, които Binance предлага за родната си стабилна монета.

Регулаторният натиск в САЩ се засилва, тъй като администрацията на Байдън настоява пред Конгреса и призовава политиците да спрат да протакат крипторегулациите.

Едно от първите неща, които ще попаднат под светлината на регулаторните прожектори, когато най-накрая бъде договорена рамка, са стабилните монети.

Министърът на финансите Джанет Йелън ги е насочила като основен приоритет за всяко ново законодателство.

Сигнали за бичи пазар?

Регулиран пазар на стабилни монети с емитенти, които доказват подкрепата си чрез финансови ревизии, може да бъде зелена светлина за институциите, които досега са чакали настрана.

Това би могло да предизвика приток на стабилни монети към борсите, което да сигнализира за следващия бичи пазар.

Въпреки това през тази година вероятно няма да се случи нищо по отношение на регулациите в САЩ, така че крипто зимата вероятно ще продължи и през 2023 г., преди да започне някакво размразяване.

Намаляване на предлагането (supply)

Понастоящем стабилните монети възлизат на 149,7 млрд. долара обща пазарна капитализация, което представлява около 15% от цялата пазарна капитализация на криптовалутите.

Понастоящем дневният обем на търговията със стабилни монети е около 40 млрд. долара.

Най-големите стейбълкойни

USDT на Tether остава пазарен лидер с 68,3 млрд. токена в обращение, което му осигурява пазарен дял от 45,6%. USDC на Circle е на второ място с 46 млрд. токена и дял от 31%, според CoinGecko.

По време на мечия пазар доставките и на Tether, и на Circle се свиват, като USDT намалява с 18%, а USDC също губи 18% от съответните си върхове.

През последните няколко месеца обаче доставките на Tether започнаха отново бавно да се увеличават, докато тези на Circle все още намаляват.

Още от Crypto365:

Какво е DeFi?

Докладът за CPI в САЩ показва, че инфлацията е по-гореща от очакваното, биткойнът се срива с 9,6%

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Какво е ENS? Обяснение на услугата за имена на Етериум (актуализирано 2022 г.)

Виж следваща

Анализ на цените на ChainLink: LINK повишава цената си до 7,5 долара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.