Криптовалутите не са престъпни: Тайните служби на САЩ стартират „център за крипто информация“

Тайните служби възнамеряват да се борят с „незаконното използване на цифрови активи“ и да предоставя „информация за общественото съзнание“ според образователния си уебсайт.

Настъпва обрат в начина, по който правоприлагащите органи обсъждат криптовалутите и се отнасят към потребителите на криптовалути. Тайните служби на САЩ стартират център за осведоменост за криптовалутите, включващ кичозен видеоклип за обществена услуга.

Образователният инструмент има за цел да се бори с „незаконното използване на цифрови активи, както и да предоставя информация на обществеността относно сигурността на цифровите активи и как да се гарантира, че те ще останат сигурни“.

Помощник-директорът на Бюрото за разследвания на Тайните служби на САЩ Джереми Шеридан заяви, че централата се фокусира върху „разследването на финансови престъпления“. Тя има за цел да „идентифицира, арестува и преследва лицата, участващи в престъпления, свързани с цифрови активи“. Въпреки това е изключително важно да се отбележи, че езикът и тонът, използвани по отношение на криптовалутата, са положителни.

Уебсайтът за стартиране признава, че „цифровите и криптовалутите продължават да стават все по-популярни форми на разплащане.“

Оттам произтича необходимостта тайните служби да бъдат на отлично ниво.

Стартирането на центъра за повишаване на осведомеността за криптовалутите идва две години след като Тайната служба създаде Оперативна група за борба с киберпрестъпността, свързана с финансите. Първата итерация на дейностите, свързани с криптовалутите, показваше само загриженост за начините, по които криптовалутите могат да се използват за извършване на незаконни онлайн трансакции.

В това, което може да бъде малка победа за общността на криптовалутите, индустрията може би най-накрая ще се отърве от репутацията си на убежище за киберпрестъпления и незаконни дейности. Преди криптовалутите бяха запазени за престъпниците от Silk Road и потребителите на наркотици.

През 2022 г. обаче Тайните служби признават, че:

„Инвестициите и транзакциите, използващи криптовалути и цифрови активи, не са по своята същност криминални“.

Най-общо казано, използването на криптовалути в прозрачен блокчейн с обратна връзка няма голям смисъл за незаконна финансова дейност поради начина, по който блокчейнът може лесно да бъде наблюдаван и проследяван. Историята с Bitfinex, достойна за Netflix, в която участваха малко вероятни престъпници, показа много ясно този момент: много е трудно да се перат пари, като се използва блокчейн.

В крайна сметка, ако хората искат да им се плаща, за да вършат лоши неща, все още е най-добре да вземат парите в брой.

Научете повече от блога на Crypto365:

Полигон (Polygon) може да достигне $ 3,50 през четвъртото тримесечие, тъй като 20% седмичното рали на MATIC задейства настройката на бичи флаг

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Ето какво ще сигнализира за ново рали на Bitcoin (BTC) според анализаторската компания Santiment

Виж следваща

200 милиарда долара заличени от пазарната капитализация на криптовалутите след нахлуването на Русия в Украйна

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.