Биткойн навлиза във финалната фаза на масивен бичи тренд, твърди криптоанализатор

Според криптоаналитика и търговец Алесио Растани биткойнът ще завърши възходящата си траектория към 100 000 долара през следващите няколко месеца. Трейдърът и криптовалутен анализатор Алесио Растани смята, че Биткойн (BTC) навлиза във финалната фаза на настоящия бичи пазар. Това ще тласне водещата криптовалута към ценова цел от 100 000 долара.

За да обясни прогнозата си, Растани се позовава на теорията на вълните на Елиът. Тя разделя възходящите ценови тенденции на пет вълни. Растани смята, че сме навлезли в последната вълна на бичия тренд, който започна в началото на 2019 г. Той би трябвало да достигне своя връх в някакъв момент през следващата година.

„Когато това петвълново движение завърши, тогава очаквам мечи пазар“, каза той. Позовавайки се на изследване на експерта по поведенчески финанси Джейсън Гьопферт, Растани прогнозира, че следващият мечи пазар на биткойн може да съвпадне с по-широк низходящ тренд на традиционните пазари. Това може да се случи „през следващите няколко години“. Растани изтъкна, че корекцията на фондовия пазар би се отразила негативно на Биткойн, като се има предвид, че както акциите, така и BTC са рискови активи.

Още от блога на Crypto365:

Какво значи да копаем биткойн?

ALIEXPRESS спира да продава копачки за крипто

Инвеститорите в биткойн „купуват на дъното“, тъй като BTC се приближава до 40 хил. долара и печели 16% за по-малко от 24 часа

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Полигон (Polygon) може да достигне $ 3,50 през четвъртото тримесечие, тъй като 20% седмичното рали на MATIC задейства настройката на бичи флаг

Виж следваща

Упътване за банките, които приемат Биткойн

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.