Участник в ICO на Ethereum прехвърля $9,96 милиона ETH към Kraken. Ще продаде ли?

Участник в първоначалното предлагане на монети (ICO) на Ethereum и един от най-ранните поддръжници на платформата за интелигентни договори прехвърли 6000 ETH на стойност $9,96 милиона към Kraken, борса за криптовалута, разкриват последните данни от Lookonchain на 18 септември.

Неидентифицираният кит получи 254 908 ETH, когато всеки се търгуваше за 40,31 по време на груповото финансиране през 2014 г. Тази сума в момента струва над 466 милиона долара по спот курсове.

Ethereum Whale прехвърля над $9,96 милиона на Kraken

Анонимният характер на обществените блокчейни, включително Ethereum, прави по-трудно дешифрирането на самоличността на собственика. Определянето дали юридическо или физическо лице контролира адреса също е по-сложно.

Трансферите на китове към крипто борса обикновено се считат за мечи, тъй като рампата предоставя по-лесна опция за размяна за притежателите на токени за теглене. Обикновено крипто китовете имат потенциала да повлияят на пазара поради самия размер на техните притежания.

Съответно техните търговски решения могат да повлияят на цените, увеличавайки волатилността. Следователно скорошният депозит в Kraken може да предполага, че китът планира да продаде, като спечели печалба.

От по-добрата страна, китът може да премества монетите си чрез посредник, в този случай Kraken, преди да ги прехвърли на други платформи като Rocket Pool или Lido Finance за залагане.

В настоящия консенсусен алгоритъм за доказателство за залог, използван от Ethereum, китовете могат да печелят годишни награди за залагане, ако заключат поне 32 ETH. Докато китът може да настрои възел и залог, доставчиците на залагане на ликвидност като Rocket Pool позволяват на потребителите да залагат монети и да печелят награди за залагане, използвайки своята инфраструктура.

Към 18 септември има над 804 000 валидатори, тоест потребители, които са заключили поне 32 ETH, работещи с пълен възел на Ethereum. Кумулативно над 25,7 милиона ETH са били заключени.

Цените на ETH се възстановяват

Към момента на писане на това прехвърляне на 18 септември е на фона на по-широкото възстановяване на крипто пазара. Трябва да се отбележи, че цените на Ethereum (ETH) са се повишили с приблизително 6% спрямо най-ниските нива през септември. Като цяло поддръжниците са оптимистични, очаквайки повече растеж през следващите дни.

Помпата също така означава, че биковете са обърнали някои от загубите от 11 септември и текущата формация може да закотви следващия крак нагоре, който може да тласне монетата над $1 750 или върховете от 29 август и по-късно да компенсира резките загуби, регистрирани на 17 август.

От подреждането на свещници в дневната графика, ETH остава под натиск, падайки с 23% от върховете за 2023 г. от около $2140.

Въпреки това, тъй като мечките не обърнаха загубите от крака от юни до юли, купувачите имат шанс след отхвърлянето на по-ниски дъна от около 78,6% ниво на корекция на Фибоначи от търговския диапазон за третото тримесечие на 2023 г. Понастоящем дъната от септември и август 2023 г. остават критични нива на подкрепа за ETH, като повторният тест на дъната от 17 август на 11 септември предизвиква безпокойство у оптимистичните търговци.

Още от блога на Crypto365:

XRP е на път да преобърне сценария? 12% обрат на пътя?

„Предстоят тегления!“. Разработчиците на Етериум дават детайли за епохата на Shapella

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Какво стои зад срива на XRP след победата в съдебното дело?

Виж следваща

Toncoin надмина Биткойн в пазарен скок!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.