Binance спря тегленията – накъде отива BTC сега?

Неотдавнашното съобщение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, за временно спиране на тегленията на Биткойн, позовавайки се на големите обеми и рязкото увеличение на таксите за обработка, стресна трейдърите и повдигна въпроси за бъдещата посока на цената на Биткойн.

Въпреки че спирането предизвика временно понижение на стойността на Биткойн, загубите му бяха незначителни, като последно криптовалутата се понижи с около 1% до 28 162 USD, което е най-ниската ѝ стойност от близо седмица.

В тази актуализация ще разгледаме по-подробно неотдавнашния спад на цените на Биткойн и ще предоставим информация за това какво може да означава той за пазара на криптовалути като цяло.

Binance спира тегленията на Биткойн два пъти в рамките на 12 часа поради големи обеми и високи такси

Binance отново спря тегленията на Биткойн, като обясни, че има натрупани заявки, които трябва да бъдат обработени.

Преди това борсата спря тегленията на BTC на 7 май поради предполагаемо препълване на блокчейна с транзакции.

Изтеглянията бяха възстановени половин час по-късно. На 8 май обаче Binance заяви, че отново е спряла тегленията на BTC поради голям брой чакащи транзакции.

Според съобщенията в момента в мемпула чакат за обработка около 400 000 трансакции с Биткойн.

По времето, когато Binance спря тегленията на Биткойн за втори път, броят на чакащите транзакции в mempool се беше увеличил до около 485 000.

Mempool е пространство, в което трансакциите се държат временно, докато бъдат проверени от всеки възел на блокчейна.

Понастоящем има данни за около 400 000 трансакции, които чакат в мемпула на Биткойн за обработка, като броят им се е увеличил до около 485 000 по време на второто спиране на тегленето на пари от Binance.

Тези транзакции са на обща стойност над 5 млрд. долара, а големият обем необработени транзакции накара Binance да спре временно тегленето на BTC за втори път в рамките на 12 часа.

Докато Binance временно спря тегленията на Биткойн за втори път поради значителен брой неизпълнени заявки за теглене, OKX съобщи, че нейните услуги за депозиране и теглене на Биткойн все още функционират въпреки високите такси за транзакции.

Големият обем тегления на Биткойн обаче оказа допълнителен натиск върху цените на BTC/USD, в резултат на което те паднаха под границата от 29 000 щатски долара.

Тегленето на Биткойн е деблокирано от Binance след временното спиране

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, преустанови тегленията на Биткойн в неделя и понеделник поради големия обем трансакции и рязкото повишаване на таксите за обработка.

Борсата се позова на натрупване на чакащи трансакции, тъй като не е предложила на миньорите достатъчно възнаграждение, за да обработват сделките в блокчейна.

Binance възобнови услугата на по-висока цена, като замени чакащите трансакции за теглене на Биткойн с по-висока такса, за да гарантира, че те се поемат от минните пулове.

Стойността на Биткойн спадна леко до 28 162 долара, което е най-ниската му стойност от почти една седмица насам поради спирането на търговията.

Цена на Биткойн

По време на американската търговска сесия стойността на Биткойн падна под нивото на подкрепа от 28 000 USD, което според технически показатели като RSI и MACD сигнализира за устойчива меча тенденция.

Понастоящем BTC се насочва към нивото на подкрепа от 28 000 USD, след като не успя да пресече 50-дневната експоненциална пълзяща средна.

Ако падне под това ниво, потенциално може да се насочи към 27 700 долара. Макар че RSI е свръхпродаден, нарушената тренд линия при 28 350 долара показва, че мечият импулс вероятно ще се запази.

Bitcoin Price Chart – Source: Tradingview

Трейдърите може да искат да обмислят продажба под 28 500 долара с цел 27 750 долара. Ако обаче BTC успее да премине над 28 500 долара, може да достигне 29 000 или дори 29 750 долара.

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

Биткойн достигна 5-месечни върхове, ФЕД повиши лихвите

Най-голямата седмична загуба на Bitcoin от пет месеца насам

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Съоснователят на Terraform Labs До Квон и финансовият директор – обвинени във фалшифициране!

Виж следваща

Биткойн прогноза с 82% историческа точност за 31 май 2023 г.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.