Президентът на САЩ: Не желая да сключвам сделка с търговците на криптовалути

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че не е склонен да сключи споразумение за тавана на дълга, от което биха се възползвали криптотърговците.

По време на последния ден от преговорите на Г-7 в Япония Байдън засегна преговорите за бюджета, като заяви, че предложените от републиканските лидери условия са „неприемливи“.

„Няма да се съглася на сделка, която защитава богатите данъчни измамници и криптотърговците, като в същото време излага на риск хранителните помощи за близо 1 милион американци.“

Предполагаемите защити за криптотърговците се отнасят до прибирането на данъчни загуби – стратегия за данъчно планиране, която включва продажбата на криптовалути, чиято стойност е спаднала, за да се компенсират данъците върху капиталовите печалби от други инвестиции.

Капиталовите загуби, които са резултат от продажбата на тези криптовалути, могат да се използват за компенсиране на капиталовите печалби или дори за намаляване на обикновените данъци върху доходите до 3000 долара годишно.

По същество инвеститорът се възползва от низходящата тенденция на криптопазара, за да продаде стратегически активи на загуба, намалявайки размера на дължимите данъци.

Според неотдавнашен доклад на в. „Вашингтон пост“ между Белия дом и републиканските лидери тече дискусия за блокиране на механизма за трансакции с криптовалути.

„Предложенията на Белия дом за затваряне на данъчна вратичка, свързана с криптовалута, и на вратичка, свързана с недвижими имоти, бяха представени по-рано от администрацията“, се казва в доклада.

„Предложението за криптовалута би гарантирало, че инвеститорите няма да могат да претендират за загуба от актив, който след това бързо са изкупили обратно – правило, което вече съществува за акции и други активи.“

Републиканците твърдят, че нарастването на дълга е проблем на разходите

Междувременно републиканските лидери отхвърлиха предложението за закриване на събирането на данъчни загуби за крипто или недвижими имоти.

Още през март председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти заяви, че нарастването на дълга на САЩ е „проблем с разходите, а не с приходите“, позовавайки се на прекомерните разходи на администрацията на Байдън по време на пандемията.

„Бюджетът на президента Джо Байдън е безразсъдно предложение, удвояващо същите крайнолеви политики на харчене, които доведоха до рекордна инфлация и настоящата ни дългова криза.“

Републиканците предлагат да се справят с дефицита, като въведат съкращения на разходите в размер на 4,8 трилиона долара, което ще засегне бюджетите на федералните агенции.

САЩ са изправени пред потенциален дефолт по дълга, тъй като президентът Джо Байдън и републиканците от Конгреса продължават да са в противоречие по отношение на повишаването на лимита на заемите от 31,4 трилиона долара.

Министърът на финансите Джанет Йелън предупреди, че ако Конгресът не предприеме действия, има риск Министерството на финансите да изчерпи възможностите си да остане под тавана на дълга още на 1 юни.

Забележително е, че емитентът на стабилни монети Circle ребалансира активите си в държавната хазна на фона на нарастващите опасения от потенциален фалит на американския дълг.

Компанията, която е емитент на втория по големина стейбълкойн в обращение, е избрала микс от резерви, който благоприятства краткосрочните американски държавни ценни книжа. Този ход идва на фона на разгорещената дискусия сред финансовите експерти относно тавана на дълга на САЩ.

Още от блога на Crypto365:

Биткойн с нов връх за последните 9 месеца! Какво предстои?

Търговия с криптовалути | За начинаещи

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Проектът NEAR стартира Update – NEAR Horizon

Виж следваща

Топ печеливши и губещи на криптопазара – Срив на Tornado Cash, Цената на Pepe отскача

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.