Упътване за банките, които приемат Биткойн

Банковите регулатори на САЩ проучват как традиционните банки могат да държат биткойни за различни цели.

Банките ускоряват финансиализацията на биткойн

В голямо съобщение от вчера се появи новината, че банковите регулатори в САЩ проучват пътна карта за традиционните банки да държат биткойн. По този начин се цели активът да може да се използва за търговия с клиенти, като обезпечение за кредитиране. Или просто да съществува в балансите на банките. Дори под прикритието на засилващото се регулиране, това е ясно доказателство, че традиционните банки и техните клиенти изискват по-широко използване на биткойн. Това допълнително ще ускори нарастващата финансиализация на биткойн.

„Смятам, че трябва да позволим на банките да работят в това пространство, като същевременно управляват и намаляват риска по подходящ начин“, заяви председателят на FDIC Джелена Макуилямс. „Ако не въведем тази дейност в банките, тя ще се развива извън тях… Федералните регулатори няма да могат да я регулират.“

Извън традиционната банкова система наблюдаваме повишеното ниво на търсене на кредити, деноминирани в биткойни, и на биткойни като обезпечение както за търговия, така и за кредитиране. Едно от най-добрите места, където може да се види това действие, е във възхода на кредитния портфейл на Genesis за кредитиране на цифрови активи. Към резултатите им за второто тримесечие те имат 8,3 млрд. долара активни заеми в обращение. 42,3% от тези заеми са деноминирани в биткойни на стойност 3,5 млрд. долара.

Търсенето на заеми в биткойни започна

От стартирането на кредитния им бизнес през март 2018 г. кумулативните отпуснати заеми са достигнали 66 млрд. долара. Това показва значителен ръст и търсене на заеми в биткойни.

BlockFi е друга компания, в която можем да проследим пазарното търсене. Благодарение на това, че BlockFi споделя вътрешни данни с Arcane Research в този специален доклад, можем да видим 50-кратния и 7-кратния ръст в търсенето на биткойн обезпечения за заеми на дребно през последните две години, деноминирани съответно в USD и BTC.

Още от блога на Crypto365:

Биткойн навлиза във финалната фаза на бичи тренд!

Кои криптовалути да следим тази седмица?

Инвеститорите в биткойн „купуват на дъното“, тъй като BTC се приближава до 40 хил. долара и печели 16% за по-малко от 24 часа

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Биткойн навлиза във финалната фаза на масивен бичи тренд, твърди криптоанализатор

Виж следваща

Продават ли дългосрочните притежатели на върха на цената на биткойн?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.