BlackRock подаде ново заявление за Bitcoin ETF и посочи Coinbase за партньор!

Подаденото отново заявление от Nasdaq за листване на ETF за биткойн на BlackRock последва доклад от миналата седмица, в който Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) определи предишните предложения като „неадекватни“, тъй като в тях не се посочва името на базовия пазар в т.нар. споразумения за споделяне на надзора.

Борсата Nasdaq подаде отново заявлението си за листване на предложения от BlackRock борсово търгуван фонд за биткойн, като се присъедини към съперниците си в посочването на американската борса Coinbase като пазар, който ще бъде наблюдаван в т.нар. споразумение за споделяне на надзора.

Повторното подаване на документите следва обратната връзка, която според съобщенията американските регулатори на ценни книжа са дали на кандидатите за спот биткойн ETF, че подадените документи са „неадекватни“ без името на партньора в споразуменията за споделяне на наблюдението, които трябва да помогнат за предпазване от манипулиране на пазара.

Няколко други заявления, които са в процес на разглеждане, включително едно от името на конкурента на BlackRock в областта на управлението на парични средства, Fidelity, бяха актуализирани, за да посочат Coinbase като партньор в споразуменията за споделяне на наблюдението. Спонсорът на биткойн тръст трябва да сключи споразумение за споделяне на наблюдението с регулиран пазар със значителен размер, за да си осигури зелена светлина от регулаторите, въз основа на прочит според предишни решения на SEC.

Новото споразумение

Според новото подаване на информация от Nasdaq, борсата е постигнала споразумение на 8 юни с Coinbase за споразумение за споделяне на надзора. Според подадената информация Coinbase е представлявала приблизително 56% от търговията с долари към биткойн на базираните в САЩ платформи от началото на годината досега.

В първоначалното подаване на 15 юни за ETF на BlackRock се призоваваше за споразумение за споделяне на надзора, но не се посочваше коя борса ще служи като партньор в сделката.
В петък Wall Street Journal съобщи, позовавайки се на неназовани източници, че служители на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) са казали на представители на Nasdaq и Cboe, че заявленията им за регистрация на биткойн ETF са „неадекватни“, тъй като в тях не е посочено името на партньора за споделяне на надзора.

По-късно в петък борсата BZX на Cboe посочи криптоборсата Coinbase като пазар за своето споразумение за споделяне на надзора, когато подаде отново заявления за спот биткойн борсово търгувани (ETF) фондове. Cboe работи с бъдещите емитенти Fidelity, WisdomTree, VanEck, ARK Invest и Galaxy/Invesco.

Паричните мениджъри се надяват да успеят да стартират спот ETF за биткойн – нещо, което Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) отхвърля от години.

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

Комисията за ценни книжа и борси заведе дело срещу криптообмената компания Койнбейс

Биткойнът падна под 47 495 лева, след като SEC заведе дело срещу криптоборсата Байнънс

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Бивш съветник на SEC: Крипто репресиите на Генслер могат да бъдат спрени от правна доктрина

Виж следваща

Първи в Азия: Биткойн премина 31 хил. долара!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.