Ето какво ще сигнализира за ново рали на Bitcoin (BTC) според анализаторската компания Santiment

Фирмата за криптоанализи Santiment твърди, че един индикатор може да сигнализира за началото на положителен пробив при Bitcoin (BTC).

В момента BTC се търгува под нивото от 40 000 долара, а Santiment посочва, че златото се покачва.

Към момента на писане на статията златото се е повишило с около 5% през последните две седмици, което е значителна сума за благородния метал.

Биткойн показва слабост в тандем с коригиращия се американски фондов пазар. Сантимент обаче казва, че ако BTC успее да се декорелира от акциите, това ще бъде основен знак за ново рали.

„Биткойн едва се задържа над 40 000 долара, а този среден по размер спад в края на седмицата съвпадна с поредното понижение на S&P500. Междувременно златото се покачи до осеммесечен връх. Търсете пробив на корелацията на BTC, който да е знак за положителен пробив“.

В неотдавнашна актуализация до инвеститорите изпълнителният директор на мениджъра на цифрови активи Pantera Capital каза нещо подобно за декорелацията на криптовалутите от традиционните пазари.

Джоуи Круг, главен инвестиционен директор на Pantera, отбеляза в Blockchain Letter на компанията, че макар криптовалутата да има тенденция да корелира с традиционните макропазари, тя продължава само толкова дълго, преди да се откъсне.

„И така, смятаме, че през следващите няколко седмици криптовалутите основно ще се отделят от традиционните пазари. Те ще започнат отново да се търгуват самостоятелно. Има няколко причини за това. Едната е, че крипто все още е сравнително малък пазар и затова неща като това, че лихвеният процент по федералните фондове е 1,25 % спрямо 0 %, нямат огромна разлика за нещо, което расте четири-пет пъти годишно, особено ако погледнете неща като DeFi (децентрализирано финансиране), където вече се търгува на доста евтини кратни стойности.

Има много активи на DeFi, които се търгуват с множители P/E (цена към печалба) от 10 до 40. Те не са безумно високо оценени; технологичните акции се търгуват на кратни стойности от 400 до 500 пъти. Нашето мнение е, че през следващите няколко седмици това ще се разпадне и криптовалутите отново ще се търгуват някак самостоятелно.

Научете повече от блога на Crypto365:

Как Китай регулира криптовалутите?

Биткойн навлиза във финалната фаза на масивен бичи тренд, твърди криптоанализатор

Какво означава да копаем биткойн?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Крипто зима 2022: Ето какво очакват ветераните от крипто индустрията

Виж следваща

Криптовалутите не са престъпни: Тайните служби на САЩ стартират „център за крипто информация“

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.