Криптоборса подава молба за защита от фалит!

Криптообменът Bittrex стана последният, който падна във войната на Америка срещу криптовалутите

На 8 май Bittrex Inc. подаде молба за защита от фалит по глава 11 за своите операции в САЩ. Този ход идва три седмици, след като Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) я обвини, че управлява нерегистрирана борса за ценни книжа.

Според документите Bittrex е имала активи и пасиви, всеки от които се оценява на стойност между 500 млн. и 1 млрд. долара. В него също така се посочва, че има над 100 000 кредитори.

Фирмата заяви, че все още държи криптоактиви на американски клиенти, които не са изтеглили средствата си преди 30 април, според съобщенията.

Средствата са „безопасни и сигурни“, заяви тя и добави, че възнамерява да поиска от съда повторно отваряне на сметките на клиентите, за да им позволи да ги изтеглят.

Bittrex Global не е засегната

Компанията също така заяви, че базираната в Лихтенщайн нейна офшорна дейност, Bittrex Global, не е засегната от обявяването в несъстоятелност. Въпреки това две други дружества, Bittrex Malta Ltd. и Bittrex Malta Holdings Ltd., също подадоха молба за защита от фалит в САЩ.

Говорител на Bittrex уточни:

„За тези клиенти, които не са изтеглили средствата си от платформата преди края на април, средствата ви остават в безопасност и сигурност, а нашият основен приоритет е да гарантираме, че клиентите ни са напълно удовлетворени.“

SEC предприе действия срещу Bittrex на 17 април, твърдейки, че фирмата и нейните ръководители са промотирали и продавали нерегистрирани ценни книжа. Bittrex отхвърли обвиненията, като заяви, че предлаганите от нея активи не са ценни книжа.

Конгресът на САЩ все още не е класифицирал официално криптоактивите като ценни книжа, така че това е още един случай, в който SEC взема закона в свои ръце с извънсъдебни действия по принудително изпълнение.

Операциите в САЩ вече са закрити

В края на март Bittrex обяви затварянето на своята американска борса на фона на засилващата се война срещу крипто от страна на федералните регулатори. През октомври Bittrex беше глобена с 53 млн. долара за нарушаване на законите за борба с изпирането на пари (AML).

Bittrex, създадена през 2014 г., някога беше една от най-големите криптоборси в САЩ. Понастоящем тя има дневен обем от около 7 млн. долара и предлага 799 търговски двойки, според CoinGecko.

Криптопазарите продължиха отстъплението си днес със спад от 1,8%, с което общата капитализация спадна до 1,18 трлн. долара.

Още от блога на Crypto365:

Биткойн с нов връх за последните 9 месеца! Какво предстои?

Законопроект забранява криптo портфейла ви?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Биткойн прогноза с 82% историческа точност за 31 май 2023 г.

Виж следваща

Крипто регулации в Европа – приети единодушно!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.