Биткойн китовете на лов! Разбулване на мистериозни ходове

Напоследък биткойн се намира в центъра на буря, а цената му е значително нестабилна. Текущата пазарна цена на биткойна е 29 072 USD, като изглежда, че се носи по течението без непосредствено ниво на подкрепа, тъй като 50-годишната експоненциална пълзяща средна (ЕМА) е нарушена, а 200-годишната ЕМА се намира далеч под нея.

Едно интригуващо развитие обаче привлече вниманието на пазарните анализатори: Биткойн китовете, тези, които притежават огромни количества биткойн, продължават да натрупват още от водещата криптовалута. Те правят това дори на фона на сегашните пазарни сътресения и все още не са предприели действия за осигуряване на печалбите си.

Данните от индикатора на IntoTheBlock за баланса по притежавани активи, който измерва общия обем на криптовалутата, държана от избрана група адреси, показват, че Биткойн китовете са оптимистично настроени за бъдещето на токена. Това непрекъснато натрупване означава положителна динамика на пазара, което предполага, че тези големи инвеститори очакват предстоящо увеличение на цените.

Биткойн – разделяне наполовина

Освен това следващото намаляване на Биткойн наполовина се очаква да се случи през 2024 г. и въз основа на историческите тенденции можем да очакваме началото на нов пазарен цикъл. Събитието „halving“, което намалява възнаграждението за добив на блокове Биткойн с 50%, и преди е предизвиквало значителни ценови ралита. Поведението на Биткойн китовете за натрупване може да е стратегически ход за подготовка за следващия бичи поход след халвинга.

Това непрекъснато натрупване от страна на китовете подчертава факта, че дори в условията на пазарна несигурност основните инвеститори залагат на дългосрочния потенциал на Биткойн. Въпреки това инвеститорите на дребно трябва да действат внимателно, като разбират, че пазарът на криптовалути се характеризира с висока волатилност и че инвестирането винаги трябва да се извършва въз основа на цялостно проучване и толерантност към риска.

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

BlackRock стартира фонд за биткойн!

Биткойнът падна под 47 495 лева, след като SEC заведе дело срещу криптоборсата Байнънс

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Биткойн на ръба? Може ли BTC да се покачи до 32 хил. долара

Виж следваща

XRP е на път да преобърне сценария? 12% обрат на пътя?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.