Биткойн достига нов исторически връх спрямо еврото

В същия ден, в който ETF за фючърси върху биткойн е публично регистриран на NYSE в САЩ, биткойн достига нов исторически връх спрямо еврото. По време на писането на статията биткойнът достигна нов исторически връх (ATH) спрямо еврото ($EUR) – 54 603,15 евро. В същото време BTC се нуждае само от 2% движение нагоре, за да достигне нов ATH спрямо щатския долар.

Биткойн се „изстрелва“ нагоре в последното тримесечие

Биткойнът обикновено се представя много добре през четвъртото тримесечие. Досега през тази година се придържа към тази тенденция. На 1 октомври цената на BTC беше около 41 000 евро. Оттогава насам тя не прави нищо друго, освен да се изстрелва нагоре. Очаква се да бъдат отбелязани още върхове през това, което много биткойнери наричат „Uptober“.

Биткойн достига нови върхове не само спрямо еврото, но и спрямо други фиатни валути. Например австралийския долар, японската йена, южнокорейския вон и турската лира. Очаква се американският долар съвсем скоро да последва примера и да се присъедини към клуба. Клубът на достигналите нови исторически върхове спрямо Биткойн в най-скоро време.

Енергията около Биткойн досега през това тримесечие беше наелектризирана, особено след като днес на Нюйоркската фондова борса се търгуваше на живо фючърсът върху Биткойн $BITO. Биткойнът се доближи до исторически максимум в щатски долари и много други вълнуващи неща.

С всички неотдавнашни събития, които се случват в Биткойн напоследък – Салвадор, който приема Биткойн като законно платежно средство, одобренията на ETF, балансите на BTC на борсите на невиждани от 2018 г. дъна и институционалните инвеститори и инвеститорите на дребно, които купуват колкото се може повече Биткойн – възниква въпросът колко високо ще стигнем в този бичи поход.

Заключение

Не може да се подценява къде се намираме в историята на биткойн. Биткойнът не е умрял, както смятаха мнозина, които видяха срива му през 2018 г. Вместо това той се възстанови. Не само това, но и се представи на преден план и в центъра на световната сцена като валута от световна класа. Тези, които използват еврото като средство за спестяване на богатство, може би ще искат да преразгледат и да помислят за приемане на биткойн вместо това. В сегашния си вид еврото бързо губи стойност спрямо новия измерител на стойността – биткойн.

Пазарната капитализация на криптовалутите достигна нов исторически връх, след като BTC и ETH нараснаха

Биткойн навлиза във финалната фаза на масивен бичи тренд, твърди криптоанализатор

Как да инвестираме при несигурен пазар?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Октомври 2020 – Анализ на цените: BTC, ETH, BNB, ADA, XRP, SOL, DOT, DOGE, LUNA, UNI

Виж следваща

Как биткойн носи финансова грамотност на всички?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.