Продават ли дългосрочните притежатели на върха на цената на биткойн?

Дългосрочните притежатели на биткойни обикновено натрупват дялове по време на мечи пазари и след това продават част от тях с цел печалба на местния ценови връх.

Един от най-често срещаните модели в историята на биткойн веригата е този на дългосрочните притежатели. Те натрупват сатове по време на мечи пазари и след това продават част от позициите си за прибиране на печалби. Това се случва по време на върховете на бичи пазари. В момента предлагането на дългосрочните притежатели достига нови исторически върхове, докато се подготвяме за следващото възходящо движение на биткойн.

Тъй като в по-късния етап на бичия цикъл на пазара навлиза ново търсене, дългосрочните държатели продават биткойни на новите участници на пазара. Тоест. на краткосрочните държатели, докато се изчерпят пазарните продажби и покупки. Това обикновено е сигнал за местен ценови връх на пазара. Новото търсене е нетърпеливо да купи на всяка цена. След това цената се охлажда и дългосрочните притежатели започват да натрупват отново. През лятото цената на биткойн спадна с над 50%. Тогава той навлезе в среда от типа на мини-мечи пазар. Именно тогава дългосрочните притежатели се възползваха от възможността да увеличат предлагането с темп. Това е нещо, което не сме виждали да се случва преди по време на бичи цикъл.

Какво се очаква на пазара?

Това поведение тласна предлагането на дългосрочните притежатели до нови исторически върхове. Дългосрочните притежатели сега очакват по-високи цени, очаквайки на пазара да се появи ново търсене от страна на търговците на дребно, институциите и фючърсните ETF. Сега все още виждаме дългосрочни притежатели да увеличават своите дялове, но с леко забавящ се темп в сравнение с по-рано през лятото.

В Crypto365 може да прочетете също:

Какво означава да копаем биткойн?

Регулира ли се Биткойн на местно и международно ниво?

Инвеститорите в биткойн „купуват на дъното“, тъй като BTC се приближава до 40 хил. долара и печели 16% за по-малко от 24 часа

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Упътване за банките, които приемат Биткойн

Виж следваща

Октомври 2020 – Анализ на цените: BTC, ETH, BNB, ADA, XRP, SOL, DOT, DOGE, LUNA, UNI

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.