Биткойнът падна под 47 495 лева, след като SEC заведе дело срещу криптоборсата Байнънс

Днес ние от Crypto365 ще ви разкажем как цените на криптовалутите се понижиха в понеделник, след като Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ обвини Байнънс, най-голямата криптоборса в света, в нарушаване на законите за ценните книжа. Не много след спирането на тегленията.

Резултатът от обвиненията към Байнънс върху борсата

Биткойн спадна с 5,5% до 46 879 лева, което е най-ниското му ниво от март насам, според Коин Метрикс.

Етириъм се понижи с 5,1% до 3 302 лева. Байнънс Койн токен, използван за заплащане на такси за трансакции и търговия на борсата Байнънс, се срина с 9,5%.

В какво е обвинен Байнънс

Спадът дойде, след като Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ (SEC) заяви, че Байнънс и нейният съосновател Чангпенг Жао са смесили милиарди левове от средствата на инвеститорите със своите собствени. С това си дело са нарушили законите за ценните книжа. Жалбата следва подобна жалба срещу Байнънс, подадена от Комисията за търговия със стокови фючърси по-рано тази година.

Байнънс

Развеселете деня си и вижте CryptoJunkiesBg в Инстаграм!

Какво мислят водещи имена в индустрията

„Байнънс е най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията, така че не е изненадващо, че пазарът реагира по начина, по който реагира на новината“. Заяви пред CNBC Сам Калахан, водещ анализатор в компанията за биткойн услуги Swan Bitcoin. „Всяко регулаторно действие срещу основен играч в криптовалутното пространство създава несигурност и води до повишена волатилност на пазара в краткосрочен план.“

„Тази волатилност обаче често е временна и цените могат да се възстановят, след като пазарът абсорбира новината“, добави той. „В дългосрочен план това може да се разглежда като здравословно развитие за екосистемата, тъй като лошите играчи се изчистват, а капиталът се изтегля от криптовалутите със значителен регулаторен риск и се насочва към биткойн.“

Репресиите в крипто индустрията

Искът е най-новото развитие в тазгодишната репресия на американските регулатори срещу крипто индустрията. От януари насам SEC обвини Кракен, Генезис и Джеменай Тръст в предлагане на нерегистрирани ценни книжа на инвеститорите. Също така редупреди Койнбейс за потенциални обвинения за ценни книжа.

Байнънс

Миналата седмица биткойнът приключи най-лошия си месец на търговия от ноември насам. Завърши май със спад от 7,9%, след като се търгуваше в тесен диапазон между 47 500 и 51 150 лева. Техническите анализатори виждат 46 000 лева като ключово ниво, което трябва да се наблюдава за биткойн, докато е в спад.

Ако се интересувате от Биткойн и иската да сте наясно с новините около него, преглеждайте Категория: Биткойн новини!

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Нова Функция на Ledger за Възстановяване на Биткойн Портфейл – Опасна ли е?

Виж следваща

Комисията за ценни книжа и борси заведе дело срещу криптообмената компания Койнбейс

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.