Какво стои зад срива на XRP след победата в съдебното дело?

Фирмата за проучвания на цифрови активи Kaiko установи, че данните от криптоборсите сочат, че големи търговци в САЩ са стимулирали търсенето на покупки на XRP, след като през юли Ripple спечели частична съдебна победа над Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

В нов анализ Kaiko отбелязва, че корейската борса Upbit и базираната на Сейшелските острови борса OKX са били свидетели на най-силния натиск за продажба на XRP през август.

Kaiko също така установява, че Coinbase, водещата криптоборса в САЩ, е наблюдавала по-силни нива на покупки.

Обмен на XRP

Фирмата за криптографски проучвания отбелязва също, че средният размер на търговията с XRP се е увеличил на Coinbase, надминавайки всички десет водещи алткойна, с изключение на Етериум (ETH).

„Това би могло да подскаже, че търсенето на покупки е било стимулирано от големите търговци в САЩ, тъй като инвеститорите отново получиха достъп до токена след съдебното решение от юли. Като цяло делът на XRP, търгуван на пазарите в САЩ, остава по-нисък, отколкото на офшорните борси. XRP е едва шестият най-търгуван алткойн в САЩ по кумулативен обем на търговията, докато на офшорните пазари оглавява списъка.“

В края на 2020 г. Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) заведе дело срещу Ripple, твърдейки, че компанията за разплащания от Сан Франциско е продавала XRP като нерегистрирана ценна книга.

През юли окръжният съдия Анализа Торес постанови, че автоматизираните продажби на XRP на открития пазар от страна на Ripple, наричани програмни продажби, не представляват предлагане на ценни книжа, противно на това, което твърди SEC.

Съдията обаче застана на страната на твърдението на SEC, че продажбата на XRP от страна на Ripple директно на институционални купувачи представлява предлагане на ценни книжа.

XRP се изстреля нагоре от търговията с около 0,47 USD преди решението до най-високата стойност от около 0,82 USD по-късно през юли. Оттогава петият по пазарна капитализация криптоактив загуби по-голямата част от тези печалби и към момента на писане на статията се търгува на ниво около 0,504 USD.

Още от блога на Crypto365:

Биткойн с нов връх за последните 9 месеца! Какво предстои?

XRP е на път да преобърне сценария? 12% обрат на пътя?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Алгоритъм изчисли бъдещата цена на Биткойн!

Виж следваща

Участник в ICO на Ethereum прехвърля $9,96 милиона ETH към Kraken. Ще продаде ли?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.