Октомври 2020 – Анализ на цените: BTC, ETH, BNB, ADA, XRP, SOL, DOT, DOGE, LUNA, UNI

Пробивът на биткойна до 67 000 долара изпрати общата капитализация на криптопазара до нов исторически връх. Освен това имаме сигнал, че алткойните скоро могат да започнат нов възходящ тренд. Биткойнът (BTC) се покачи до нов исторически връх на 20 октомври, достигайки близо 67 000 долара. Етерът (ETH) също проби над непосредствената си съпротива и започна своя поход към историческия връх. Това изтласка общата пазарна капитализация на криптосектора до нов исторически връх над 2,64 трлн. долара.

Успешният дебют на борсово търгувания фонд ProShares’ Bitcoin Strategy (BITO) подейства като спусък за повишаване на настроенията в криптопространството. Обемът на търговията с ETF на ProShares в първия ден от старта надхвърли 1 млрд. долара. Благодарение на това се превръща във втория най-успешен дебют на ETF въз основа на обема на търговията в първия ден.

Група от 50 специалисти от финтех индустрията, поръчана от Finder, смята, че силните фундаментални показатели на веригата, благоприятната макросреда и одобрението на Bitcoin ETF могат да изпратят Bitcoin до 80 000 долара до края на годината. Възможно ли е биткойн да се възползва от положителните настроения, породени от успешното стартиране на Bitcoin ETF, и да продължи похода си на север? Дали алткойните също ще възобновят възходящото си движение? Нека проучим графиките на 10-те водещи криптовалути, за да разберем това.

BTC/USDT

Биткойнът проби над непосредствената съпротива при 62 933 долара на 19 октомври и това беше последвано от ново рязко движение нагоре на 20 октомври. Така цената се изтласка над предишния исторически връх при 64 854 долара, достигнат на 14 април. Ако биковете задържат цената над нивото на пробив при 64 854 USD, бичият импулс може да се засили допълнително. Тогава двойката BTC/USDT може да се покачи до горната съпротива на ниво 75 000 долара.

Рязкото възходящо движение от последните няколко дни изтласка индекса на относителната сила (RSI) над 78. Това предполага, че ралито може да е свръхпродължително в краткосрочен план. Това би могло да доведе до няколкодневна консолидация или малка корекция.

Ако биковете не отстъпят много от сегашното ниво, това ще подскаже за сила и ще подобри перспективите за продължаване на възходящия тренд.

Критичното ниво, което трябва да се наблюдава в низходяща посока, е 60 000 щатски долара. Пробив и затваряне под тази подкрепа ще бъде първият знак, че търговците агресивно резервират печалби на по-високи нива.

ETH/USDT

Етерът отскочи от линията на обратната формация head and shoulders (H&S) на 19 октомври, което предполага, че биковете купуват при понижения до тази подкрепа. Силните покупки изтласкаха цената над горното съпротивление при 4 027,88 USD на 20 октомври.

 Нарастващите движещи се средни стойности и RSI в положителна територия показват предимство за биковете. Ако купувачите задържат цената над 4 027,88 долара, двойката ETH/USDT може да се покачи до историческия връх при 4 372,72 долара.

Това ниво може отново да подейства като твърда съпротива, но ако биковете преодолеят препятствието, двойката може да достигне целта на модела при 4 657 USD и след това да предизвика психологическото ниво на 5 000 USD.

Тази положителна гледна точка ще се обезсили, ако цената се обърне надолу от текущото ниво и падне под 3 200 долара.

BNB/USDT

Binance Coin (BNB) постепенно се придвижва нагоре към 518,90 долара, които в два предишни случая се оказаха трудна бариера. Следователно мечките може отново да се опитат да защитят енергично това ниво.

Ако цената се обърне надолу от 518,90 USD, двойката BNB/USDT може да падне до 20-дневната експоненциална движеща се средна стойност (EMA) (450 USD). Силен отскок от това ниво ще подскаже, че настроенията са станали положителни и търговците купуват спадовете.

Това ще увеличи вероятността за пробив и затваряне над 518,90 USD. Тогава двойката може да започне своя поход на север към целта на модела при $554. Този бичи изглед ще се обезсили, ако цената се обърне надолу и падне под дясното рамо при $392,20.

ADA/USDT

Cardano (ADA) се опитва да отскочи от линията на поддържане на симетричния триъгълник. Ако биковете изтласкат цената над 20-дневната ЕМА (2,19 USD), алткойнът може да се покачи до линията на съпротива на триъгълника.

Пробив и затваряне над триъгълника ще означава, че несигурността се е разсеяла в полза на купувачите. След това двойката ADA/USDT може да се повиши до 2,47 USD, а ако това ниво бъде преодоляно, възходящото движение може да достигне до 2,80 USD.

В противен случай, ако цената се обърне надолу от текущото ниво или от горната съпротива и пробие под триъгълника, това ще подскаже, че предлагането превишава търсенето.  Тогава двойката може да се понижи до критичната подкрепа при 1,87 USD.

XRP/USDT

Ripple (XRP) образува вътрешнодневна свещ на 18 и 19 октомври, което подсказва за нерешителност сред биковете и мечките. Тази несигурност се разреши във възходяща посока на 20 октомври, с пробив над 1,10 USD.

Сега биковете ще се опитат да изтласкат цената над линията на низходящия тренд. Ако успеят да го направят, двойката XRP/USDT може да се покачи до 1,24 долара. А ако тази съпротива бъде преодоляна, следващата спирка може да бъде критичното ниво от 1,41 долара.

Ако цената се обърне надолу от линията на низходящия тренд, двойката може отново да се понижи до 1 USD. Пробив и затваряне под тази подкрепа ще завърши мечи модел на низходящ триъгълник, който може да доведе до спад до 0,85 USD.

SOL/USDT

Биковете успешно защитиха движещите се средни стойности през последните няколко дни. Това показва натрупване на по-ниски нива. Сега купувачите ще се опитат да изтласкат Солана (SOL) над зоната на горна съпротива между 171,47 и 177,79 долара.

Затваряне над 177,79 долара ще завърши модел на възходящ триъгълник, чиято цел е 226,94 долара. Възможно е ралито да не е линейно, тъй като се очаква мечките да отправят силно предизвикателство към психологическото ниво при 200 USD, а след това и към историческия връх при 216 USD.

От друга страна, ако цената се обърне надолу от текущото ниво, това ще подскаже, че мечките продават агресивно при ралитата. Пробив и затваряне под трендлинията ще обезсили бичата настройка. Тогава двойката SOL/USDT може да спадне до критичното ниво на поддържане при 116 USD.

DOT/USDT

През последните няколко дни биковете успешно задържаха Polkadot (DOT) над нивото на пробив при 38,77 USD. Това предполага силно натрупване от страна на биковете, тъй като те очакват възобновяване на ралито.

Наклонените нагоре движещи се средни стойности и RSI малко под зоната на свръхпокупка показват, че купувачите имат предимство. Пробив и затваряне над 44,78 долара може да тласне цената към историческия връх при 49,78 долара.

От друга страна, ако цената се обърне надолу от текущото ниво и пробие под 20-дневната ЕМА (37,84 USD), това ще подскаже, че мечките са направили силно завръщане. В такъв случай двойката ДОТ/USDT може да спадне до 50-дневната проста плъзгаща се средна (SMA) (33,63 USD).

DOGE/USDT

Биковете изтласкаха Dogecoin (DOGE) над линията на низходящия тренд на 18 октомври, но не успяха да задържат по-високите нива, както се вижда от дългия фитил на свещника за деня. Купувачите отново се опитаха да преодолеят горното препятствие на линията на низходящия тренд на 19 октомври, но не успяха.

След като два пъти не успяха, биковете отново се опитват да изкарат и задържат цената над низходящата тренд линия от 20 октомври. Подобно движение ще обезсили развиващия се модел на низходящ триъгълник, разчиствайки пътя за евентуално рали до 0,32 USD и след това до 0,35 USD.

Противно на това предположение, ако цената се обърне надолу от низходящата тренд линия и пробие под 20-дневната ЕМА (0,23 USD), това ще подскаже, че мечките агресивно защитават низходящата тренд линия.

Ако мечките потопят цената под 20-дневната ЕМА, двойката DOGE/USDT може да спадне до зоната на силна поддръжка при 0,21-0,19 USD.

LUNA/USDT

Токенът LUNA на Terra protocol проби под 50-дневната SMA (36,66 долара) на 17 октомври. Мечките не успяха да свалят цената под силната подкрепа при 34,86 долара. Неуспехът в това отношение изглежда привлече покупки от страна на агресивните бикове, които на 20 октомври изтласкаха цената над горната съпротива при 39,75 USD.

Двойката LUNA/USDT сега може да се покачи до 45,01 долара, където мечките вероятно ще окажат твърда съпротива. Ако цената се върне надолу от това ниво, но отскочи от нивото на пробив при 39,75 USD, това ще подскаже, че биковете имат предимство.

Пробив и затваряне над 45,01 долара може да тласне двойката към историческия връх при 49,54 долара. От друга страна, ако цената се обърне надолу от текущото ниво и пробие под 39,75 долара, това ще сигнализира за силни продажби на по-високи нива. Тогава двойката може да спадне до 34,86 долара.

UNI/USDT

Uniswap (UNI) се търгува в тесен диапазон между линията на върха на възможния обратен H&S и 20-дневната EMA (25,32 USD). Това показва нерешителност сред биковете и мечките относно следващото движение в посока.

Пробив и затваряне над линията на върха ще завърши бичата конфигурация. След това двойката UNI/USDT може да се повиши до 31,41 USD и ако това ниво бъде преодоляно, възходящото движение може да достигне целта на модела при 36,98 USD.

И обратното, ако цената се обърне надолу от текущото ниво и падне под пълзящите средни, спадът може да се разшири до $22. Това е важно ниво, което биковете трябва да защитават, защото пробив под него може да потопи двойката до $18.

Още от Crypto365:

Пазарната капитализация на криптовалутите достигна нов исторически връх, след като BTC и ETH нараснаха

Продават ли дългосрочните притежатели на върха на цената на биткойн?

Как да инвестираме при несигурен пазар?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Продават ли дългосрочните притежатели на върха на цената на биткойн?

Виж следваща

Биткойн достига нов исторически връх спрямо еврото

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.