Крипто кит се отказва от $14 млн. XRP въпреки победите на Ripple

Големите трансфери на XRP от страна на крипто гигант предизвикаха опасения сред инвеститорите въпреки последните положителни развития в екосистемата на Ripple

Криптовалутата XRP напоследък е в полезрението на инвеститорите с продължаващата разправия между американската платформа за блокчейн плащания Ripple Labs и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ. Междувременно, при едно скорошно развитие на събитията, кито са прехвърлили голямо количество от криптовалутата XRP в множество портфейли. Този ход породи опасения сред инвеститорите, след като няколко положителни новини от семейството на XRP повишиха оптимизма на пазара.

Китовете изхвърлят криптовалути за 15 млн. долара

Според доклад на Whale Alert кит е преместил 26,8 млн. токена XRP на стойност 14,24 млн. долара от неизвестен портфейл в борсата Bitstamp. Големият брой прехвърляния породи спекулации на пазара за потенциална разпродажба в близко бъдеще.

Забележително е, че когато средствата се преместват в борсата, това означава, че участниците на пазара искат да продадат активите си. От друга страна, ако средствата се преместват от борсата, това обикновено предполага, че инвеститорите искат да задържат криптовалутите.

Междувременно трейдърите станаха по-загрижени, след като на пазара беше отбелязано поредното голямо прехвърляне на суми. При друга транзакция кит прехвърли 20,40 млн. токена XRP на стойност 10,83 млн. долара от неразкрит портфейл на борсата Bitso.

Неотдавнашните трансакции и нарастващите спекулации изтриха част от печалбите от цената на криптовалутата днес. Въпреки това криптовалутата отбеляза значителни печалби напоследък поради няколко положителни новини от екосистемата на Ripple.

Последни печалби на Ripple

На 3 октомври съдия Анализа Торес, в продължение на историческото си обобщено съдебно решение по делото за XRP, произнесено през юли 2023 г., отхвърли искането на SEC за междинно обжалване. Това решение потвърждава по-ранното решение, че купувачите на дребно на XRP не са очаквали печалби от Ripple, като вероятно бележи победа за компанията.

То бележи първата победа, наред с други, която подхрани увереността на инвеститорите вчера. Освен това в същия ден, когато американският съд отхвърли искането на SEC, Ripple постигна още един важен етап със своето сингапурско дъщерно дружество.

Нейното дъщерно дружество получи временно одобрение за лиценза си за голяма платежна институция (MPI) от Централната банка на Сингапур. Това постижение идва след четири месеца целенасочени усилия, което позволява на Ripple да предлага услуги с цифрови платежни токени в Сингапур в рамките на пълния си лиценз за MPI.

Междувременно Ripple също така демонстрира отличните си постижения, като си осигури престижно място в престижния списък Fintech 100. Това постижение не само подчертава отдадеността на Ripple да трансформира финансовия сектор, но и затвърждава статута му на един от водещите финтех иноватори в световен мащаб.

Въпреки това цената на XRP се понижи с 1,18% през последните 24 часа и се търгуваше на ниво от 0,523 USD по време на записването. Еднодневният ѝ обем спадна с 38,47% до 1,01 млрд. долара, а пазарната ѝ капитализация се понижи с 1,16% спрямо вчерашния ден до 27,87 млрд. долара.

Още от блога на Crypto365:

XRP е на път да преобърне сценария? 12% обрат на пътя?

Какво стои зад срива на XRP след победата в съдебното дело?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Binance напълно напуска Русия с продажба на CommEX

Виж следваща

3 причини, поради които Bitcoin не успява да се изкачи над 28,5 хил. долара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.