Съоснователят на Terraform Labs До Квон и финансовият директор – обвинени във фалшифициране!

Съоснователят на Terra До Квон и главният финансов директор на Terraform Labs Хан Чангджун са обвинени във фалшифициране от прокурори в Черна гора.

Двамата мъже все още са задържани от черногорската полиция, след като бяха арестувани в страната през март, а сега прокурорите искат да удължат задържането им.

Новината беше съобщена за първи път от Bloomberg в четвъртък, като се позова на служител в прокуратурата в черногорската столица Подгорица.

Съобщава се, че обвиненията във фалшифициране на документи са свързани с използването на фалшиви документи за пътуване от До Квон и Хан Чангджун при опита им да напуснат Черна гора през март.

Според местните власти двамата са използвали фалшиви костарикански паспорти при опита си да се качат на полет до Дубай, което е довело до ареста на двамата.

Арестите сложиха край на шестмесечния период на укриване от властите за До Квон, въпреки че в интервюта той отричаше да е „в бягство“, като вместо това предполагаше, че трябва да се крие от недоволни инвеститори, които биха могли да му навредят.

Искания за екстрадиция от САЩ и Южна Корея

Както САЩ, така и Южна Корея са поискали екстрадирането на двамата и сега местен съдия трябва да реши какво ще се случи с тях.

„Ще бъдат взети под внимание тежестта на престъпленията, мястото на извършените престъпления, последователността на исканията, както и гражданството“ на заподозрените, заяви пред репортери миналия месец министърът на правосъдието на Черна гора Марко Ковач.

Според черногорските власти Сингапур, държавата, в която е регистрирана Terraform Labs, все още не е подала официално искане за екстрадиция.

Още от блога на Crypto365:

Биткойн с нов връх за последните 9 месеца! Какво предстои?

Законопроект забранява криптo портфейла ви?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Последните думи на Сатоши през 2011 – Мистерията около Биткойн

Виж следваща

Binance спря тегленията – накъде отива BTC сега?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.