Binance напълно напуска Русия с продажба на CommEX

Финансовите подробности по сделката остават неразкрити. Въпреки това, като пълно излизане от Русия, Binance няма да има текущо разделение на приходите, нито опция за обратно изкупуване на акции, казаха компаниите.

Binance напуска Русия

Борсата за криптовалута Binance обяви пълното си излизане от Русия, като продаде своята фирма на новосъздадения бизнес за обмен на крипто, известен като CommEX.

Binance сключи споразумение за продажба на целия си бизнес в Русия на CommEX, каза фирмата в съобщение до Cointelegraph на 27 септември. Борсата не разкри финансовите подробности за сделката.

За да се осигури плавен процес за съществуващите руски потребители, процесът на изключване ще отнеме до една година, се казва в съобщението. „Всички активи на съществуващи руски потребители са безопасни и сигурно защитени“, отбеляза Binance.

„Докато гледаме към бъдещето, осъзнаваме, че работата в Русия не е съвместима със стратегията за съответствие на Binance“, каза главният директор по съответствието на Binance Ноа Пърлман, добавяйки:

„Оставаме уверени в дългосрочния растеж на Web3 индустрията по света и ще съсредоточим енергията си върху над 100 други страни, в които работим.“

Binance ще осигури на своите клиенти подреден процес за миграция на потребители. В сътрудничество с CommEX, Binance ще информира потребителите как да мигрират активите си към новосъздадената борса.

Процесът на миграция на потребители ще позволи на част от руските потребители със завършени проверки на Know Your Customer да бъдат незабавно пренасочени към CommEX. Binance постепенно ще спре своята платформа в Русия през следващите няколко месеца.

„Ще бъдат положени всички усилия за поддържане на гладко потребителско изживяване по време на този преход“, се казва в съобщението на Binance.

Думите на CZ

Изпълнителният директор на Binance Changpeng Zhao също отбеляза, че притежателите на родния токен на Binance, BNB, ще „продължат да се радват“ на 25% отстъпка за търговия на CommEX.

В съобщението се подчертава, че Binance напълно ще напусне Русия и няма да има връзки с борсата, като се посочва:

„За разлика от подобни сделки от международни компании в Русия, Binance няма да има текущо разделение на приходите от продажбата, нито поддържа каквато и да е опция за обратно изкупуване на акции в бизнеса.“

Новината идва само ден след като CommEX обяви старта си на 26 септември. Платформата е предназначена да предоставя услуги за търговия с криптовалута, включително спот, фючърси и peer-to-peer търговия. Платформата изглежда е насочена предимно към руски потребители при стартирането, тъй като нейният интерфейс е достъпен само на руски и английски към момента на писане.

Binance подготвя напускането си от Русия от известно време, тъй като борсата е изправена пред големи регулаторни предизвикателства, свързани със спазването на западните санкции срещу Русия. Но въпреки регулаторния натиск, Binance все още популяризира услугите си за руски потребители към август 2023 г. В крайна сметка нейните висши руски ръководители на борсата напуснаха фирмата в началото на септември.

Както беше съобщено по-рано, Русия очевидно е един от най-големите пазари за Binance. Според данни от SimilarWeb, Русия е водещият пазар по отношение на потребителски посещения за уебсайта Binance.com, представляващ 6,9% от общите посещения към момента на писане.

Още от блога на Crypto365:

Биткойн на ръба? Може ли BTC да се покачи до 32 хил. долара

Истинската цена за добив на 1 BTC? Bernstein разкрива тайни

BTC се СРИНА с 10%! Прогноза за цената на Биткойн

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Toncoin надмина Биткойн в пазарен скок!

Виж следваща

Крипто кит се отказва от $14 млн. XRP въпреки победите на Ripple

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.