Първи в Азия: Биткойн премина 31 хил. долара!

ПЛЮС: Първата половина на 2023 г. засега е много обещаваща за основните криптовалути.

Добро утро. Ето какво се случва:
Цени: Пазарът е оптимистично настроен, че повторно подадените заявления за биткойн ETF имат крака.
Прозрения: През първата половина на 2023 г. основните криптовалути са с голям ръст, тъй като пазарът възстановява щетите от миналогодишните катастрофи.

Цени

Докато много части на САЩ почиват за удължения дълъг уикенд, пазарните действия са кротки.
Биткойн започна работния ден във вторник в Азия след границата от 31 000 долара на ниво 31 153 долара, тъй като най-големият цифров актив в света се повиши в понеделник, след като няколко потенциални емитенти на биткойн ETF подадоха отново своите заявления.

„Ентусиазмът за биткойн нараства, задвижван от усилията за съживяване на спот заявленията за биткойн ETF“, заяви Рейчъл Лин, главен изпълнителен директор и съосновател на SynFutures, в бележка за CoinDesk. „Командното му присъствие на криптопазара е все по-очевидно, като съставлява почти половината от пазарната капитализация на индустрията от 1,2 трилиона долара, което е най-доминиращото от повече от две години насам.“

Пазарният индекс на CoinDesk (CMI) се повиши с 18 пункта до 1318 пункта

Междувременно цените на НФТ изглежда се откъсват от цената на етера, тъй като обемът на търговията спада. Колекцията от НФТ на Bored Ape Yacht Club достигна ново най-ниско ниво от октомври 2021 г. насам, като минималната цена падна под 30 ETH (58 700 долара), което е ефективно намаление наполовина от април насам, отразявайки по-широкия спад на пазара на НФТ. Но като се има предвид продължаващото представяне на етера, изглежда, че има повече доверие в протокола, отколкото в този случай на употреба.

Прозрения

Миналата година беше тежка за криптовалутите – сага, която започна с повишаването на лихвените проценти и продължи през годината с краха на LUNA на До Квон, срива на Three Arrows Capital и накрая на FTX.

Данните от Месари показват, че 2023 г. се е справила много по-добре.

Messari

През първата половина на годината криптомайсторите – тоест 43-те токена с пазарна капитализация над 1 млрд. долара – са се повишили средно с 34%. За сравнение, същата група токени е отбелязала среден спад от 56% за същия период на миналата година.

Досега през тази година биткойн е нараснал с 84,6% в сравнение със спад от близо 60% за първата половина на 2022 г.

Но от всички основни активи Bitcoin Cash (BCH) се представя най-добре, като досега през тази година е нараснал с цели 203%. Както CoinDesk вече съобщи, техническите подобрения в протокола и въвеждането на рамка, която ще позволи разработването на dApps, вероятно са повишили интереса на инвеститорите към класа активи.

Сред другите отличници за периода е платформата за ликвидни залози Lido DAO (LDO), която се повиши през февруари заради коментарите на председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) Гари Генслер за забрана на залозите, а след това и заради закриването на услугата за залози на Kraken.

Солана също се е повишила с 93% през първата половина на годината, което повишава перспективите пред протокола Layer-1, чиято обща стойност се покачи в разгара на бичия пазар през 2021 г., но след това се срина заедно с останалата част от криптовалутите през тъмните дни на 2022 г.

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

Ето защо Кийосаки иска да купи повече Биткойн, злато и сребро

Биткойн адресите, притежаващи 1 BTC или повече, достигат един милион

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

BlackRock подаде ново заявление за Bitcoin ETF и посочи Coinbase за партньор!

Виж следваща

Виталик Бутерин заяви, че не залага целия си ETH, а само „малка част“

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.