Биткойн на ръба? Може ли BTC да се покачи до 32 хил. долара

Основателят на общността за търговия The Birb Nest, Адриан Здунчик, посочи възможен бичи модел на графиката за Bitcoin (BTC) в публикация в Twitter, публикувана по-рано днес. Според публикацията на дневната графика на лидера на криптовалутния пазар се е образувал модел на падащ клин. Ако този модел се потвърди, цената на BTC може да се повиши през следващите няколко дни.

Какво предстои за Биткойн?

Ако бичият модел на падащ клин, подчертан в туита на Здунчик, бъде потвърден, цената на BTC може да се очаква да се повиши до 32 хил. долара през следващата седмица. Преди това да се случи обаче, цената на криптовалутата ще трябва да преодолее съпротивата от 29,6 хил. долара.

Дневна графика за BTC/USDT (Източник: TradingView)

От друга страна, неуспехът да се затвори дневна свещ над 9-дневната линия на ЕМА при 29 228 долара в рамките на следващите 48 часа може да доведе до спад на цената на BTC към 27 хил. долара през следващата седмица. Независимо от това, цената на BTC ще разполага с време до около 20 август 2023 г., за да пробие нагоре. След това цената на криптовалутата ще е напуснала върха на модела.

Инвеститорите и трейдърите ще искат да обърнат внимание на факта, че 9-дневната EMA линия премина мечи под 50-дневната EMA линия през последните 24 часа. Това може да бъде последвано от мечешко пресичане между 20-дневната EMA линия и 50-дневната EMA линия през следващата седмица.

Ако това пресичане се случи, това ще означава, че BTC е навлязъл в средносрочен негативен тренд. Това най-вероятно ще доведе до спад на цената на пазарния лидер през следващите седмици.

Краткосрочно представяне

Когато разглеждаме по-краткосрочното представяне на BTC, CoinMarketCap посочва, че през последните 24 часа цената на краля на криптовалутите е спаднала само с 0,05%. В резултат на това той се търгуваше на цена от 29 024,28 щатски долара по време на пресата.

През този период BTC остана в сандвича между най-високата си точка от 29 073,01 долара и 24-часовото си дъно от 28 957,80 долара. Забележително е, че обемът на търговията с криптовалутата за деня възлезе на приблизително 6 480 243 786 щатски долара, което представлява значителен спад от 43% спрямо предходния ден.

Освен това този незначителен спад в ценовото представяне на BTC доведе до това, че той загуби позиции спрямо своя конкурент, Етериум (ETH), с 0,05%. Освен това седмичното му представяне също се понижи, като общото седмично представяне достигна -0,89% към момента на пресата.

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

BlackRock подаде ново заявление за Bitcoin ETF и посочи Coinbase за партньор!

Бивш съветник на SEC: Крипто репресиите на Генслер могат да бъдат спрени от правна доктрина

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Истинската цена за добив на 1 BTC? Bernstein разкрива тайни

Виж следваща

Биткойн китовете на лов! Разбулване на мистериозни ходове

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.