Пазарната капитализация на криптовалутите достигна нов исторически връх, след като BTC и ETH нараснаха

Бичият импулс се завърна на пазара на криптовалути, като Биткойн води към нови исторически върхове.

Общата пазарна капитализация на всички криптовалути се повиши до нови исторически върхове в сряда. По този начин завърши драматичното възстановяване, продължило няколко месеца. То потвърди бичия сценарий за Bitcoin (BTC) и Ether (ETH). Пазарната капитализация на криптовалутите – важен барометър за цялостното състояние на икономиката на цифровите активи – достигна връх над 2,63 трлн. долара в сряда, според Cointelegraph Markets Pro. Това представлява ръст от 5,9% през предходните 24 часа.

Рекордните стойности на Bitcoin и Etherium

Манията за покупки на пазара издигна Биткойн до нови рекордни стойности, като водещата криптовалута достигна в рамките на деня връх от 67 016,50 долара. Междувременно етерът премина границата от 4000 долара едва за втори път от май насам. С изключение на стабилните монети, всяка криптовалута в класацията на първите десет по пазарна капитализация отпечатваше печалби.

Новият връх на пазарната капитализация бележи важен етап за дигиталните активи, след като няколкомесечната корекция през лятото застраши бичия наратив. По време на най-ниската точка на лятната корекция, пазарната капитализация на криптовалутите падна под 1,2 трилиона долара.

Изглежда, че двойка одобрения на Биткойн ETF в Съединените щати предизвикаха последното рали за BTC и по-широкия криптопазар, въпреки че бичият импулс се натрупваше в продължение на месеци. Благоприятната макросреда, силните фундаментални показатели на веригата и техническото потвърждение на дъното от юли помогнаха да се осигури релефното рали на Биткойн през последните три месеца.

Фактът, че Биткойн е бил основният катализатор на облекчителното рали, се отразява и в индекса на доминиращата позиция на BTC. Той се е увеличил до 47,7%. Доминацията на биткойн достигна дъно от близо 39% през май, по време на разгара на алткойн ралито. Индикаторът Altseason на Cointelegraph, който проследява степента, в която алткойните превъзхождат Биткойн, е само на 15%. (В криптоиндустрията „алтсезон“ се отнася за период, в който алткойните превъзхождат Биткойн.)

В блога на Crypto365 може да прочетете още:

Етериум – История и поглед към бъдещето

Какво означава да копаем биткойн?

Криптовалутите не са престъпни: Тайните служби на САЩ стартират „център за крипто информация“

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Как Тексас се превръща в мека за миньорите на биткойн?

Виж следваща

4 причини да не инвестирате в ETF за фючърси върху Bitcoin

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.