Кметът на Ню Йорк поиска заплатите да му бъдат изплащани в Биткойн

В началото на този месец Ерик Адамс бе избран за кмет на Ню Йорк. Той ще стъпи в длъжност през януари, когато изтича мандатът на настоящия кмет Бил де Блазио. Бившият капитан на полицията в града ще бъде запомнен не само като едва втория чернокож кмет на Ню Йорк, но и с едно изискване, което има.

Веднага след изборите Адамс обяви в социалните мрежи, че би желал първите му три заплати да се изплатят в биткойн. След като обяви защо го прави, той срещна сериозна подкрепа от жителите на града.

„Ние, жителите на Ню Йорк винаги сме се старали и сме били по-големи и по-напред от останалите. Точно за това искам да получа първите си три заплати в биткойн.

Ще се старая за това Ню Йорк да продължи да бъде център на индустрията на криптовалути и други бързоразвиващи се иновативни индустрии. Просто изчакайте и ще разберете!“, сподели Ерик Адамс.

Мнозина тълкуваха думите му като отговор на кмета на Маями Франсис Суарез, който в Twitter написа, че би искал първата заплата да му бъде изплатена в биткойни.

През август тази година Суарез спомогна за създаването на валута с име MiamiCoin. Тя е управлявана от организацията с нестопанска цел CityCoins и отделя по 30% от стойността си за града. До момента от MiamiCoin са отделили 7 милиона долара за града, пише „Washington Post”.

При интервю за радио „Bloomberg” Ерик Адамс сподели, че би се радвал, ако в Ню Йорк успеят да създадат нещо подобно на MiamiCoin.

Научeте повече от блога на Crypto365:

Как биткойн носи финансова грамотност на всички?

Биткойн достига нов исторически връх спрямо еврото

Криптовалутите не са престъпни: Тайните служби на САЩ стартират „център за крипто информация“

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

4 причини да не инвестирате в ETF за фючърси върху Bitcoin

Виж следваща

Как да инвестираме при несигурен пазар?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.