Алгоритъм изчисли бъдещата цена на Биткойн!

В последно време Биткойн(BTC) се бори да запази стабилна позиция над границата от 26 000 долара. Този спад доведе до това, че Биткойн се отклони значително от оценката си от 29 000 долара само преди месец.

От настъпването на септември той упорито се колебае около прага от 26 000 щатски долара, след като се понижи от близо 28 000 щатски долара, достигнати на 29 август, след обявяването на триумфа на Grayscale над SEC.

В стремежа си да получи изчерпателна информация за предстоящата ценова траектория на водещата криптовалута, Finbold използва силата на усъвършенстваните алгоритми за машинно обучение, предлагани от PricePredictions.

Извършеният на 4 септември алгоритмичен анализ сигнализира за вероятността цената на Биткойн да претърпи постепенен възход, като в крайна сметка се доближи до приблизително 26 228 щатски долара до края на септември. Тази прогноза представлява незначително повишение на стойността спрямо настоящата ѝ оценка.

Прогнозата за цената на Биткойн се основава на няколко ключови технически показателя, включително дивергенция на конвергенцията на пълзящите средни (MACD), индекс на относителната сила (RSI), ленти на Болинджър (BB) и др.

Анализ на цената на BTC

При настоящия сценарий Биткойн се търгува на цена от 25 990 щатски долара, утвърждавайки господството си като най-предната криптовалута по пазарна капитализация.

Понастоящем BTC се радва на подкрепа на нивото от 25 222 долара, докато среща съпротива на 26 662 долара. През деня Биткойн реализира скромни печалби от 0,2%, като през изминалата седмица общият му ръст е незначителен – 0,3%.

В сферата на техническия анализ забележителна загриженост предизвиква борбата на Биткойн да се изкачи отвъд седмичната клиновидна подкрепа – тенденция, разпозната от прозренията на TrendSpider, която потенциално предвещава предстоящ спад на пазара.

Обратно, анализаторът на криптотърговията Магс наблюдава интригуващо развитие на пазара на Биткойн. Според техния анализ в момента Биткойн оформя значителен обратен модел на глава и рамене (H&S) на месечната графика. Този модел предполага потенциална бича траектория по отношение на ценовото действие на Биткойн.

Bitcoin образува масивна обратна H&S на месечна графика

  • Mags (@thescalpingpro) 3 септември 2023 г.

Обратен модел на „глава и рамене“ е класически модел на техническа графика, който обикновено показва обръщане на преобладаващия мечи тренд. В този случай тя подсказва, че Биткойн може да е на прага на значително възходящо движение.

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

Биткойн китовете на лов! Разбулване на мистериозни ходове

Биткойн на ръба? Може ли BTC да се покачи до 32 хил. долара

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Grayscale надделя в съдебно дело срещу SEC!

Виж следваща

Какво стои зад срива на XRP след победата в съдебното дело?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.