Виталик Бутерин заяви, че не залага целия си ETH, а само „малка част“

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин обясни, че „най-голямата причина“ е, че той трябва да бъде на мултисиг (вид крипто портфейл), който все още е „доста труден“ за създаване.

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин заяви, че не залага целия си Етер поради това, че мултисигналните портфейли са „сложни по куп начини“.

В епизода на подкаста Bankless от 29 юни Бутерин разкри „най-голямата причина“, поради която залага само малка част от своите ETH. Той обясни:

„Защото ако заложите ETH, ключовете, които имат достъп до него, трябва да са публични в подсистема, която е онлайн. От съображения за сигурност тя трябва да бъде Multisig. Multisig за залагане все още е доста труден за настройка; усложнява се по куп начини“. Чарлз Хоскинсън, съосновател на Етериум и основател на Кардано, се включи в Twitter на 30 юни, заявявайки, че „губи ума и дума“, след като е чул, че Бутерин залага само малка част от своя Етер.

Хоскинсън добави, че „цялото“ му Кардано е заложено

Бутерин също така обсъди протокола EigenLayer, който позволява на валидаторите и стейкърите на Етериум да „презалагат“ активите си в други развиващи се мрежи.

Въпреки че той е само във фазата на тестова мрежа и не се очаква да стартира преди третото тримесечие на 2023 г., Бутерин заяви, че основното предизвикателство е, че създава „рискове от централизация“, като заяви

„Надеждните хора, които държат ще бъдат оценявани повече от системата, отколкото ненадеждните. Заслужаващите доверие стейкъри е много по-малко вероятно да бъдат действително нарязани“.

Срерам Каанан, основател на EigenLayer, обясни, че има „сложни рискове“ при рестартирането и е важно да се възприеме „ограничен подход при изграждането на рестартирането“.

„Ограниченията са това, което е наистина добро за екосистемата, и наличието на ограничения при изграждането, какви нови иновации могат да бъдат отключени въз основа на тази концепция“, заяви той.

Това се случва, след като Бутерин заяви в блога си от 9 юни, че блокчейнът на Етериум направо се „проваля“ без достатъчна инфраструктура за мащабиране, която да направи трансакциите евтини.

Той отбеляза и друга точка на провал, свързана с портфейлите за интелигентни договори.

Той обясни, че преминаването към портфейли с интелигентни договори е довело до възникването на определени предизвикателства поради сложността, свързана с потребителското изживяване, когато потребителите поемат контрола върху няколко адреса едновременно.

Още от блога на Crypto365:

Президентът на САЩ: Не желая да сключвам сделка с търговците на криптовалути

Бутерин от Етериум издава указания за мащабиране, поверителност и сигурност на портфейла

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Първи в Азия: Биткойн премина 31 хил. долара!

Виж следваща

Фалшиви новини, генерирани от изкуствен интелект, предизвикват слухове за оставката на Гари Генслър

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.