Биткойн прогноза с 82% историческа точност за 31 май 2023 г.

Биткойн (BTC) започна май над нивото от 29 000 долара, но впоследствие цената на водещия дигитален актив загуби подкрепа както на 29 000, така и на 28 000 долара и оттогава се бори да се задържи над сегашното си ниво на подкрепа от около 27 500 долара.

Накъде ще се насочи цената?

Тази тенденция предизвика интерес сред инвеститорите, които сега искат да разберат накъде ще се насочи цената на Биткойн до края на месеца, особено ако успее да си възвърне ключови нива на съпротива. Неотдавнашните низходящи движения в цената на Биткойн оставиха инвеститорите несигурни относно бъдещите ѝ перспективи и крипто общността в CoinMarketCap предложи своите мисли за това накъде може да се насочи цената.

Прогнозите се основават на колективното мнение на 9 765 членове, като историческият коефициент на точност е 82% въз основа на точността на колективните прогнози за шест месеца. Според тези прогнози цената на BTC ще претърпи значителен спад до края на май.

Ако оценките на членовете на общността се окажат верни, това би означавало, че цената на Биткойн ще се търгува на средна цена от 24 753 долара на 31 май, което представлява спад от -10,35% или -2857 долара към момента на публикуване.

Към настоящия момент цената на Биткойн се търгува на 27 586 щатски долара, което представлява спад от 0,22% през последните 24 часа. През последната седмица водещата криптовалута отбеляза спад от 3,75%, което е забележителен спад за инвеститорите, които са следили пазара отблизо.

Към момента на писане на статията пазарната капитализация на Биткойн възлиза на 534 млрд. долара, което подчертава неговото значение и влияние на пазара на криптовалути.

Разпределение на нивата на покупка на BTC

Разглеждането на разпределението на покупките, извършени на определени ценови нива на пазара на Биткойн, представя интересна перспектива. Визуалното представяне на тези данни от IntoTheBlock на 10 май разкрива ясно изразен балон, който показва, че в определен момент са закупени повече BTC.

Заслужава да се отбележи, че платформите посочват, че историческото търсене е било оскъдно под текущото ценово равнище до достигане на приблизително 24 000 USD. Това наблюдение може да показва липса на стабилна подкрепа за покупки в случай на по-нататъшно низходящо движение.

Освен това по-стабилна покупателна активност се наблюдава в диапазоните, водещи до 30 000 USD. Това е в съответствие с други показатели на веригата, които предполагат, че дългосрочните притежатели не продават на тези нива. Вместо да създават съпротива по време на движение нагоре, тези точки биха могли да показват допълнителен натиск за покупки, ако цената се възстанови в бъдеще.

Важно е също така да се отбележи намаляващият процент на притежателите на Биткойн, които в момента са на печалба, който в момента възлиза на 64,98%. Това е най-ниската точка от март насам. Подобни спадове в процента на притежателите на печалба обаче са се случвали и по-рано тази година и са се оказали сравнително краткотрайни, благодарение на засиления натиск за покупки.

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

Биткойн достигна 5-месечни върхове, ФЕД повиши лихвите

Най-голямата седмична загуба на Bitcoin от пет месеца насам

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Binance спря тегленията – накъде отива BTC сега?

Виж следваща

Криптоборса подава молба за защита от фалит!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.