Фалшиви новини, генерирани от изкуствен интелект, предизвикват слухове за оставката на Гари Генслър

Слуховете, които подпалиха крипто сферата в Twitter, са най-новият пример за дезинформация с изкуствен интелект в действие.

Отново се разпространиха фалшиви слухове за оставката на председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на Съединените щати Гари Генслър. Този път обаче изкуственият интелект очевидно е изиграл своята роля.

На 1 юли на уебсайт, наречен „CryptoAlert“, се появи новина, в която се твърдеше, че Генслер е „подал оставката си след вътрешно разследване“, позовавайки се на анонимен служител.

Въпреки това Cointelegraph установи, че текстът на статията е получил 96,8% на детектора за изкуствен интелект на трета страна ZeroGPT, което показва, че има голяма вероятност по-голямата част от текста да е генерирана от изкуствен интелект.

Уебсайтът също така изглежда много нов, с общо само 17 публикации, първата от които е от 22 юни. Повечето от статиите изглежда използват в голяма степен изкуствен интелект, като всички статии са получили около 70 % от точките на ZeroGPT.

В допълнение към това, че по-голямата част от текста изглежда е генерирана от изкуствен интелект, регистрационните записи разкриват, че домейнът на уебсайта, „thecryptoalert.com“, е регистриран в 16:47 UTC на 24 юни.

Въпреки това редица акаунти препубликуваха историята в Twitter.

Най-разпространеният пост е от Whalechart и към момента на публикуването е събрал 1,4 милиона преглеждания

В туитър от 3 юли репортерът на Fox Business Network Чарлз Гаспарино потвърди, че Гари Генслер не подава оставка, след като според съобщенията е получил отговор от SEC.

Това не е първият случай, в който се появяват слухове за оставката на Генслър. На 20 април твърдения, че Генслер се готви да бъде „уволнен“, бяха разпространени от съмнителни източници.

На 12 юни американски законодатели внесоха в Камарата на представителите нов законопроект, наречен „Закон за стабилизиране на SEC“. Една от основните му разпоредби цели уволнението на Генслер, като го нарича „тираничен председател“.

Още от блога на Crypto365:

Бутерин от Етериум издава указания за мащабиране, поверителност и сигурност на портфейла

Спадът на криптовалутите през уикенда изнерви инвеститорите

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Виталик Бутерин заяви, че не залага целия си ETH, а само „малка част“

Виж следваща

Ripple заяви, че банките в САЩ ще искат да използват криптовалутата XRP след частична победа в борбата със SEC

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.